Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért olyan fontos minden nap...

Miért olyan fontos minden nap kimenni sétálni, a minusz 10 fokba, hóban-fagyban is?

Figyelt kérdés
Még nincs gyerekem, de mindenhol olvasom, hogy ilyenkor is ki kell vinni sétálni. Minek? Nekem ha nem muszáj eszemben sincs kimenni ilyenkor, napokig képes vagyok bent ülni, vagy kocsival elmegyek valahova, de nem szívesen sétálnék. Egy babának miért fontos, hogy babakocsiban toszigassák a hidegben?
2015. jan. 4. 16:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%
Egyszerűen kell minden nap a friss levegő... Jobban alszik, jobban eszik, erősödik az immunrendszere stb. Inkább erre van szüksége, mint a szobában aszalódni napokig a 30 fokban.
2015. jan. 4. 16:11
 2/16 anonim ***** válasza:
38%
Ahogy az első írta, pluss a napirend kialakítása is fontos. Ha nagyobb lesz bölcsis, ovis ott is van udvari játék télen-nyáron. Fontos a levegő akkor is ha hideg van. Nem kell órákat menni a hidegbe de fél-háromnegyed óra jót tesz. Nem utolsó sorba anyának is kell a kimozdulás a 4 fal közül.
2015. jan. 4. 16:16
 3/16 anonim ***** válasza:
51%

Mág én is megőrülnék a 4 fal közt napokig.

Szerencsére kutyánk van, így időjárástól függetlenül le kell vinni naponta 2-3 alkalommal, ilyenkor jön velem a lányom is, mivel egyedül nevelem.

Ha olyan nagyon rossz az idő, hogy csak nagyon keveset vagyunk lent egy nap és főleg, ha nem is tud mászkálni, bogarászni, szaladgálni, akkor otthon sokkal nehezebb vele, valamint ha sokat van a levegőn, így télen is, sokkal jobban, nyugodtabban alszik. Ez igaz rám is.

2015. jan. 4. 16:20
 4/16 anonim ***** válasza:
51%
Extrém időjárási viszonyok között, tehát szakadó esőben, szélviharban, nagy hidegben (kb. mínusz 10 alatt) valóban nem visszük ki a gyerekeket, de ettől ők szenvednek a legjobban, a többségük néhány bent töltött nap után már nyűgös, unatkozik, rosszabbul is alszik. Szükségük van a szabad mozgásra a friss levegőn, nem is fáznak úgy mint a felnőttek, mert rohangálnak egész idő alatt. Hóban meg különösen jó dolgokat lehet csinálni, hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni, ilyenkor szinte bűn nem kimenni velük.
2015. jan. 4. 16:21
 5/16 anonim ***** válasza:
49%
Ezt sokan csinálják de semmi értelme, max beteg lesz a gyerek. Én soha nem vittem pici korában a fiam ilyen időben sehova.
2015. jan. 4. 16:34
 6/16 anonim ***** válasza:
61%

3 éves a fiam, szilveszterkor elutaztunk hegyekbe. Minden nap motorozott kint a vendégház előtt legalább fél órát, pedig -5-6 körül volt. Jó hegyi levegő volt, ő is élvezte,hogy nem kizárólag a vendégházban játszhat.

Nem lesz beteg egy gyerek, ha fel van öltöztetve rendesen. Meg nyilván nem órákat kell kint lenni!

2015. jan. 4. 16:36
 7/16 anonim ***** válasza:
69%
Valóban jót tesz a gyereknek, ha minden nap kiviszik levegőzni, de -5 fok alatt nem ajánlott. Szerencsére Magyarországon nagyon ritkán van napközben ennél hidegebb, azt az egy-két napot simán ki lehet hagyni.
2015. jan. 4. 16:51
 8/16 A kérdező kommentje:

ma 16:36

Nyilván nem 3 év körüli gyerekről van szó, azoknak már kell a mozgás, megértem, hogy ki kell vinni. Én inkább kisbabáról, csecsemőröl beszélek. Ha mostanábvan sikerülne a baba, akkor október körül szülnék, és a legnagyobb hidegben még csak 3-4-5 hónapos lenne a baba. Na, de értem, kell neki a levegő...

2015. jan. 4. 17:00
 9/16 anonim ***** válasza:
50%
Mert egészséges, fejlődik a hőszabályozása, a friss levegő jót tesz az egész testnek, a hideg felrázza a vérkeringést, a napsütés, még a szűrt is, vitamintermelést indít el a testben, jót tesz a bőrnek. Alapvetően állatok vagyunk, szükségünk van napra, levegőre, nem elég a lakás poros kényelme
2015. jan. 4. 17:07
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

A hideg még egy dolog, mert jól felöltözve egy kis időt ki lehet bírni mindenkinek, főleg ha sokat mozog a gyerek.

Nekem a hideg, jeges szél az, amikor azt mondom, hogy biztosan nem megyünk ki, ha nem muszáj, ill. a nagyon zuhogó eső. Egyiknél sincs értelme szerintem a levegőzésnek, mert mit tudunk akkor csinálni?

A gyerekeim már nem elégszenek meg a kavicsok vizsgálatával, egyrészről mert már nagyobbak, másrészről már mindet ismerjük :), szóval nálunk a bringázás, rollerezés, görkorizás, focizás, frizbizés stb. a menő, de ezeket jeges szélben, ill. szakadó esőben nem esik jól csinálni, még ha annyira "egészséges" is...

1-2 napot kibírunk a lakásban is, sokszor még jól is esik a sok rohanás után :)

2015. jan. 4. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!