Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 1 éves gyerekednek megengeded...

1 éves gyerekednek megengeded néha hogy belekortyoljon a sörödbe, energiaitalodba?

Figyelt kérdés
2015. júl. 11. 13:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10 évesnek sem. Mondjuk mi soha nem veszünk energiaitalt.
2015. júl. 11. 14:39
 12/16 anonim ***** válasza:

Jajj, persze itt mindenki szabályokat állít fel és azt be is tartja... DE KOMOLYAN! Amikor azt a kérdést tette fel valaki, hogy mikor szabad a gyereknek mesét nézni, mindenki szabadkozott, hogy ááá az ő gyereke még 2-3 évesen sem nézhet mesét...jujj na nee már. Jó nyilván a sör az nem, de pl ha kiváncsi a gyerek miért ne kostolná meg az energia italt, ami mellesleg semmivel sem rosszabb semelyik cukros löttynél...

Franciaországban csak taurin nélküli energiaitalok forgalmazása engedélyezett. Magyarországon bár nem tilos a forgalmazása, olyan mértékű adót vetettek ki a taurin tartalmú italokra, hogy az szinte az összes energiaitalból eltűnt és más, hasonló hatású anyaggal próbálják helyettesíteni.

Magyarországon népegészségügyi termékadó terheli.[1]

[link]

A méreg azért még nem itt kezdődik..:/

2015. júl. 11. 16:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mi nem hihető abban, hogy soha életben nem vettünk energiaitalt otthoni fogyasztásra, 3 gyerek mellé. Inni ittam 17 évesen pár kortyot, a helyi diszkóban.
2015. júl. 11. 16:38
 14/16 anonim ***** válasza:
61%

8,5 és 5,5 éves gyerekeim vannak és nagyritkán bele szoktak kóstolni az italomba, ami ízesített sört vagy cider-t jelent.

Mivel én is csak ritkán iszom ilyeneket, így nincs napi jellegű "kísértés".

Energiaital kb. 2x iszom évente, amikor hosszú útra megyünk, de azt még nem kóstolták.

Amúgy 1-2 kortytól nem hiszem, hogy bajuk lenne, az szerintem "károsabb", ha a szüleiket látják napi szinten ilyeneket fogyasztani...

2015. júl. 11. 18:09
 15/16 anonim ***** válasza:
kóstoltatás is tilos gyermeknek ezekből.
2015. júl. 11. 19:42
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem ,10 évesnek sem engedném ezeket ,majdha 16-18 éves lesz akkor ihat ilyeneket,mi ilyeneket nem is iszunk soha.
2015. júl. 12. 08:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!