Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Átlag jövedelmekkel ( 200....

Átlag jövedelmekkel ( 200. 000-250. 000 Ft összesen) rendelkező családokban, mennyi gyermek van? Csak kíváncsi vagyok, nem akarok vitát korbácsolni.

Figyelt kérdés
Nekünk 1 kisfiunk van. Gondolkozunk 2.-on, de nem biztos, hogy bevállaljuk. Mivel nekem már első perctől kezdve táppénzen kellene lenni, nem lenne ajánlatos dolgoznom, így a táppénz alatt nagyon össze kellene húzni azt a bizonyos gatyaszárat.
2015. júl. 11. 08:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
22%

3 gyerek

albérlet

kocsi

hitelek havi 60e

bevétel összesen : 400e

2015. júl. 11. 11:51
 12/24 anonim ***** válasza:
22%
2
2015. júl. 11. 12:05
 13/24 anonim ***** válasza:
48%

Mivel én gyeden vagyok még most 260-280 a bevételünk.Ezt én nagyon kevésnek tartom második gyerekhez pedig sok mindent nem kellene neki venni, de mégis.Mi úgy döntöttünk ősszel megyek vissza dolgozni és a pár havi gyedem amit kapok félrerakjunk és majd utána próbálkozunk.Így lesz tartalékunk ha váratlan kiadás lenne pl elromlik a mosógép, aksit kell venni a kocsiba, le kell műszakiztatni...stb

Anno is raktunk félre 150et és 40e ft maradt belőle most így még el tudunk menni belföldön nyaralni mielőtt újra dolgozok.

2015. júl. 11. 12:10
 14/24 anonim ***** válasza:
45%

Az a baj, hogy ekkora jövedelemből nagyon nehéz félretenni.

Persze, mindig az igényektől függ, hogy kinek-mekkora havi jövedelem jelenti a keveset, de szerintem 150e Ft-ból nem igazán lehet megoldani a minőségi étkezést, ruházkodást, szórakozást, közlekedést stb. és még félre is tenni belőle.

Havi min. 100e Ft-ot ajánlott félretenni mindenféle esetre, pl. betegségre, jövedelemkiesésre, vagy ha akár elromlik valami, vagy lakásfelújításra lenne szükség, autó vásárlás vagy csere, nyaralás, ill. hosszú távon is muszáj gondolkodni, mert nekünk állami nyugdíjunk már nem igazán lesz.

Szóval én ilyen bevételre nem vállalnék gyereket, mert akkor konkrétan hónapról-hónapra élnénk és ha bármi anyagi gond adódik, akkor sajnos hitelt kéne felvenni, abból viszont meg nagyon nehéz kilábalni!

2015. júl. 11. 18:42
 15/24 anonim ***** válasza:
Bocsi, TÖBB gyereket nem vállanék, így értettem az utolsó mondatot.
2015. júl. 11. 18:44
 16/24 anonim ***** válasza:
25%
Nekünk 250 jön be havonta,de az én mellék keresetemből is csurran cseppen,és a férjem plusz melóiból is.De ez az átlag.Ebből a rezsi 50-60 E ft. Hitelünk nincs,se házon se kocsin. Nem albérlet,kertes családi ház vidéken. 3 gyerekünk van,és erősen gondolkodunk egy negyediken. A jövedelem nem minden... rengeteg mindentől függ,hogy ki mennyi gyereket vállal be. Ha a nyakunkon lógna egy 10 milliós házhitel,+ a kocsié is,vagy albérletbe nyomorognánk egy panelba,akkor tuti csak 1 lenne nekünk is. De a jelenlegi helyzetünkbe(még ha nem is 500 ezer jön be havonta)tökéletesen megélünk,van félretéve is minden hónapban.Nem napról napra tengődünk. Pedig már 2 iskolás van és egy ovis. Táborok... külföldi kirándulások..minden játszik.Eddig elvagyunk ebből a pénzből.
2015. júl. 11. 18:46
 17/24 anonim ***** válasza:
0%

7-es, te ezt a magas átlagjövedelmet honnan vetted?

[link]

2015. júl. 11. 22:12
 18/24 anonim ***** válasza:
A KSH honlapjáról. Amúgy szerinted a 157 eFt olyan sokkal magasabb, mint az általad linkelt cikkben szereplő 154 eFt? Egyébként a különbség abból adódik, hogy én frissebb adatokat néztem.
2015. júl. 12. 06:50
 19/24 anonim ***** válasza:
60%

Nekünk 220.000ft a nettó bevételünk (kettőnké összesen), bevásárolunk, kifizetem a számlákat, megtankolom az autót és annyi marad hogy hó végéig kijövünk, belefér néha ruha-játék, de pl mozi kb fél évente... Félre rakni nem tudunk vagy csak nagyon minimális összeget.

2 gyerekünk van, nem könnyű, bár mindent kisakkozok, mindenünk megvan de nem könnyű.

2015. júl. 12. 07:17
 20/24 anonim ***** válasza:
24%

Utolsó: és mit csinálsz, ha elromlik valami és újat kell venni vagy a javítása sokba kerül?

Vagy ha neadjisten hosszabb betegség miatt egyikőtök kiesik a munkából, ami ugye 65% bért jelent + gyógyszerek, kezelések stb?

Tényleg senkit nem akarok megbántani vagy vitát szítani, csak úgy látom, hogy a legtöbb problémát az okozza a családokban, hogy nincs megtakarításuk és nem gondolkodnak előre.

Tudom milyen ez, mert én is átestem ezen. Az ember azt gondolja, hogy ha van x Ft jövedelme, akkor annak a 100%-ig költekezhet, ami persze oké, csak így éppen pont az előre nem látható eseményekre nem lesz pénz. Márpedig ha elromlik a hűtő, a mosógép vagy az autó, akkor muszáj megjavíttatni vagy újat venni és mindkettő pénzbe kerül.

Arról nem is beszélve, hogy az ember egész évben dolgozik, hajt, stresszel stb, igenis nagyon jólesik legalább 1-2 hétig lazulni egy szép helyen és együtt lenni a családdal, pihenni, úszkálni, nyugodtan jókat enni, na meg felfedezni más kultúrákat, tájakat. És sajnos ehhez is pénz kell, nem is kevés, viszont tök jó célt ad az embernek, ha van mire gyűjtenie, takarékoskodnia, így sokkal könnyebb is.

Mi pl. tavasszal leraktuk a cigit, érdekes módon 4 hónap felszabadult 200e Ft, amiből azért (kis pótlással) már el lehet menni egy külföldi családi nyaralásra, mégis a dohányosok mondják a leghangosabban, hogy nekik nincs pénzük semmire...

2015. júl. 12. 07:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!