Játszótéren minden közös? Jogosan haragudtak meg?
Egy éves kislányom csak járássegítővel tud menni így azzal járunk a játszótérre. Csakhogy ma kérdezte az egyik anyuka hogy a fia jatszhat-e vele? Az említett kisfiú egyébként a saját játékával is durván játszik mi viszont vigyázunk a mienkre. Ráadásul ez elég drága is volt.
Mondtam hogy nem szeretnénk ha játszanának vele mert mi is csak közlekedni használjuk.
Erre azt mondta, hogy a játszótéren minden közös. És több anyukával pusmogtak rólam.
Egyébként mi sem használjuk mások játékait. Meg nem ugyanaz egy 200 Ft-os lapát vagy egy 15 ezres járássegítő.
17: Ja, én olyan járássegítőre gondoltam, ami betegnek van. Mea culpa! Akkor ezért nem értettem, hogy miért akarnak vele játszani. :)
Ha ilyen játékról van szó, akkor azt meg nem kell levinni és meg van oldva a probléma.
Bébikompról hallottam, hogy egészségtelen, néhány országban már be is tiltották. Ilyen játék járássegítőt még nem láttam soha senkinél, senki sem használ ilyet az ismeretségi körömben.
Nem, nem közös minden játék a játszótéren! Sőt.
Jelen esetben meg nem is egy vödörről van szó.
Ki nem állhatom, amikor belépünk a játszótérre,és kapásból 3 gyerek tépi ki a kezünkből a cuccainkat, és kábé még ők (meg a kedves szüleik) vannak megsértve, ha visszakérjük, mikor megyünk haza. Legyen ez homokozó cucc, plüss, roller, bicikli stb.
Sokan meg eleve arra mennek rá, hogy minek vegyenek bármit, ha majd el lehet szedni mástól.
Vannak barátaink, a gyerekek között megy természetesen a csere-bere, de idegeneknek nem szívesen adok kölcsön semmit, főleg, ha úgy látom, hogy nem is vigyáz rá a másik gyerek.
Egyszer engedtem, hogy a lányaim krétájával játsszon egy másik gyerek. Arra lettem figyelmes, hogy az egész csomagot apró darabokra töri, és áztatja egy vödör vízbe. Mikor visszakértem, még ők voltak felháborodva, kapásból jött az "irigyek vagyunk" szöveg, meg,hogy filléres vacak,mit vagyok oda. Mondtam, hogy akkor holnapra lehet meghozni a filléres vackot, mert ez így használhatatlan. Persze nem hozták.
Tönkre tették annó a kismotorunkat, elloptak több homokozós holmit, labdát,manyag játékokat eltörtek, stb. A franc fog eztán bármit is kölcsönadni olyannak, akit nem ismerünk eléggé.
Az enyémek sem kértek kölcsön soha semmit, Rontó Pál is túl fogja élni, ha nem mehet fél órán keresztül a vadi új rollerünkkel, vagy nem használhatja boxzsákként a plüssmajmot,vagy nem locsolhatja szét a buborékfújót.
Hozzanak le ők is, "oszt jónapot".
Amúgy a felnőttek sem szokták random elkéregetni vadidegenektől az újságjukat, telefonjukat stb. Akkor a gyereket miért is kell erre nevelni?
Nem olvastam el ezt a sok választ, mert nem azokra akarok válaszolni.
Nem minden közös a játszótéren, és ha megkérdezik, hogy elvehetnek-e valamit, és te nemet mondasz (normális stílusban), akkor azt illik elfogadni. De: én speciel arra tanítom a lányomat, hogy amit irigyel vagy félt mástól, azt ne vigye se játszóra se máshova gyerekek közé, hanem játsszon vele otthon. Eljön az az idő majd nemsoká, hogy a te lányod is se szó se beszéd le fogja nyúlni más cuccait, motorját mindenféléjét. Ha a tulaj épp a tér másik végén tartózkodik, vagy te vagy épp a másik gyerekeddel elfoglalva, vagy esetleg azt se tudod, kié az adott játék, akkor hagyod, hogy tologassa a kislány 10-20 métert, nem fogsz mindent kivenni a kezéből, mert akkor folyamatosan ordításba fullad minden játszóterezés. Egy 1-2 éves még nem érti és nem is érdekli, hogy az nem az övé és nem szabad. Lehet, valami ilyesmiről pusmogtak az anyukák is.
Mivel a kétévesem él-hal a játszóterekért, van, hogy napi kétszer is megyünk, ráadásul bejártuk már a kerület összes játszóterét. Szval elég sok játszótér etikettjét megismertük már. És igen: a játszótéren minden közös. Vannak gyerekek, akik bicajjal, motorral, triciklivel jönnek, és ha nem akarják bedobni a közösbe, kint hagyják a játszó bejáratánál /de kívül/. Soha semmi nem tűnt még el, nem ment tönkre, sőt, az anyukák igencsak vigyáznak más gyerekek holmijára. Lehet, hogy szerencsénk volt eddig, de sehol nem szereztünk még rossz tapasztalatot.
Homokozó formáink tűntek már el, a gyerekek akaratlanul is beletapossák, beássák a homokba, de ez tök természetes, nem kapok szívbajt, ha a 200 forintos lapát eltűnik. Majd veszünk másikat. Ezek a dolgok fogyóeszközök, otthon is tönkremegy egy-egy gyerekjáték, ezt bele kell kalkulálni, amikor gyereket vállal az ember.
A konkrét példánál maradva: járjon egy 1 éves is játszóra, de ne járássegítővel! Először is tényleg nem egészséges, olvass utána, Kérdező! Valamint miért kell egy méregdrága játékot /egy járássegítő játék, amin gombok vannak, zenél, villog, iszonyat érdekes egy kisgyermek számára/ a játszóra bevinni? Simán rákúszik az összes gyerek, ahogy meglátja. És valóban antipatikus, ha visszautasítod őket, és nekem, a szülőnek kell megmagyaráznom a gyerekemnek, hogy azt a játékot miért nem nézheti meg. Nem azért, mert lusta vagyok fegyelmezni a.fiamat, sőt! De a felesleges korlátokat nem szeretem, és egy játék, amire rárepül a gyerekem, de nem nézheti meg, felesleges feszültségforrás. Otthon kell hagyni a drága játékokat, nem a kíváncsi kétévesek közé való!
Én a múltkor szembesültem vele, hogy mennyire át kell gondolni, hogy mit viszek a játszóra. Egy csomag keksszel mentünk be, mert uzsiidő volt, és a fiam kért, hogy vigyük magunkkal. Hát...az első 2 percben megleptek minket a kis 'vércsék', és egy morzsa nem maradt a kekszből. Egyszerűen zabálnivalóak voltak, ahogy tömték a pofijukat! Szval legközelebb vagy nem viszünk, ha nem akarnk osztozni, vagy viszünk 3 csomaggal és bedobjuk a közösbe. A játszótér a gyerekeké, ami ott van, az számukra játék. A szülő a felnőtt, legyen előrelátó!
Sajnos a babakocsiban nem szívesen ül meg amióta kapaszkodva lépeget. Ölbe vinni viszont már nehéz és nem két percre van a játszótér. A kocsit pedig napközben a férjem használja.
Plusz a járássegítőt igazán csak kint tudja használni mert a lakásban nincs elég hely.
Mi sem nyúlunk mások játékaihoz. Ha kislányom valamit el akarna venni, akkor adok neki mást. Ennek ellenére én még egy gyerekre sem szóltam rá hogy ne vegye el a mi játékainkat. Tűnt is el sok minden, meg tönkre is ment. Volt olyan is hogy egy kislány sírt az egyik homokozó formáért mi meg már mentünk így otthagytük hogy majd legközelebb visszaadják. Nem adták. De mint mondtam nem foglalkozom ilyen apróságokkal. Azonban ezt sajnálnám. És az sem megoldás hogy kislányom ne használja. De lehet hogy nem járunk majd játszótérre csak amikor tudom hogy nincs kint más.
A járássegítő neki ugyanolyan jármű mint aki motorral megy. A motor odavaló? Mehetne azzal is, de nem tud motorozni. Elengedi a kormányt és hátraborul. Van ilyen kutyás zenélő tolókaros biciklije amit szeret is. De akkor ennyi erővel ha azzal mennénk az is menne a közösbe. Azt meg még jobban sajnálnám ha tönkremenne.
A drága játékokat egyszerűen féltem. Múlt héten egy kisfiú a levegőbe dobálta a legszebb vödrünket majd nevetgélt ahogy csattant a betonon. Mondanom sem kell hogy végigrepedt mire észrevettem és rá tudtam szólni. És amikor mondtam egy anyukának hogy mi volt, annyit mondott hogy a vödör fogyóeszköz. Ez így is van, de azért nem kéne direkt széttörni.
Szóval a triciklit is sajnálnám ha fogyóeszköz lenne. De akkor ennyi erővel semmit ne vegyek a gyerekemnek mert akkor olyan mintha az egész játszótérnek venném?
És a babakocsiban sír, üvölt. Pár percig sem látom értelmét erőltetni. Főleg ha a járássegítővel szivesen közlekedik. De azért bedobni a közösbe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!