Játszótéren minden közös? Jogosan haragudtak meg?
Egy éves kislányom csak járássegítővel tud menni így azzal járunk a játszótérre. Csakhogy ma kérdezte az egyik anyuka hogy a fia jatszhat-e vele? Az említett kisfiú egyébként a saját játékával is durván játszik mi viszont vigyázunk a mienkre. Ráadásul ez elég drága is volt.
Mondtam hogy nem szeretnénk ha játszanának vele mert mi is csak közlekedni használjuk.
Erre azt mondta, hogy a játszótéren minden közös. És több anyukával pusmogtak rólam.
Egyébként mi sem használjuk mások játékait. Meg nem ugyanaz egy 200 Ft-os lapát vagy egy 15 ezres járássegítő.
Nem haragudtak meg jogosan.
Egyrészt a járássegítő nem játék! Azzal ne akarjon senki sem játszani. Az anyukának inkább ezt kellett volna elmagyaráznia a kisfiának.
Ahogy írtad, nyilván egy műanyag homokozó készletet használhatnak közösen, vagy használhatják egymás labdáit. De azért minden nem közös!
Jogosan utasítottad el, ne foglalkozz velük.
Amióta párszor előfordult, hogy kitépik a lányom kezéből a saját játékát majd később nekem kell megkeresni hogy hol dobták el épp, én azóta nem szívesen adok oda semmit.
Akit ismerek, azzal megosztom, de akit nem, azután a gyerek után egyből utánamegyek és visszakérem, nem érdekel mit mond az anyja (bár legtöbbször az ilyeneknél anyuka a padon trécsel, oda se figyel, szóval még nem volt konkrét vita).
Így is veszett már el egy csomó minden, még akkor is ha alkoholos filccel ráírom a gyerek nevét. Ja meg a kedvencem amikor kölcsönkérik a csomag aszfaltkrétát és visszahoznak egy-két csonkot a végén... Na azt végképp nem adom oda senkinek, bár nem drága de nincs időm 2naponta elmenni a boltba és az egész játszóteret ellátni.
Egyébként a járássegítőt odatettük a kapuhoz ahol a babakocsikat parkolják tehát mégcsak nem is tologattuk a többi gyerek előtt.
És természetesen más játékot meg szoktuk osztani főleg hogy a lányom egy lapáttal is elvan. Sőt, törték már el gereblyénket nem csináltam belőle ügyet. De ezt kicsit sajnálnám mert így is anyósommal közösen vettük olyan húzós ára van.
5: miért ne mehetne játszótérre? Üljenek egész nap a lakásban?
Homokozni, hintázni pl. simán tudhat így is. Vagy csúszdázni, csak nem magától mászik fel. Mondjuk ilyen picikék egyébként sem maguktól másznak fel, mert sokan nem is tudnak még járni 1 évesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!