Mit tegyek? Most újra a gyámügyhöz fogunk járni?
Előre leszögezném hogy csak 14 éves vagyok és azért ebbe a kategóriába írtam mert gyermekneveléssel kapcsolatos.
Nagy házban lakunk, sok lakással és a lépcsőházba egy néni-akit még sosem láttam, de szerintem itt lakik-megállított hogy anya bánt-e, nagyon meglepődtem és az igazat mondtam hogy nem. Oké, néha tud ám veszekedni de melyik szülő nem, szerintem mindenhol vannak nagyobb viták. Volt amikor megütött de anya pszichésen bekattant, orvosi segítség kell neki. Apámat és a nagyszüleimet sem szereti szóval ők nem tudnak vele beszélni és itt meg is álltunk, csak a legjobb barátnőm tudja. De azért szeretem mert kedves, aranyos, szeret és törődik velem. A lényeg az hogy 9-10 éves koromtól 12 éves koromig gyámügyhöz jártunk mert valaki feljelentette anyámat gyermekbántalmazásért. Ezután a faluba terjengtek a pletykák. Mikor lecsillapodott minden, kb. fél év után ide költöztünk. Senki sem ismer, új lappal indulhatunk. Közel 2 éve élünk itt, nem volt semmi probléma de ma nagyon meglepődtem mikor az a néni megállított. Azt mondta hogy csak nem merem elmondani és ha bármi baj van szóljak. Nagyon aranyos volt, de semmit sem tudok róla. Félek hogy feljelent és megint a gyámhivatalba kell járni, ahol kifordították a szavaimat, azt írták a jegyzőkönyvbe amit ők gondolnak nem azt amit én mondok, az háziorvostól kértek papírt hogy lát-e rajtam verés nyomot és persze hogy nem. Mert ha valamilyen kék-zöld folt van rajtam akkor elestem mert én tudok ám esni. Járok vérvételre, voltam már röntgenen, ultrahangon, MR-n ott látták volna ha bántanak. Azt mondta még a néni hogy szokta hallani ahogy anya veszekszik. Bevallom anyának van ám hangja, de valamikor alig hall és azt hiszi akkor mi sen hallunk és hangosan beszél. Félek hogy akkor megint a gyámügyhöz fogunk járni? Mit tegyek?
Bocsánat elég hosszú lett
Ha anyukád pszichésen beteg és olyanokat csinál, amiket leírtál, akkor ha a fizikai nem is, de az érzelmi bántalmazás megáll.
Olvass utána a Stockholm-szindrómának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!