Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérhetek ennyi gyerektartást?

Kérhetek ennyi gyerektartást?

Figyelt kérdés
A párommal szakítottunk,van egy 7 hós fiunk,és 30 ezer gyerektartásban állapodtunk meg.Egy ideje nem fizet,és azt mondja,hogy majd ekkor meg akkor..én meg nem fogok állandóan könyörögni olyanért,ami jár.El szeretnék menni bíróságra,de valószínűnek tartom,hogy nem fogják megítélni ezt az összeget,és tudom,ha elmegyek bíróságra nem is fog beleegyezni abba,hogy 30ezret fizessen kics...ből...Szval nem tudom,hogy bejelentett-e a munkahelye egyátalán,meg ha igen,hány órába...de általában mondjuk 20ezret meg szoktak ítélni a gyereknek? Tudom,hogy százalékban szokták kiszámolni,de szerintem egy minimálbéres fizetés esetén kevés a 20 %...
2015. jún. 30. 13:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg minimálbérre van bejelentve, akkor nem fogod megkapni a 30ezret. Ha meg feketén dolgozik, pláne.

Én a helyedben mindenféleképpen bíróságtól várnám a választ. Inkább a biztos 15ezer, mint az, hogy megbeszélve 30ezer, de nem fizet egy fillért sem hónapokig.

2015. júl. 1. 12:27
 12/14 A kérdező kommentje:
Igen én is így látom...még egy ideig nem megyek,hát ha megoldjuk szépen,de ha mégsem fizetne rendszeresen,akkor tényleg jobb a biztosabb kevesebb....
2015. júl. 1. 15:44
 13/14 CsBZs ***** válasza:
Regebbi a kerdes. De azt tudnod kell h akarmikor mesz birosagra az apanak kotelezo visszamenoleg is fizetni. Hiaba mondjuk most nem fizetett mondjuk 5 honapja azt akkor is meg kell kapd. A kulonlet napjatol neki kotelessege gyerektartast fizetni. De lehet jobb biztos 15ezer mint ,,majd adom valamikor 30ezer"...szerintem
2015. júl. 21. 10:38
 14/14 A kérdező kommentje:
Utolsónak nagyon igaza van,és köszönöm mindenkinek...kivéve a negatívosoknak :)
2015. júl. 24. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!