Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kérhetek ennyi gyerektartást?

Kérhetek ennyi gyerektartást?

Figyelt kérdés
A párommal szakítottunk,van egy 7 hós fiunk,és 30 ezer gyerektartásban állapodtunk meg.Egy ideje nem fizet,és azt mondja,hogy majd ekkor meg akkor..én meg nem fogok állandóan könyörögni olyanért,ami jár.El szeretnék menni bíróságra,de valószínűnek tartom,hogy nem fogják megítélni ezt az összeget,és tudom,ha elmegyek bíróságra nem is fog beleegyezni abba,hogy 30ezret fizessen kics...ből...Szval nem tudom,hogy bejelentett-e a munkahelye egyátalán,meg ha igen,hány órába...de általában mondjuk 20ezret meg szoktak ítélni a gyereknek? Tudom,hogy százalékban szokták kiszámolni,de szerintem egy minimálbéres fizetés esetén kevés a 20 %...
2015. jún. 30. 13:49
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Kérvényezni kell hogy X összeg de min.a fizetés 20%a.

Nekünk ez a minimum 20ezret jelent,mert 100ezer alatti jövedelemre van bejelentve.

Kérheted a 30 ezret is a minimumnak,majd a bíróság dönt.Én is hasonlo okok miatt mentem bíróságra,igy a fizetésböl lett neki letiltva,nem engedtem h ő utalhasson,azonnal a munkaadója nekem utal.

2015. jún. 30. 13:58
 2/14 A kérdező kommentje:
Értem az jó...csak nem akarom hogy kiszúrják a szemem 10-15ezerrel,amikor sztem az nem elég egy gyerekre....
2015. jún. 30. 14:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

azért ugy kell beadni...nekem min. 20 ezer vagy a fizu 20%a.

Tehát 20nál nem kaphatok sose kevesebbet.De add be ugy hogy min. 30 ezer....ha kevesebbet is itél meg a bíróság,20nál az se szokott kevesebb lenni,és még mindig jobb mint ha semmit nem fizetne ,de a bíróságon mondani kell hogy miota nem fizet és utólag kérheted tőle fél évre visszamenőleg.ha nem irt papirt az átvételről vagy nem utalta a pénzt,nem tudja ugy se azt mondani h ő márpedig utalt,mert bizonyitani nem tudja.

2015. jún. 30. 14:49
 4/14 anonim ***** válasza:
51%
Nemcsak azt a pézt kell nézni, amit ő ad, hanem neked a magad részéről is hozzá kell adni annyit. Ha ő ad 30.000et, akkor 60.000 jut a gyerekre egy hónapban, ha csak 20.000et, akkor már csak 40.000, ami szintén nem ooyan kevés azért.
2015. jún. 30. 14:53
 5/14 anonim ***** válasza:
49%
kérdező szerinted a 20-30 ezer nem elég a gyerekre? = hósan nem hiszem hogy ennyibe kerülne.
2015. jún. 30. 17:11
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, a gyereket nvelőnek nem kell ugyanannyit hozzátennie, mert ő természetben gondoskodik a gyerekről, azazvigyáz rá, mos rá, főz rá, hozza-viszi iskolába, óvodába, orvoshoz, èjszakáz vele....

Polgári Törvénykönyv:

A 4:216. § [A gyermektartás módja]

(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (a továbbiakban: gyermektartásdíj).

2015. jún. 30. 18:38
 7/14 A kérdező kommentje:
Istenem,szval én vagyok a hibás hogy mindent meg akarok adni a gyerekemnek? De elég 30 ezer,azért kérek annyit...de mivel pici sok mindent kell venni (7 hós) etetőszék,nem sokára új ágy.stb,plusz pelusok,tápszer,ruhák,játékok...stbstb...és ne hogy már használt cuccokat vegyek a fiamnak csak azért mert az édesapja lelépett és más gyerekeit neveli,akkor a sajátjára se sajnálja már :) és nem 30-ból nevelem,hozzáteszek én is,ez természetes....
2015. júl. 1. 11:28
 8/14 anonim ***** válasza:
akkor apukától 15 meg te is hozzáteszed a 15 ezret, és már meg is van a 30 ezer. ha a megcsinálásában egyenlően részt vettetek, akkor a fizetni valókból is egyenlően részesüljetek. Mondom ezt nőként.
2015. júl. 1. 11:40
 9/14 A kérdező kommentje:
Istenem....:) nem érted látom,apuka részéről elég a 30...de nyilván ezt nem te fogod eldönteni,nem is értem miért baj,ha a gyerekemnek a leges legjobbat akarom.......mindegy.....úgy sem a te szavad számít,a többiek értelmes választ adtak legalább ;) :)
2015. júl. 1. 12:17
 10/14 anonim ***** válasza:
Okés, akkor menj bíróságra. Ezt az összeget úgysem fogod megkapni:-)
2015. júl. 1. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!