Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy külön (is)...

Elítélendő, hogy külön (is) nyaralunk?

Figyelt kérdés
Van, aki szerint nem normális, hogy a férjem a 12 éves nagyobbik fiammal elmegy tengerpartra búvárkodni, én itthon maradok a 2.5 évessel, aztán én kísérem el őt az iskola által szervezett külföldi családi táborozásra. Persze megyünk majd belföldi nyaralásra is négyesben. Tényleg baj, hogy külön is megyünk?
2015. jún. 28. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Ha Nektek ez így megfelel, akkor kit érdekel más véleménye??!!

Szerintem meg teljesen jó, hogy vannak külön programjaitok a gyerekeitekkel, főleg miután írod, hogy közösen is mentek nyaralni.

2015. jún. 28. 23:21
 2/9 anonim válasza:
Szerintem reszben nem... Oke, te itthon maradsz a picivel, de majd utana te mesz el es a parod marad itthon, utana pedig egyutt. Ha pl min a negyen elmennetek a tengerpartra buvarkodni, ugyis valakinek kint kene maradni a picivel...
2015. jún. 28. 23:22
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
De jó nektek.
2015. jún. 28. 23:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem baj, főleg ha mentek négyesben is valamerre.

Mi is ezt csináljuk idén a férjemmel. A 7 éves kislányunk ugye iskolai táborba megy, a férjem mint kísérő és tanár ott lesz vele, én nem megyek velük, pedig mehettem volna mint felügyelő, de engem nem engednek el annyi időre.

Aztán én is megyek a lányommal kettesbe egy hosszú hétvégére a szüleimhez picit kiruccanni és ott el leszünk egy kis ideig kettesben. A férjem azért ne jön mert akkor fognak itthon felújítást plusz festést végezni. Mi is azért megyünk el a lányommal mert itt minden szét lesz dobálva bombázva. A teljes felső szinten kifognak festeni a testvéreivel és haverjaival, és a férjem is ez idő alatt a konyha melletti kis étkező félébe fog aludni ideiglenesen, és hogy nekünk ne legyen kellemetlen. Mire hazaérünk a 4 nap alatt addigra maximum pakolásba meg a takarításba kell segítenünk. Mi augusztus elején fogunk együtt elmenni 8-10 napra egy közös barátunk Balatoni nyaralójába. Igazság szerint csak nekünk adja ki a családján kívül és mi akár 2 hétre is mehetünk persze ez már sok lenne minden téren, de ha jól fogjuk érezni magunkat a tervezett 1 hét után akkor is maradunk 2-3 napot. Nekem a munkahelyemen majdnem 3 hétre leáll a gyár és csak a leállás utolsó 2 napján kell bemennem akkor is csak takarítani meg rámolni fogunk a kolléganőimmel azt igaz 8 órába de amikor végzünk hazajövünk.

2015. jún. 28. 23:27
 5/9 anonim ***** válasza:

mi tavasszal és ősszel megyünk közösen családi nyaralásra. nyáron meg kettesben megyek a gyerekkel :) mindig így volt nálunk, egy nyár maradt ki, tavaly, Balatonra mentünk és a férjem is eljött velünk :)

neki vállalkozása van, építőipari, ha nagy nehezen meg is szervezi, hogy elszabaduljon, túl nagy ahhoz a veszteség, hogy jól is érezze magát, annak meg nincs értelme...

idén 2 hétre megyünk kettesben a gyerekkel, nekünk így jó, nem érdekel mit mondanak mások (persze mi is kapjuk, hogy nem normálisak vagyunk)

2015. jún. 28. 23:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem meg pont egy pszichológus mondta, mikor szóba került ilyen téma, hogy teljesen rendben van ha egy pár nincs össze nőve és van egy kicsi külön életük is.

Mindenki elmehet néhány napra a társa nélkül és új élményekkel térhet haza, ami pl. nagy közös mesélésre ad egy jó alkalmat majd ketten is elmehetnek oda, ahol a másik már járt.

Sőt szerinte az az ember van igazán jóban magával, aki pl. egyedülállóként is fogja magát és elmegy nyaralni, moziba ide-oda és jól érzi magát a saját társaságában.

Kell egy kis feltöltődés, pihenés, élményszerzés.

És én úgy gondolom ha a gyerek elmegy valamelyik szülőjével külön nyaralni az egy kicsit kiesik a napi nyüzsgésből, ahol ő csak egy sokadik tényező, így viszont csak ő és apa/anya és közös program ketteseben, amit majd el lehet mesélni otthon. És mivel lesz közös nyaralás is így nincs meg a kivételezés érzése de a távollét erősíti a kapcsolatot.

A nagyobbik fiad már kamasz pont ez az az kor, amikor kell egy kis apa-fia program ez csak közelebb hozza őket ebben a kényes időszakban.

A kicsi annyira még nem fogja fel.

És különben is ti tudjátok nektek, mi a jó és a gyerekek, mit viselnek el ne hallgassatok másra minden gyereket másképp kell nevelni.

Az sem jó ha mindig egymás nyakában lógnak az emberek. A család attól még család marad.

2015. jún. 29. 00:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem baj.
2015. jún. 29. 00:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem elítélendő, de azért nagyzolni sem kell vele :)
2015. jún. 29. 05:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem elítélendő, ha nektek így jó, csináljátok így. Én a saját családomban ezt el nem tudom képzelni.
2015. jún. 29. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!