Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez tényleg annyira elítélendő?

Ez tényleg annyira elítélendő?

Figyelt kérdés

5 hetes a lányunk, szülési komplikációk miatt tápszeres lett. Az első egy hét nekem mondhatni kiesett, annyira nem voltam magamnál.

A férjem nagyon jó apa, hazajövetel után is 80%-ban ő látta el az állapotom miatt.

Azóta rendbe jöttem, de a férjem önként is sokszor bevállalja az éjszakákat (11-kor eszik a baba, aztán hajnalban legközelebb, valamikor 6-9 között, ahogy épp "kedve tartja"). Nagyon nyugodt, jó hangulatú baba. Csak akkor sír, ha konkrét oka van rá (éhes, pelenkacsere, fáj a hasa, büfiznie kell, fázik/melege van, stb). Egyébként vagy alszik, vagy gügyögve nézelődik, vigyorog mindenre.

Én világéletemben rossz alvó voltam, nehezen alszom el és minden kis zajra azonnal felébredek, függetlenül a fáradtság mértékétől.

Valamelyik nap nagyon fáradt voltam, mondtam a férjemnek, hogy iszok két pohár bort, aztán megpróbálok egy nagyot aludni - mondta, hogy rendben.

Ezt múltkor valakinek meséltem, aki teljesen kiakadt, hogy milyen anya vagyok én, hogy merek alkoholt inni, mi van, ha valami baja lesz a gyereknek. Egyrészt mi baja lenne, másrészt a férjem 100%-osan el tudja látni, ráadásul örömmel teszi. Másrészt két pohár bor azért nem az a mennyiség, amitől önkívületi állapotban lennék.

Tényleg akkora "bűn" volt ez?

(Mielőtt az alkohol részre ráugrana valaki: terhesség előtt is kb évi két liter bor volt az átlagos alkoholfogyasztásom.)

2014. jún. 27. 00:59
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Miért lenne ez elítélendő? Ha szoptatnál és úgy innál akkor azért az nem túl jó, de így, hogy tápszeres szerintem teljesen rendben van. És ne hallgass másokra :)
2014. jún. 27. 01:20
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Férfi létemre én is szoktam éjszaka is ellátni a kicsiket, mert a feleségem nappal eleget törődött velük. Ezen nincs semmi kivetnivaló.
2014. jún. 27. 05:27
 3/13 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele!Nem szoptatsz,párod toppon van,szóval nem gáz. Ne hallgass az irigyekre:)
2014. jún. 27. 05:34
 4/13 anonim ***** válasza:

Én szoptattam, ezért nem tudtam megcsinálni sem a borivást, sem az éjszakai etetés átadását, de ha tápszert ettek volna a gyerekek én tutira megjátszottam volna többször is ezt!

Nem elítélendő egyáltalán, ettől függetlenül és idegeneknek nem mesélgetném, mert látod milyen könnyen botlasz irigy emberekbe.

2014. jún. 27. 06:12
 5/13 anonim ***** válasza:
Nem elítélendő, az a két pohár bor tényleg nem sok. Az meg külön dícséretes, hogy a férjed ilyen sok mindenben segít.
2014. jún. 27. 06:36
 6/13 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem elítélendő.Nálunk többször van,hogy megiszunk fejenként egy-egy sört én citromosat a párom simát,vagy két-két pohár bort,igazából nem leszek semmilyen állapotban tőle de jól esik,és van egy 3 éves fiunk akit eddig bármikor el tudtunk látni a 3 év alatt,ugyanis nem részegen fetrengünk, ilyet amúgy sem etettünk a gyerek előtt sem.
2014. jún. 27. 07:45
 7/13 anonim ***** válasza:
*tettünk
2014. jún. 27. 07:45
 8/13 anonim ***** válasza:
én is azt mondom csak az irigység beszél belőlük, miért lenne gond... nekem 2 hónapos a kisfiam, ő is tápszeres én ebbe a melegbe heti 1-2-szer egy sört szoktam meginni ha épp megkívánom... :)
2014. jún. 27. 07:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Óriási, jóvátehetetlen bűnt követtél el!! :)
2014. jún. 27. 07:55
 10/13 anonim ***** válasza:
6. vagyok, nem bírok korán kelni sosem ment így párommal beosztottuk,hogy ki mikor megy a fiunkhoz,én mentem éjjel,mert akkor könnyedén felkelek,Ő hajnalban, Ő is rengeteget segít,rosszindulatú ismerősön kívül eddig mindenki,csak elismerően dicsérte a párom,mert tényleg lelki ismeretes apa, rosszindulatú emberekkel pedig nem kell foglalkozni
2014. jún. 27. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!