Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez tényleg annyira elítélendő?

Ez tényleg annyira elítélendő?

Figyelt kérdés

5 hetes a lányunk, szülési komplikációk miatt tápszeres lett. Az első egy hét nekem mondhatni kiesett, annyira nem voltam magamnál.

A férjem nagyon jó apa, hazajövetel után is 80%-ban ő látta el az állapotom miatt.

Azóta rendbe jöttem, de a férjem önként is sokszor bevállalja az éjszakákat (11-kor eszik a baba, aztán hajnalban legközelebb, valamikor 6-9 között, ahogy épp "kedve tartja"). Nagyon nyugodt, jó hangulatú baba. Csak akkor sír, ha konkrét oka van rá (éhes, pelenkacsere, fáj a hasa, büfiznie kell, fázik/melege van, stb). Egyébként vagy alszik, vagy gügyögve nézelődik, vigyorog mindenre.

Én világéletemben rossz alvó voltam, nehezen alszom el és minden kis zajra azonnal felébredek, függetlenül a fáradtság mértékétől.

Valamelyik nap nagyon fáradt voltam, mondtam a férjemnek, hogy iszok két pohár bort, aztán megpróbálok egy nagyot aludni - mondta, hogy rendben.

Ezt múltkor valakinek meséltem, aki teljesen kiakadt, hogy milyen anya vagyok én, hogy merek alkoholt inni, mi van, ha valami baja lesz a gyereknek. Egyrészt mi baja lenne, másrészt a férjem 100%-osan el tudja látni, ráadásul örömmel teszi. Másrészt két pohár bor azért nem az a mennyiség, amitől önkívületi állapotban lennék.

Tényleg akkora "bűn" volt ez?

(Mielőtt az alkohol részre ráugrana valaki: terhesség előtt is kb évi két liter bor volt az átlagos alkoholfogyasztásom.)

2014. jún. 27. 00:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Talán nem derült ki az elmondásodból, hogy nem kettesben voltál a babával, hanem a férjed is ott volt. Vagy talán azt hitte, hogy szoptatsz. Ha ez a helyzet, akkor érthető, hogy elcsodálkozott az illető, bár igazából akkor sincs hozzá semmi köze. Én mondjuk ilyet nem mesélnék el akárkinek, csak közeli barátnak mondjuk, akiben megbízom, és ismeri a helyzetet. Egyébként semmi aj nincs ezzel, csak nem tartozik másra.
2014. jún. 27. 10:27
 12/13 anonim ***** válasza:

Én is szívesen meginnék néha egy pohár bort, ha nem szoptatnék (bár védőnő szerint néha egy-egy pohár nyugodtan beleférhetne,pl valami alkalomkor). már majdnem 4 éve nem volt rá lehetőségem:)

Igyad nyugodtan, kivéve ha egyedül vagy/leszel a picivel!

2014. jún. 27. 13:35
 13/13 anonim ***** válasza:

Akkor elárulom a ma esti programunkat:

Én belefekszem a kádba egy pohár borocskával, fürcsi hajmosás...

Apa addig eteti a picit mert sajnos tápszeres és ma övé az altatás is. Szóval szerintem ez a kérdés nem kérdés :)

2014. jún. 27. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!