Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elítélendő, hogy panaszkodok...

Elítélendő, hogy panaszkodok gyerek mellett? Az alábbi miatt kérdezem

Figyelt kérdés

egyik anyákról szóló kérdésben egyik válaszolónak volt egy ilyen mondata:

"Tisztelek, becsülök minden gyermeket nevelő családot, ahol a gyermeknevelés nem siránkozás, nem a pénzhajhászás, sírás-rívás, tarhálás stb. "

nos engem a párom elhagyott egyedül nevelem a gyereket, az apja, ígér fűt fát békülni akar, de úgy vagyok vele messziről könnyű mindent mondani, meg ígérni, amikor volt rá lehetősége meg nem élt vele.

én tudatosan vállaltam a babát, de nem gondoltam hogy ekkora anyagi padló lesz belőle.

és igen, van, hogy panaszkodom, sírok-rívok, stb, de persze a gyermekem becsülettel nevelem ahogy tudom.

pont ma írtam meg az apjának, hogy mekkora kilátástalanság van, hogy néha totál kész vagyok, sötéten látom a jövőt, a padló alá is lehet kerülni már látom, meg stb

most furdal a lelkiismeret hogy ezt megírtam, lejárattam volna magam? elvégre én vállaltam, akkor legyek csupa mosoly, meg báj?

2015. ápr. 7. 22:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az a hozzászóló, aki ezt írta, nem a tiedhez hasonló esetekre gondolt, hanem a lusta és a semmire több gyereket vállaló anyákra.
2015. ápr. 7. 22:26
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem olvastam a kérdést, de nem tartom elítélendőnek. Én 400.000 fölötti összeggel gazdálkodom egy hónapban két gyerekkel jórészt egyedül, ennek ellenére van, h olyan kiadásunk lesz, ami érzékenyen érinti a kasszát. Ma hagytam ott 6000 ft-ot a gyógyszertárban és még csak hó eleje van. Az influenzás időszakban ez 40.000 felett volt 2 gyereknél (inhalátort is kellett venni).
2015. ápr. 8. 00:29
 3/5 anonim ***** válasza:
én abszolút megértelek ,de nekem van egy ismerősöm aki folyton kesereg ,sosincs pénze ,de a legidegesítőbb ,hogy csak saját magáról beszél ès akkor is csak a gondjairól .egyszer sem kérdezi meg ,hogy én hogy vagyok ,ha mesélek valamit közbevág persze valami hülyeséggel ,hogy de vele ez meg az van így a pénze meg úgy.messziről kerülöm.
2015. ápr. 8. 07:46
 4/5 anonim ***** válasza:

Én is panaszkodós vagyok, de én tudom is magamról, igyekszem változtatni de nem mindig megy.

Az embernek ilyenkor a mesélni valója 80 % a rossz dolgok a maradék 20 % -ot nem érdekli mást, mert annyira hétköznapi dolog.

Engem érdekelne hogy miről lehet beszélgetni másról.

2015. ápr. 8. 08:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia Kérdező,

én írtam ezt az idézett választ egy kérdésre.

Képzeld, én elvált édesanya vagyok már, több kommentben is leírtam, hogy tényleg 0 segítséggel.

A gyermekem édesapja külföldön él, tehát a mindennapokban nem vesz részt, havonta egyszer jön pár napra a kicsit látogatni. (szerencsére EU)

A szüleim már nem élnek, a testvérem is egy másik EU tagállamban, velük évente pár alkalommal tudunk találkozni.

Vannak barátaim, de ők is keményen dolgozó emberek, a többségnek nincs gyermeke vagy van, akinek egészen picike.

A mindennapokban valóban egyedülálló szülőként kell helytállnom. Pontosan tudom, hogy nem könnyű. De rajtam és rajtad kívül még sok tízezren vannak ugyanebben a helyzetben, így nem is lehetetlen, hidd el.

Tudod arra jöttem rá, hogy a panaszkodás sajnos semmiben nem segít- segítséget úgysem hoz, magamat pedig még inkább letöröm ezzel.

Biztosan mindenki más módon küzd meg a feladatokkal, stresszel, nehéz élethelyezetekkel- az én megküzdési stratégiám az, hogy a feladatokra koncentrálok és amíg azok nincsenek készen, addig megyek, csinálom, nem sajnáltatom magam.

Persze belül időnként én is leengedek, mint egy lufi, de ez inkább csak a feszültség kiszelepelése- havonta-kéthavonta esténként szoktam magamban egy kicsit elkeseredni. De pl. arra is rájöttem, hogy nekem nagyon jó "gyógyír" a szabad levegő (akár a Városligeti kreszparkba kimenni) és a sport (akár konditeremben egy kis kardio- vagy csak erősen gyalogolni a futópadon stb.)

Nem régiben gondolkodtam el azon, hogy milyen jó lenne, ha lenne egy ismerősöm, barátom, aki sorstárs (tehát gyermeket egyedül nevelő szülő) a környezetemben, hasonló élethelyzetben, hasonló problémákkal. Vele talán tudnék néha beszélgetni (de nem panaszkodni!) a bennünket foglalkoztató dolgokról.

A helyzetünkben talán még az a különbség (ami miatt én sokkal "keményebben", határozottabban látom a helyzetemet), hogy én már túl vagyok egy váláson, a saját szabad és végleges döntésem volt, már nincsenek a volt férjem és köztem játszmák, nem akarunk békülni (egyébknét normális, tiszteletteljes a kapcsolatunk, de a gyerekre korlátozódik- és már egyáltalán nem érintene meg semmilyen módon, ha pl. elmesélné, hogy van barátnője, felesége, élettársa- sok boldogságot kívánnék őszintén és ennyi)

Azt gondolom, hogy te még érzelmileg nem "tisztáztad ki" a kapcsolatotokat- így persze, hogy labilis a helyzeted. Szerintem ezt lenne célszerű megtenni ahhoz, hogy újult erővel tudj nőként, anyaként is helyt állni.

Még egy szösszenet: a panaszkodást egyébként abban a konkrét kérdésben a sokgyermekes, elhanyagolt, egyébként nem dolgozó (nem is akaró), állandóan időhiánnyal küzködő anyákra írtam- így kiragadva a mondatomat szövegből természetesen nem tökrözi a véleményemet általában az anyákról- nem lett volna nagy baj, ha inkább a kérdést linkeld :)

2015. ápr. 8. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!