Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az anyai ösztönöket elő tudja...

Az anyai ösztönöket elő tudja hozni a szülés?

Figyelt kérdés

29 éves vagyok, és semmilyen kapcsolatom nincs a gyerekekkel. Sosem vágytam gyerekre, és nem mozgat meg bennem semmit egy kisgyerek látványa. Nem éreztem soha azt hogy úgy megpuszilgatnám, megölelgetném, inkább annak az öröme jut eszembe róluk, hogy nekem nincs, ergo azt csinálok az időmmel amit akarok, nem kell kínlódnom pelenkázással etetéssel stb.

Eleinte azt hittem, azért van ez, mert sose volt kisgyerek a szűkebb/tágabb családban körülöttem. De megszületett testvérem babája, aki már 1 éves is elmúlt, és ő sem mozgatott meg bennem semmit.

A párom nagyon szeretne gyereket, és tudom hogy ha pár éven belül nekem nem változik a véleményem, akkor ennek a kapcsolatnak vége lesz.

Ami nagyon érdekelne engem, és erről tapasztalt anyukák tudnak nyilatkozni hiszen csak ő tudhatják milyen érzés ez:

Van e esélyem arra, hogy a terhesség vagy a szülés miatt kialakul bennem egy vágy, a végtelen szeretet, a ragaszkodás, az anyatigris a gyerekem iránt? Vagy mély depresszióba fogok hullani ha eljön az idő, és borzasztóan rossz anya leszek...

2015. jún. 22. 11:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Én olyat ismerek, akinek nagyon nehezen jött a babavaras, túl is hordta, annak ellenére, hogy mennyire várta a végére teli lett a hocipője a terhes léttel, mikor végre kijott, napokig dög fáradt volt, saját elmondása szerint "semmiféle anyai érzés nem volt bennem, annyira fáradt és elcsigazott voltam". Nos azóta eltelt 20 év és egy szem gyereke a szeme fénye, még túl is anyaskodja a helyzetet, tekintve, hogy a gyerek már 20 éves! Nem mindig jön az érzés, de ezen kár stresszelni, van ilyen meg olyan is!
2015. jún. 22. 19:11
 12/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, összességében reményt adtatok a saját tapasztalataitokkal, és sokat segítettetek!
2015. jún. 23. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!