Normális dolog, hogy az apukák éjjel-nappal dolgoznak, hogy az anyukák minél tovább otthon lehessenek minél több gyerekkel?
Rengeteg helyen hallom (itt is), hogy anyuka már a sokadik gyerekkel van egyhuzamban több éve otthon, de semmi segítsége, mert apuka reggeltől-estig dolgozik, hétvégén is vagy éppen külföldön van, hogy a családnak könnyebb legyen.
Tudom, mindenki a saját dolgával törődjön, blablabla, de nekik az eszükbe sem jutott, hogy ha kevesebb gyereket vállalnának vagy nem lennének olyan hosszú ideig otthon az anyák a gyerekekkel, akkor talán apuka is kivehetné a részét a családi életből és egyrészről nem csak az anyára hárulna minden otthoni dolog, másrészről a gyerekek is többet lehetnének az apjukkal?
Nálunk az oviban és a suliban is rengeteg olyan anyuka van, aki állandóan mondja, hogy szinte sosem látja szinte a férjét, többnek is külföldön van, de ők maguk nem dolgoznak, csak leadják reggel a gyerekeket és utána beszélgetnek, vásárolgatnak, néhányan edzeni mennek, majd 4-re mennek vissza az oviba-suliba a gyerekekért.
Félreértés ne essék, mert nem irigykedem, sőt én kifejezetten szeretem a munkám, szóval csak ennek a jelenségnek a miértjére lennék kíváncsi.
Én egy három gyerekes anyuka vagyok, most próbálkozunk a negyedik babával, reméljük már nem kell sokat várni... Apuka egy közeli szálloda séfhelyettese, 2 nap munka,2 nap szabad. Már az elején megbeszéltük, hogy én hosszú távra rendezkedem be itthon, mindkettőnk szerint ez az optimális a gyerekeknek, de leginkább apukának(!).
Tavasszal, amikor egy éves lett a kicsi jött egy nagyon jó munkalehetőség, amit szívesen elfogadtam volna, de a férjem megkért, hogy ne vállaljam el. Azt mondta, hogy nem vagyunk rászorulva még egy fizetésre ( teljesen átlagos vidéki család vagyunk, egy régi házat újítgatunk fel, két tizenéves autónk van, kis hitel, kis megtakarítás ) és ő nem tud bármikor szabadságra jönni, késni, vagy előbb lelépni a munkahelyéről. Őt megnyugtatja, hogy én itthon vagyok. Bármikor, bárkinek, bármi kell, én itthon vagyok. Megyek, hozok, csinálom, megoldom. Látnád a naptáram! Orvos, edzés, zsúr, kirándulás stb. Van dolgom elhiheted. És a párom, ha itthon van minőségi időt tölt a gyerekeivel, ami nagyon sokat számít neki is és a gyerekeknek is. Nem érzem úgy, hogy bármivel is kevesebbet tennék le az asztalra, nem érzem magamat és a gyerekeimet sem elhanyagoltnak az apjuk részéről. És igazság szerint a férjem szeret dolgozni, szereti a foglalkozását és szereti a csendet is , ami ott körül veszi, aztán szívesen jön haza a "piskótáihoz".
Szerintem kiegyensúlyozott az életünk, a kapcsolatunk egymással és a gyerekekkel. Nem lesz így örökké, nem is bánom, mert ha hozzá vesszük a negyedik babát, 10 évet leszek itthon minimum!! Jézus!
A kérdésed jogos, biztos sok olyan család van, amiről írtál, de olyan is, mint a miénk, legalábbis remélem :)
Kedves utolsó!
Arra azért kiváncsi lennék, hogyha bármi történne a férjeddel, akkor mi lesz veletek?
(baleset stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!