Normális dolog, hogy az apukák éjjel-nappal dolgoznak, hogy az anyukák minél tovább otthon lehessenek minél több gyerekkel?
Rengeteg helyen hallom (itt is), hogy anyuka már a sokadik gyerekkel van egyhuzamban több éve otthon, de semmi segítsége, mert apuka reggeltől-estig dolgozik, hétvégén is vagy éppen külföldön van, hogy a családnak könnyebb legyen.
Tudom, mindenki a saját dolgával törődjön, blablabla, de nekik az eszükbe sem jutott, hogy ha kevesebb gyereket vállalnának vagy nem lennének olyan hosszú ideig otthon az anyák a gyerekekkel, akkor talán apuka is kivehetné a részét a családi életből és egyrészről nem csak az anyára hárulna minden otthoni dolog, másrészről a gyerekek is többet lehetnének az apjukkal?
Nálunk az oviban és a suliban is rengeteg olyan anyuka van, aki állandóan mondja, hogy szinte sosem látja szinte a férjét, többnek is külföldön van, de ők maguk nem dolgoznak, csak leadják reggel a gyerekeket és utána beszélgetnek, vásárolgatnak, néhányan edzeni mennek, majd 4-re mennek vissza az oviba-suliba a gyerekekért.
Félreértés ne essék, mert nem irigykedem, sőt én kifejezetten szeretem a munkám, szóval csak ennek a jelenségnek a miértjére lennék kíváncsi.
Utolso: akkor ugyanabban a cipoben jarunk :)
utolso elotti voltam
A 2 utolsó válaszolónak is köszönöm.
Tehát nálatok az apuka akar több gyereket, de úgy, hogy ő alig látja őket?
Bocsi, tényleg nem kötözködni akarok, de annak mégis mi értelme van? Konkrétan semmiből sem tudja kivenni a részét, nemhogy a nehézségekből, de még a szépségeiből sem lát semmit, akkor meg mégis minek újabb gyerek?
Én azt hittem, hogy ezt a nők akarják így, hogy ne kelljen dolgozniuk, de akkor ezek szerint a férfiaknak is jó az, ha anyukát jó pár évre otthon "tartják" pár gyerekkel...
Nekünk volt nemrég egy nehezebb időszakunk, amikor a költözést fontolgattam és a páromnak pont az volt az egyik nagy félelme, hogy nem akar olyan apuka lenni, aki nem vesz részt a gyerekei mindennapi életében.
Márpedig egy olyan apa, aki reggeltől estig dolgozik vagy éppen külföldön van, az kb. ilyen.
Bocsi, ha valakinek beletrafáltam...
Utolsó előtti válaszoló vagyok.
Mondjuk szerintem az is kérdéses kinek mit jelent az,hogy sokat dolgozik.Ha a férjem külföldön melózna,biztosan nem engednék neki még egy gyereket,mert annak én sem sok értelmét látom.Most úgy van,hogy hétfőtől-péntekig annyit dolgozik,hogy este mondjuk van egy-két órája a gyerekkel,persze e közben eszik,átöltözik ilyenek.Szombaton fél nap,de akkor sokszor a kertben ügyködik,otthon edz stb (gyermek természetesen a nyomában,de elvannak így) vasárnap egész nap,de akkor jövünk-megyünk,rokonokhoz.Sokaknak ez nem kevés idő,nekem kevés,de megszoktuk ezt a rendszert,e mellett még heti két focira is elmegy.Érdekelne szerinted ez sok vagy kevés???
Viszont ezek mellett ha kell egy nap szabadnap a családra vagy bármi másra akkor kiveszi.És én itthon mindent elvégzek,nem panaszkodok,és nem lazsálok.
Én azt is mondtam neki,hogy oké,legyen tesó,de akkor menjen egy évesen bölcsibe,mert dolgozni akarok,de erre kiakadt,hogy hát 1 évesen kicsi,túl kicsi.Ebben lehet igaza is van,de én nem bírok 7 évet itthon ülni egyhuzamban.Az elsővel is tanultam a gyed idején,másodikkal is ezt tenném.
Barátnőm orvos férje még ennyit sincs otthon,de ő meg is mondta,hogy ennél többet nem megy.És a többi barátnőm férje is keveset van otthon,mert ha nem dolgoznak,akkor vannak hobbik is amikkel foglalkoznak.
Szerintem kérdező,nagyon jó ahogy a férjed gondolkodik,de tapasztalatom szerint a többség nem így teszi.Ők elvannak ezekkel az egy-egy órákkal.Talán a te férjed család centrikusabb az átlagnál.
Érdekelne mit gondolsz,szerinted kevés időt van velünk a férjem?
Utolsónak: szerintem ez kevés idő, de ezt úgy mondom, hogy az én párom is kb. ennyit dolgozik, igaz ő vállalkozó és itthon melózik, de ha sok megrendelése van, akkor bizony becsúszik 1-1 estébe nyúló munkanap is, bár ilyenkor azért a gyerekek is szoktak körülötte lebzselni :) Viszont vannak lazább időszakok is, amikor ő hordja a gyerekeket vagy simán itthon marad velük betegség/szünet idején.
Ha én nem dolgoznék, "csak" a gyerekekkel lennék, akkor kénytelen lenne minden melót elvállalni és akkor ő bizony nulla időt töltene a gyerekekkel :( Így azért be tudja osztani az idejét, hogy jusson mindenre és mindenkire, sportra és kikapcsolódásra is.
1 évesen valóban kicsi még a bölcsihez, ebben egyetértek a férjeddel, de 2 évesen már mehet szerintem. Viszont ez miért jelent neked 7 évet otthon? Hány gyerek van és mennyi idősek?
Értem. Nehéz ügy, mert ugye sok szempontot kell figyelembe venni és mindennek megvan a jó és rossz oldala is.
Én is viszonylag sok időt voltam itthon (a 2 gyerekkel 5,5 évet), viszont én is tanultam közben, ill. volt egy mellékállásom, tehát nem golyóztam be közben :)
Ha akartok még 1 gyereket, akkor szerintem hajrá! Nekem 3 év van köztük, ez még pont jó, mert eljátszanak együtt, de persze a nagyobb korkülönbségnek is megvannak az előnyei.
21. valaszolo vagyok! Koszonom a lepontozast aminek koszonhetoen 16 %-os lett a valaszom. Pedig csak a kerdesre valaszoltam! Komolyan elgondolkodom magamon,hogy minek jottem vissza a gyakorira igy 2 ev utan....mindegy, 8 evvel ezelott nem ilyen volt a tarsasag.
Hogy a kerdesre is valaszoljak.
Nem megyek bele reszletekbe ami az eletunket illeti mert tulsagosan is szemelyes es errol nem fogok idegeneknek beszamolni. DE!
Diohejban annyi,hogy majdnem 6 evet eltunk kulfoldon, ott szuletettek a gyerekek, ott rendeztuk be az eletunket , volt mindenunk, egzisztenciank, ott is sokat melozott a ferjem de minden este hazajott es egyutt lehettunk. Sajnos 6 ev utan tobb dolog is osszejott ami miatt vissza kellett jonnunk Magyarorszagra. Igy gyakorlatilag elolrol kezdtunk mindent az egesz eletunket. Most hazat vettunk mert a gyerekeknek otthon kell es fel is kellett ujitani a hazat. Ezt Magyarorszagon vagy banki hitellel tudod megvalositani amit mi semmi esetre sem szerettunk volna vagy ha nagyon jol keres a ferj es feleseg is vagy az utolso opcio,hogy Apuka kimegy es kulfoldon dolgozik es igy bojtoljuk ki,hogy hazat vegyunk es ujitsunk fel banki hitel nelkul amibol nagyon nehez kikecmeregni.
Lett illetve lenne lehetoseg,hogy kimenjunk csaladostol oda ahol most dolgozik de mivel az en gyerekeim meg a masik orszagbol valo atallason is alig vannak tul ezert nem szerettem volna illetve meg akartam varni,hogy a ferjemnek biztos legyen ez a munkahelye. Ez amugy meg csak november ota van igy tehat nem evek ota elunk igy , sajnos most ez van. Szerintem jobb amit mi teszunk mint az,hogy sokan varjak a sult galambot,hogy a szajukba repuljon.
Hidd el , nekem se jo ez igy en is kapom naponta,hogy milyen elet ez igy meg elfogtok valni meg a gyerek sinyli meg es tarsai de szivesen megkernem ilyenkor az illetot,hogy mondja meg mit tegyunk mert ha tud jobbat akkor az lesz.
Es a 3. baba meg azert van most tervbe mert mindig is 3 gyereket szerettunk volna es nem szeretnek evek mulva ujbol pelenkazni es ejszakazni. En is itthon vagyok nar 6 eve, ennyi idos lesz most jovo honapban a nagyobbik fiam, a kicsi meg oktoberben lesz 3 eves es kezdi az ovit. Raadasul most tanulok meg , most tudok itthon maradni meg mig a sulit csinalom. Evek mulva majd munkabol jojjek el ismet szulni?
Raadasul mire megszuletik a 3. baba mar ujbol egyutt leszunk Apaval. Egyedul nem is vallalnam be nyilvan..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!