Szerintem az abortusz nem sokban kulonbozik a gyilkossagtol. Szerintetek?
Hát igen törvényesen csinálják az abortuszt.
De gondolj bele!
Ha betiltanák az abortuszt akkor mi lenne?
Egy nő két dologért képes bármire,hogy legyen ill ne legyen gyermeke.
Ha betiltják az abortuszt akkor is lesznek olyan nők akik el akarják vetetni a magzatukat,és mi fog történni?Elszaporodnak az illegális,titokban végrehajtott magzatelhajtások valami sötét,piszkos kis lakásban,vagy illegálisan csinálnának abortuszt egyes orvosok jó pénzért!Hatalmasra nőne azoknak az elfertőződött,vérmérgezéssel küzdő,esetleg elvérző nőknek a száma,akik titokban csináltatnának abortuszt,vagy netán házilag oldják meg a problémát,kötőtű,forró víz+alkohol stb...
Szóval szerintem jobb így,hogy nem tiltják be az abortuszt,nem beszélve a nemi erőszakból fogant magzatokról!
Kérdező, kicsit gondolkodj, képzeld, hogy lenne egy lányod, akit megdönt középiskolás korban valaki erőszakkal, és neked a lányod nem meri elmondani, egyrészt, mert sokkolja az esemény, valószínűleg a gyereket se akarná, de egy sokkhatás következményében létrejött magzat majdnem 100%, hogy rendellenesen fejlődik, ha nem lenne legális az abortusz, a lányod valahogy akkor is elvetetné, nem steril körülmények között, és tudom, hogy így is van kockázata az abortusznak, de ha az illegalitás miatt még vérmérgezést is kap, abba bele is halhat. Hogy viselnéd el anyaként, ha a gyereked emiatt halna meg?
Anyukám orvosi műhiba miatt 40%-os vérmérgezést kapott öcsém születésekor, hála Istennek időben jó kezekbe került, azt az orvost meg eltiltották, de meghalhatott volna, és ott nem a körülményekkel volt baj, most képzeld el, ha a körülmények nem tiszták. Inkább legyen legális, és szenteljenek nagyobb figyelmet az iskolai oktatásban a védekezés megtanításának (a szülőknek se ártana felnyitni a szemét, hogy már 9-10 éves gyerekek tudják, hogy születik a baba - anyukám mesélte, aki tanítónő), a védekezés, megelőzés fontosabb volna, csak egyrészt a szülők jó része is tojik rá magasból, hogy a gyereke honnan szerez ismereteket, másrészt az oktatási tantervekbe és az iskolaorvosok feladatai közé be kellene ágyazni, akár már alsó tagozatban, mert bár vannak tanítók, akik beágyazzák 1-1 témához kapcsolódó órába, de erre nem mind gondol, van elég dolguk enélkül is.
Ez nem ilyen egyszerű. Akkor ítélem el, ha valaki védekezés nélkül, felelőtlenül esik teherbe.
De vannak élethelyzetek, amikor ez a legjobb megoldás. Szerintem az erőszakból született babának sem lenne túl boldog élete, a fogyatékkal született babák is csak szenvednének. De tegyük fel, van 1 család, aki épp hogy el tudja tartani a 2 vagy 3 gyereket, és védekezés mellett teherbe esik. Ilyenkor nem ítélem el, mert akkor valószínűleg nehezebb lenne a családnak.
De sajnos a mai tizenéveseknél elég elterjedt lett, pedig ha a szexre van esze, akkor ne mondja azt nekem, hogy nem tudja, mitől lesz a gyerek. Ők tényleg megölnek egy pici embert. Pedig az élet nem játék. De indokolt esetben néha jó, ha mi magunk irányíthatunk. És még a kezdetekkor beavatkoznak, nem pedig szülés után megöli vagy a kukába dobja. Na, akkor már tényleg szenved a baba.
Nemhiába van erre egy törvény miszerint az első 12 hétig lehetséges az abortusz.
Hiszen addíg még nincs teljes kapcsolat az anya és magzat között.A köldökzsinórban a 12 hét után indul meg a vérkeringés,ehhez számolják.
Addíg csak embrióról beszélünk.
Na itt lehet vitázni,vannak-e a magzatnak-embriónak jogai vagy sem egy a lényeg én nem tiltatnám be az abortuszt,mert akkora galibák lennének belőle az országban,mint a ház!
Koszonom szepen a valaszokat. Ugy latom nagyjabol, mindenki hasonlo allasponton van.
Szerintem ne a szelsoseges eseteket vegyuk alapul, mert ahogy az egyik valaszolo is irta, vannak akik ugy mennek abortuszra, mint mas a fogaszatra.
Szereny velemenyem szerint azt sem kellene megengedni, hogy barki gyereket nevelhessen, hiszen sok ember nem alkalmas erre, es tonkreteszik a felcseperedo gyerekeik eletet, lelki vilagat. Ettol fuggetlenul az abortuszt kegyetlensegnek tartom, es szerintem a szelsoseges eseteket kiveve be kellene tiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!