Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5-6 év körüli gyereked mennyit...

5-6 év körüli gyereked mennyit tud biciklizni és gyalogolni?

Figyelt kérdés

A fiam kb. 20 perc tekerés után már nyavalyog, főleg az emelkedőkön, de így meg nem tudunk velük elmenni hosszabb túrákra. A múltkor 7 km-t mentünk, 30 perc volt az út, tehát tényleg lassú tempóban, de visszafelé már egyikünknek tolni kellett őt hátulról :)

A nagyobbik (8 éves) viszont már tök jól bírná, vele el mernénk menni 30 km-es túrákra is, de a kicsi miatt nem tudunk.

A kirándulás ugyancsak problémás, ha már fél óránál többet kell sétálni.

Nem egy lusta gyerek, tök mozgékony amúgy.

Ez normális?

2015. jún. 14. 08:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"A fiam kb. 20 perc tekerés után már nyavalyog, főleg az emelkedőkön, de így meg nem tudunk velük elmenni hosszabb túrákra"

"30 perc volt az út, tehát tényleg lassú tempóban, de visszafelé már egyikünknek tolni kellett őt hátulról"

"... de a kicsi miatt nem tudunk. "

"A kirándulás ugyancsak problémás, ha már fél óránál többet kell sétálni. "

"Ez normális?"

"Én arra szeretném tanítani a gyerekemet, hogy ha valamit szeretne, akkor azért küzdjön meg, ha kell. Vagyis ha szeret biciklizni és ő akar menni, akkor ne adja fel félúton, hanem küzdjön. Persze, nyilván az ő szintjén lévő útra gondolok, amibe szerintem 2x30 percnek bele kellene férnie."

Olvasd végig a soraidat!

Süt belőle, hogy ezt csak te akarod, a gyerek egyértelműen nem érett rá, nem is elég erős hozzá és nem is lenne kedve egy hosszú túrához. De te ezek után még mindig fújod, hogy de már pedig mégis...Akkor mond, mi ez, ha nem erőlködés, erőltetés?

Tudod, ha nem akarnád erőltetni, akkor azt tennéd, hogy belátnád, hogy hát, lehet, hogy igaza van itt 1-2 embernek, talán még nem kéne ezt annyira erőltetni...De nem! Te akkor is fújod a magadét és bizonygatod a saját igazad!

De tedd csak nyugodtan, a te gyereked, a te életed.

És hol olvastam a 30 km-t? Hát, te magad írtad! Olvasd vissza a soraidat! A nagyobbik már tök jól bírná, de a kicsi miatt nem tudunk menni...De a kicsi egyértelműen nem! Akkor mi a fenéért erőlteted? Jó, hogy nem kezded el már hibáztatni szegény 5 éves gyerekedet, hogy miatta nem tudsz 30 km-t biciklizni!!!

2015. jún. 14. 17:58
 12/15 A kérdező kommentje:

Most komolyan, neked nincs jobb dolgod, mint a szavaimon lovagolni? Kiragadsz pár mondatod és az alapján minősíted az egész életünket és a nevelésünket.

Tudod, ha csak a kérdésre válaszoltál volna és csak annyit írsz, hogy a te gyerekedet meg sem próbálod "hosszabb" távra elvinni, mert tudod róla, hogy hamar elfárad, az is elég lett volna. Ellenben belekötöttél pár mondatomba és folyamatosan ezen húzod magad, hogy én miért nem látom be, hogy neked van igazad és én vagyok erőszakos.

Tudod, pont azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok és ha többen is ugyanazt válaszolják, akkor persze elgondolkozom rajta, hogy jól gondoltam-e eddig, de amikor valaki egy ilyen egyszerű kérdésből is azt akarja kihozni, hogy a másik milyen rosszul nevel, ellenben ő a tökéletes, hiszen ő utál bringázni, éppen ezért nem is próbál a gyerekkel menni, akkor az belőlem pont az ellenkezőjét váltja ki.

Továbbra is úgy gondolom, hogy próbálgatnom kell, hogy mennyit tud tekerni. Most 2x15 percet mentünk, közben fagyiztunk egyet, ez így megfelelt neki. Mi utána a tesójával mentünk még 1 órát tekerni és így mindenkinek jó volt.

Ettől függetlenül nem fogom arra tanítani a gyerekem, hogy adja fel, ha elfáradt, hanem hogy pihenjen és csinálja tovább, ha már elindult. Persze, ez csak az ő szintjének megfelelő dolgokra vonatkozik, nyilván nem az a cél, hogy kicsinálja magát. De egy könnyű kirándulás, ami mondjuk 1-2 óra sétát jelent sok pihenővel, az nekik is megfelelő.

És igen, mennénk sok-sok helyre, ahová egyelőre nem tudunk, de az mióta bűn, ha az ember vágyik ilyen dolgokra? Természetesen akkor megyünk majd, amikor ő is megérik rá, de ezt is csak úgy fogjuk megtudni, amikor majd ott leszünk és csináljuk. Nyilván ez nem most lesz.

Esküszöm nem értem, miért lett ez divat itt a gyk-n nekiesni a kérdezőnek és csak szapulni, szapulni, mert bepillantást engedett az életének 1-2 pillanatába, amiből már rögtön messzemenő következtetést von le 1-2 ember az egész életéről. Rengeteg kérdésnél láttam már ezt, hogy a válaszolók belekötnek valamibe, aminek szinte köze sincs a kérdéshez és csak fújják a magukét....

Figyelj, ti úgy éltek, ahogy. Ha neked az a normális, hogy nem jársz bringázni, akkor persze, hogy nem fogod megérteni azt, aki szeret. De nem is kell, nem vagyunk egyformák. Csak amíg én nem kötök bele abba, hogy te miért nem tekersz, addig te se köss bele abba, hogy a gyerekem miért nem csak a ház körül bringázik...

2015. jún. 14. 22:09
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem csak az én véleményem volt az, amit kifejtettem.

És bizonygathatod a magad igazát, attól még nem lesz érettebb a gyereked egy olyan túrához, amit te elképzelsz a számára.

De nekem aztán mindegy, elhiheted. Amúgy attól, hogy utálok biciklizni, attól még nyilván szoktam, vagy a gyerekemet nem tiltom tőle, benne sokkal több energia van, mint bennem, de képzeld el szoktam vele menni bringázni, tegnap is voltunk, de semmi olyat attól nem várok el tőle, amit tudom, hogy nem akar vagy nem képes rá.

Ennyi csak a különbség kettőnk közt, semmi több.

De én a témát itt lezártam, csináld úgy, ahogy jónak látod!

2015. jún. 15. 19:12
 14/15 A kérdező kommentje:

Látom nehezen fogod fel, hogy vannak gyerekek, akiknek 20 perc bringázás meg sem kottyan, sőt!

De azt, hogy mennyit bír a gyerek, azt csak menet közben tudjuk meg, előre senki sem bírja megjósolni, hogy a 4573. vagy 7896. méternél fog elfáradni!

Mi párszor próbáltuk és így tapasztaltuk ki, hogy 15 percnél többet nem nagyon tud menni, tehát ilyen körben tudunk csak vele mozogni.

Ennyi, ehhez nem kell különösebb tudomány, az meg semmiképpen, hogy ez alapján egy egész életet minősíts!

2015. jún. 16. 06:13
 15/15 anonim ***** válasza:
Velem az volt, hogy 5 évesen tanultam meg bringazni, 6 évesen pedig 4 km utan hisztiztem... (detto :D) most 13 vagyok es simán megy 60 km 30+-os átlaggal... A tesómmal is nagyjából ez volt. :D szoval a fejlődés része az, hogy no az akaraterő, meg az erő is :)
2015. júl. 10. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!