Mondtál már nemet orvosnak bármire?
Gasztroenterológiára akarták befektetni a tejallergia gyanús 9 hónaposomat, mert a tejtermékek bevezetésekor a bőrén allergiás reakciót jelentkezett (kipirosodott és felhólyagosodott, majd 10 perc múlva elmúlt).
A járóbeteg rendelésre 1 hónappal későbbre volt csak időpontunk és mivel amúgy makkegészséges volt a kicsi, nem vállaltam az 1 hét kórházat, hanem egyszerűen nem kapott addig tejterméket. Ja, meg volt egy akkor 3,5 évesem is, akivel nem tudtam volna mit kezdeni (nyár volt).
Igazam lett, semmi baja sem volt a kicsinek.
Köptetőt akart adni az asztmás gyerekemnek, amit nem engedtem.
Terhesen nagyon beteg voltam, nem tudott vénát szúrni az ápolónő. A sokadik kísérlet után nem engedtem meg neki, megsértődött. Pár órával később a kolléganőjének elsőre sikerült.
Hypoton babámat két hónapig eredménytelenül kezeltük neurohabilitációval (napi 6-8 torna), a neurológus doki végül azt mondta, hogy valószínűleg féloldalt béna lesz a gyerek :(
Ott hagytam őket, kerestem egy Dévényest. Most három éves a lányom, jól mozog, semmi baja.
14 hetes terhesen átestem egy sürgősségi életmentő műtéten, kis százalékot adtak rá hogy megmarad a baba, de megmaradt. utána közölték, hogy inkább vetessük el, mert: a magzati trauma, az anyai stressz és főleg a gyógyszerártalom miatt könyvelhető a középsúlyos idegrendszeri sérülés (fogyatékosság...), de amúgy sem tuidom majd kihordani a belső varratok miatt, ha meg valahogy mégis ,akkor sem tudom majd megszülni (a vajúdási tevékenység miatti belső hegszétválás életveszélyes stb). Két napi folyamatos győzködésük után aláírtam ,hogy mindenről tájékoztattak és saját felelősségre nem vállalom az abortálást. Makkegészséges lányom született, igaz, hogy korababaként ,de erős-egészséges lett (mostmár lassan 7 éves) messze átlagon felüli intellektussal!
7 hós lányom hasán valami pici kis piros pötyik jöttek ki, de érdekes kis sz*rságok, nem tudtam hová tenni micsoda lehet. Elvittem a gyerekorvoshoz, bemegyünk, mondom mi járatban. Erre a doki flegmán-lekezelően közli, anélkül, hogy levetkőztetve megnézné, hogy: " fürdetni kéne ezt a gyereket!" mondom mivan? meg se nézni? erre ő: hát biztos csak kipállott vagy valami hasonló. - ezt így szó szerint. én meg néztem bambán kb 3 másodpercig, hogy viccel-e, de nem. akkor mondtam, hogy kérem a gyerek kartonját.
Hozzáteszem, tök normális, konszolidált, kulturált család vagyunk, azóta sem tudom, miből gondolta, hogy nem szoktam fürdetni a gyerekemet... ?!
a fiamra mindenki csak legyintgetett, hogy hát csak eleven, örülj hogy nem mulya stb. a védőnő meg a gyerekorvos karöltve esküdöztek, hogy belefér a normálisba, hogy napi 4-5 órákat alszik összesen és az ébrenlévő időt konkrétan rohanással és ugrálással tölti, valamint hogy olyan szinten töri össze-vissza a szavakat, hogy alig lehet érteni mit szeretne. 3 évesen vizsgáltattam ki először, a család szégyenének neveztek érte, de nem érdekelt, éreztem ,hogy baj van és nem tudtam hogyan segíthetnék... azóta már szerencsére megbarátkoztak a ténnyel, hogy tényleg van egy problémás gyerek a családban. most 5 éves, kiderült ,hogy túlhallásos, emiatt és a születéskori enyhe oxigénhiány miatt súlyosan figyelemzavaros és túlmozgásos, valamint beszédritmuszavara van, beszédészlelési és beszédértési gondjai vannak, valamint mindhárom disz megvan neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!