Fogadott orvosnak mennyit illik adni kisgyerek orrmandulaműtétjénél?
2.válaszoló:ez leginkább azokra a kicsikre igaz,akiknek 3 éves kora előtt veszik ki...ám GRATULÁLOK a hozzáállásodhoz.A normális szülő nem a gyerekén spórol,és nem annak függvényében ad x összeget,hogy esetleg 5 év múlva újra kell műteni.
Kérdezőnek:mi is 20 ezer ft-ot adtunk(szintén fogadott doki,Bp.)3 gyerekes anyuka
Nem értem ez a "gyerekén spórol" kifejezést ebben az esetben. Ha nem fizet eleget az anyuka akkor nem műtik meg a gyereket vagy éppen otthagyják a műtőasztalon? Vagy mi fog történni, de komolyan?
A hálapénz eredetileg arra volt, hogy az ember kifejezze háláját, tehát annyit ad amennyit szán, amennyire hálás nem pedig amennyire a társadalom elvárja, hogy egy rutin semmiségre adjon ki.
Ezesetben nem a gyerek életéről van szó (mint mondjuk egy tumoreltávolító műtétnél vagy szívműtétnél esetleg plasztikai beavatkozásnál aminél az esztétika fog számítani és a gyerek jövője stb), tehát indokolatlannak tartom a felháborodást, szóval tartom magam ahhoz, hogy fölösleges nagyobb összeget költeni rá, mert a végeredményben nem lesz különbség. Vagy visszanő vagy nem, ez igaz, de a sebész nem fog sem szebben sem jobban dolgozni, akármennyit is kap.
"Az én gyerekem fogadott dokija is megmondta,hogy olyan gondossággal és módszerekkel fogja elvégezni a műtétet,hogy utána semmi fájdalma ne legyen a kicsinek"
Na látod ez a gusztustalan, hogy ezt elhitetik a szülőkkel. Én is találkoztam nem egy olyan orvossal aki előadta a szülőnek, hogy megmentette a gyerek életét miközben csak egy horzsolás volt a lábán, de még is volt képe egy felületes sebet amire elég lett volna egy steril sebfedés is, összevarrni, hogy a szülő ezt bevegye. Nem beszélve sima csont repedésekről is amiket inkább megműtenek és előadják a szülőnek, hogy a gyerek enélkül lebénult volna, csak azért, hogy landoljanak a százezrek a zsebbe. És még sorolhatnám.
Ne csodálkozzunk, hogy ne tudjuk kikerülni, hogy fizessünk, hiszen saját magunk generáljuk a magunk naivságával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!