Munka+kisgyerek? Hogy lehet ezt bírni?
2 évesem mellől lassan munkába állok. Fogalmam sincs hogyan fogok munka után életben maradni, ugyanis nagyon hátfájós és fejfájós vagyok. Régebben haza jöttem, lepihentem, de most szeretnék itthon is jól teljesíteni, munka után levinni a kicsit játszótérre, főzni, kicsit takarítani.
Lehet ezt győzni? Szeretnék kiegyensúlyozott életet élni, dolgozni akarok, de nem a gyermekem hátrányára
Akkor fáj a fejem és a hátam ha nagyon monoton dolgot csinálok, koncentrálni kell, pl sokáig elhúzódó vasalás.
Tudom, hogy van olyan nő akinek 3 gyerek nevelése meg se kottyan.
Akkor sem normális.
Nézd, vagy orvosi segítséget kérsz és kiderítik, kezelik az okát, vagy szorítsd össze a fogad és szenvedve, de csináld a dolgaidat.
Nekem az orvos ésszerűbb megoldásnak tűnik. Ha pszichés alapú, akkor pedig pszichológus.
Figyelj, még lehet szokni. Én 4 gyerek apja, hangsúlyozom APJA-ként az első két gyerek 3. és 4. évében ugyanerre hivatkozva csak én voltam vele ( pihennie kell a feleségemnek ). Nem könnyű, de ha van segítség ( neked férjed, nekem 3. gyereknél feleségem ), akkor menni fog ;)
Ui.: nem bántani akaratak, amikor azt mondtam, hogy "ugyanerre hivatkozva", csak ő is ezt mondta, hogy neki "sok pihenés
re van most szüksége". Mintha én egyébként nem is dolgoztam volna.
Szóval lényeg a lényeg, menni fog ;)
Nem tudom, nekem úgy egy fél-éves korától anyukám vigyázott egyre többet a gyerekre, miközben én össze-vissza dolgoztam (főleg itthonról, játszótér és alvásidő alatt meg éjszaka), de még szoptattam is, hisztiknél segítettem hazacipelni a játszóról, na meg főzni is kellett... és sosem alakult úgy a nap, ahogy elterveztem, csak kapkodtam és zsonglőrködtem az idővel.
Ennél sokkal egyszerűbb lett 2 évesen, amikor a bölcsivel mindennek meg lett az ideje. Reggel Apa vitte, addig a lakást és magamat összerakni volt egy 40 percem, utána csak a munkára kellett koncentrálni. Aztán 4-fél5-re mentem a gyerekért, hazafelé beugrottunk a játszótérre egy-két órát évszaktól függően, meg ha muszáj, valami kisboltba (bár ezt fájdalommentesebb reggel vagy odafelé egyedül intézni), aztán otthon játék, vacsora, fürdés (ilyenkor ér haza Apa), mese, alvás - és általában én is alszom este 9-től reggel 6-7-ig, ami bőven elég.
A gyerekem hál'Istennek nagyon barátkozós, szerette a bölcsit (most az ovit is), és bár akkor sokszor volt bűntudatom a munka miatt, de már rájöttem, igazából az a fontos, hogy ami időt viszont vele töltök, az tényleg vele legyek, figyeljünk egymásra és akkor ő is elégedett meg nekem is meg van az "adagom".
Kérdező! Kicsit kevés az információ. Apuka mennyire apuka? (tehát minden tekintetben minden feladatot megosztotok, vagy ő csak fényképezgeti a gyereket, néha vesz játékot és ezzel ki is merült az "apasága")
Van-e valamilyen segítség néha? Nagyszülők, rokon, ismerős?
Hány órát dolgozol?
Stb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!