Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináltok ha idegenek...

Mit csináltok ha idegenek "összefogdossák" a babátokat?

Figyelt kérdés

Ma történt velem, hogy a Tesco-ban álltunk a sorban, odajött egy idősebb cigány asszony (mielőtt lerasszistáztok, felőlem akár svéd vagy eszkimó is lehetett volna, de történetesen egy cigány asszony volt), elkezdte mondani a babámnak, hogy de aranyos vagy, stb. és már fogta is meg a kezecskéit.

Pont abban a korban van, hogy mindent a szájába vesz, jön a foga, a kezeivel is folyamatosan matat a szájában. Még én sem fogom meg a kezét ha az utcán, boltban vagyunk és nem tudok kezet mosni, csak úgy ha megtörlöm előtte.

Rászólni alkalmam sem volt olyan gyorsan cselekedett (illetve már csak utólag tudtam volna) és az is elég gáz lett volna ha ott a nő jelenlétében elkezdem ezerrel törölgetni a kezeit, úgyhogy jobb híján addig nem engedtem a szájába venni (fogtam), utána pedig félreálltunk és letörölgettem.

Ti rászóltatok volna?

Ez ellen mit lehet tenni?

Vagy túlreagálom és "nem baj" ha idegenek fogdossák a baba kezét?

2015. jún. 6. 14:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Ilyenkor belépek az illető "aurájába". Többnyire hátrahőkölnek ettől, én meg kedvesen mosolyogva egyre közelebb hajolok. Utána menekülőre fogják, valamilyen gyorsan kitalált kifogással.

Ha látom, hogy közelebb lépne, akkor pedig arrébb tolom a babakocsit, neki meg üresen marad a keze a levegőben. Beszélgetéssel el lehet terelni a figyelmét, aztán folyamatosan sétálok, ő meg kezdi hülyén érezni magát, hogy üldözi a kocsit, így feladja.

Harmadik verzió, hogy rászólok. Udvariasan, de határozottan. Az már legyen a másik problémája, hogy ezt ő hogy dolgozza fel.

2015. jún. 6. 16:08
 12/21 anonim ***** válasza:
Bár 3 gyerekem van,fővárosiak vagyunk,állandóan megyek/megyünk,mint a mérgezett egerek,de az én gyerekeimet se fogdosta meg soha senki.Lehet,hogy határozott a fellépésem(mondjuk elég céltudatos,öntudatos vagyok).Mindig mindenki megkérdezte,aki kontaktba akart kerülni a kicsivel....
2015. jún. 6. 18:56
 13/21 anonim ***** válasza:
Én az ilyen kérdéseknél mindig elcsodálkozom, mert ilyen nálunk sosem fordult elő. Olyan sem, hogy megszóltak volna bármiért a játszótéren, olyan sem, hogy idegenek a hasamat akarták volna fogdosni, mikor terhes voltam és még sorolhatnám az itt megjelenő problémákat. Úgy tűnik nagyon normális emberek között élek :)
2015. jún. 6. 19:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Velem már előfordult, szóltam normálisan, hogy ne fogdossa a gyereket, egy ápolatlan középkorú nő, mire teli torokból leüvöltött egy bolt közepén, hogy micsoda hülye vagyok....
2015. jún. 6. 22:26
 15/21 anonim ***** válasza:
27%
Igazából nem értem, hogy miért kellett hozzátenni, hogy cigányasszony?! Kikérem magamnak, hogy mindegyik cigány büdös, inkább úgy mondanám, hogy igen sajnoa vannak nagyon büdös emberek! Roma származásom ellenére soha nem vagyok büdös, naponta 2szer fürdök, rendszeresen tisztálkodom. Én is sokszor lefordulok a buszról a sok izzadt büdös zsíros hajú magyartól!
2015. jún. 6. 22:36
 16/21 anonim ***** válasza:
Ilyet nekem sem csináltak hogy a gyerekeimet baba korukba össze fogdosák olyat csináltak hogy oda jötek és megdicsérték megnézték .azt meg szabad .
2015. jún. 7. 06:34
 17/21 anonim ***** válasza:

Velem még nem fordult elő olyan, hogy egy idegen felnőtt elkezdte volna fogdosni a babám, sokszor kezdenek el hozzá beszélni, de csinálják csak, ha nekik jól esik.

Olyan már kétszer is volt, hogy óvodás korú kislány oda volt attól, hogy babát lát és már nyúlt is. Egyszer a mózesben vittem éppen és láttam, hogy a kislány mennyire oda van, hát lehajoltam az ő szintéje és megmutattam neki. Ő persze máris nyúlt be, az anyja meg rászólt, hogy ne nyúkáljon, de ez engem valahogy nem zavart, úgyis csak a lábát érte el, valószínűleg azt én se néztem volna jó szemmel. A másik kislány is rögtön elkezdte simogatni a babám lábát, ott is rászólt az anyukája, de engem szintén nem zavart ez. Felnőtt embertől zavarna szerintem, de kérdés nélkül nyúlkál, de valamiért gyerektől nem (pedig tudom, hogy tőlük aztán elkaphat mindent), de jó érzés látni, hogy mekkora örömet jelent nekik hogy megsimogathatják a baba lábát :)

2015. jún. 7. 12:54
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Velem is most először fordult elő, hogy ennyire vadidegen elkezdte fogdosni a babámat. Főleg az volt a bajom, hogy a kezét, amit azonnal a szájába vesz, még ha a lábát simogatta volna meg mondjuk... hagyján. Eddig is mindig volt nálam törlőkendő, de most betáraztam :D.

15-ös! Basszus, nehogy már ne lehessen leírni ezt így egy sztoriban... ha azt írtam volna mondjuk, hogy "és akkor odajött egy szlovák nő" akkor is fel lennél háborodva?? És nem én vagyok az aki lebüdösözött bárkit is, hanem Te. Hol olvastad ezt a kérdésemben?!

2015. jún. 7. 22:08
 19/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom én vonzom-e be az összes ilyen hülyét, de azóta még kétszer fogta meg vadidegen a babám kezét, én nem tudom mi van... főleg, hogy többen írjátok, hogy veletek egyáltalán nem fordult elő. Tegnap egy férfi a spar-ban, és ma a piacon egy öreg néni... (15-ös válaszoló remélem sem öreg, sem férfi nem vagy és ezeken nem fogsz kiakadni...)
2015. jún. 12. 22:57
 20/21 anonim ***** válasza:
Nem, és akkor sem akadtam ki, leírtam a véleményem, köszi a lepontozást, pedig ez az igazság na de mindegy is :) Egyébként ha ilyen történik, hogy hozzáér a gyerekedhez egy csúnya bácsi, öreg néni, cigány meg ilyenek, akkor miért nem szólsz és miért itt siránkozol??
2015. jún. 13. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!