Státuszvizsgálat otthon?
Bevittem a gyerekem 2 éves státuszvizsgálatra, eddig mindig egyszerre ott volt az orvos meg védőnő, együtt nézték és csinálták a papírokat. De most csak megmérték és nem volt semmi kérdőív, utána közölte a védőnő, hogy jövő héten kijön. Vajon miért? Bár új védőnő van, de volt már nálunk és ha jól tudom nem volt semmi probléma, azóta se keresett.
Gyerekem teljesen egészséges,még sosem volt beteg illetve kulturált helyen lakunk, férjemnek meg nekem is van munkánk, gyerek mindent megkap, rendszeresen járunk mindenre ami kötelező, még sosem késtünk.
El nem tudom képzelni miért akar kijönni és itt elvégezni a vizsgálatot? Semmiben sincs szerintem lemaradva a gyerek, teljesen olyan mint a kortársai és nincs is mit nézni nálunk. Ráadásul most megnéztem a növekedési táblázatot és majdnem grammra pontosan akkora mint a korának átlaga.
Nem kötelező, hogy az orvos meg a védőnő együtt csinálja. Az előző lakhelyünkön is, meg itt is nem is egy helyen rendel az orvos meg a védőnő.
A védőnőknek egyébként kötelezően elő van írva, milyen gyakran kötelesek menni a kisgyerekekhez, az első egy-két hónapban hetente, utána havonta, utána egyre ritkábban. Valószínűleg a mostani, új védőnőd jobban ragaszkodik ehhez, mint az előző. (Tapasztalatom a fiatalabb, "újoncabb" védőnők jobban kijárnak.)
Köszi, akkor megnyugodtam. Azt hittem vmiért kiszúrt magának, de most, hogy így mondod, láttam, hogy teljesen üres volt a naptára, biztos úgy volt vele, ha már van ideje, kijön.
Amúgy fura, hogy nincs erre előírás, de ha máshol is így van, akkor tényleg védőnője válogatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!