Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Státuszvizsgálat otthon?

Státuszvizsgálat otthon?

Figyelt kérdés

Bevittem a gyerekem 2 éves státuszvizsgálatra, eddig mindig egyszerre ott volt az orvos meg védőnő, együtt nézték és csinálták a papírokat. De most csak megmérték és nem volt semmi kérdőív, utána közölte a védőnő, hogy jövő héten kijön. Vajon miért? Bár új védőnő van, de volt már nálunk és ha jól tudom nem volt semmi probléma, azóta se keresett.

Gyerekem teljesen egészséges,még sosem volt beteg illetve kulturált helyen lakunk, férjemnek meg nekem is van munkánk, gyerek mindent megkap, rendszeresen járunk mindenre ami kötelező, még sosem késtünk.

El nem tudom képzelni miért akar kijönni és itt elvégezni a vizsgálatot? Semmiben sincs szerintem lemaradva a gyerek, teljesen olyan mint a kortársai és nincs is mit nézni nálunk. Ráadásul most megnéztem a növekedési táblázatot és majdnem grammra pontosan akkora mint a korának átlaga.

2015. máj. 27. 12:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ami még kimaradt a kérdésemből: ezt így lehet egyáltalán? Nem kötelező az orvosnak is jelen lenni a vizsgálaton? Védőnők, mit ír a szabályzat vagy hol olvashatok utána?
2015. máj. 27. 12:35
 2/11 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom, hogy hozzád miért megy a védőnő, de nálunk is minden oké, ennek ellenére a védőnő rendszeresen havonta-2 havonta jön. Pedig mi is megyünk. 3 éves és 11 hónapos kislányaim vannak. A státusz mindig a védőnőnél van, orvos sosincs ott.
2015. máj. 27. 12:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem kötelező, hogy az orvos meg a védőnő együtt csinálja. Az előző lakhelyünkön is, meg itt is nem is egy helyen rendel az orvos meg a védőnő.

A védőnőknek egyébként kötelezően elő van írva, milyen gyakran kötelesek menni a kisgyerekekhez, az első egy-két hónapban hetente, utána havonta, utána egyre ritkábban. Valószínűleg a mostani, új védőnőd jobban ragaszkodik ehhez, mint az előző. (Tapasztalatom a fiatalabb, "újoncabb" védőnők jobban kijárnak.)

2015. máj. 27. 12:39
 4/11 anonim ***** válasza:
*tapasztalatom szerint
2015. máj. 27. 12:39
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszi, akkor megnyugodtam. Azt hittem vmiért kiszúrt magának, de most, hogy így mondod, láttam, hogy teljesen üres volt a naptára, biztos úgy volt vele, ha már van ideje, kijön.

Amúgy fura, hogy nincs erre előírás, de ha máshol is így van, akkor tényleg védőnője válogatja.

2015. máj. 27. 12:55
 6/11 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van(7 éves,2.5 éves),egy státuszvizsgálaton se volt még ott az orvos,csak a védőnő.Van,hogy itthon végzi a státuszt(mérlegem,centim van)ha nincs kedvem bemenni.Ő szívesen jön,dumálunk,főzök Neki kávét,stb.Miért paráztál be ennyire?Szerintem semmi rossz szándék nincs a dolog mögött.
2015. máj. 27. 13:02
 7/11 anonim ***** válasza:
A státuszhoz nem kell a doki. És a méréseken kívül a többit bárhol meg lehet csinálni. Én jobban szeretem ha kijön házhoz, mint gyerekkel bevonulni.
2015. máj. 27. 13:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Nálunk ez akkor volt mikor elköltöztünk falun belül), védőnő ismert, második gyerekünk született, azt mondta tudja,hogy jó helyre költöztünk de kötelessége megnézni.Státusz hol itthon volt,hol be kellett menni, orvos sosem volt jelen.
2015. máj. 27. 13:09
 9/11 anonim ***** válasza:
Nálunk már olyan volt, hogy a játszótéren töltötte ki azt a kérdőívet, mert épp ott talált minket. :) Nálunk is minden ok, de néha kijön a védőnő. Ezt azért csinálják, mert másképp viselkedik a gyerek otthon, a saját környezetében és ő arra is kíváncsi.
2015. máj. 27. 13:41
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Védőnő vagyok, a következőt írja elő nekünk a törvény: megszületés után az első 6 hétben hetente, majd 1 éves korig havonta, 3 éves korig 2 havonta, 3 éves kortól iskolás korig attól függően, hogy jár-e közösségbe 4/6 havonta KÖTELEZŐ családot látogatnunk, ha minden rendben van (ha nincs, akkor gyakrabban). Hogy ezt sok védőnő nem tartja be, annak csak az az oka, hogy nagyon sokan vannak a körzetében és egyszerűen az idősebb gyerekekhez kimenni már nem jut idő (vagy kijárnak, de akkor az adminisztrációt munkaidőn kívül csinálják). És nem kötelező az orvosnak jelen lennie a státuszkor, hiszen valakinek másik településen van az orvosa, lehetetlen lenne összeegyeztetni. Szóval nyugi, csak a törvényi kötelességét végzi (otthon jobb is, mert nincsenek annyira megszeppenve a gyerekek, könnyebben lehet látni mit tudnak) :)
2015. máj. 27. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!