Önzőség részemről, ha úgy érzem nem szeretnék 3 évig otthon lenni a gyerekemmel?
A kérdés feltételes,mert már nem aktuális.A lányom 2 éves volt mikor bölcsibe került,nagyon vártam,szerette is.Olyan 1 éves koráig élveztem a babázást,utána már vágytam a munkára,és más felnőttek társaságára akikkel már nem csak a gyerekek meg az anyaság a téma,munkára,pörgésre stb. Nehéz persze most,de kiegyensúlyozottabbnak érzem magam,úgy érzem egyensúlyban van az életem.
Most olvastam egy kérdésnél több anyuka válaszát akik írják,hogy az első 3 év milyen fontos,és ők örülnek,hogy otthon tudtak maradni gyesen.Én ezt elfogadom,valahol meg is értem,valahol irigylem is ezt a felfogást,én még is azt éreztem,hogy imádom,szeretem a gyerekem,de nekem a babázás 3 éven keresztül nem kielégítő.Önzőség? Vagy csak nem vagyunk egyformák?
Csak nem vagyunk egyformák. Te egy idő után elvágyódtál a gyermeked mellől, én pedig próbálom beleégetni a memóriámba a gyermekeimmel töltött minden pillanatot, arra az esetre, amikor már valahol a fontossági listájuk vége felé fogok kullogni. Mert eljön az az idő is, ezért célom minél jobban, tartalmasabban kihasználni az első 3 évet, amit csak Nekik szentelek. Te úgy vagy anya, én pedig így. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál.
Inkább az az érdekes, hogy miért foglalkoztat ez téged? Talán úgy érzed, valahol mégis csak sántít a hozzáállásod?
Csak érdekel mások véleménye ezért írtam ki.
Neki én vagyok a legjobb anya,ezt el is mondja egy nap 20-szor,a többi kedveskedéseivel együtt,így úgy gondolom olyan rosszul nem csinálhatom :) de érdekel,ki mit gondol.Mint írtam,nekem mindkét út elfogadható!
Látom a böszme válaszoló itt sem bírta ki komment nélkül. :)
Lehet, hogy az én kérdésemre gondolsz, amit tegnap este tettem fel, miszerint beadjam-e 15 hónaposan bölcsibe a fiamat. (?) Megmondom őszintén a te szemszögedből nézve néha én is vágyom vissza a "régi" életembe, munkába, emberek közé. Néha kifutnék a világból, mert a fiam egy kis energiabomba, akihez sokszor ketten sem lennénk elegek. Viszont lelkiismeretfurdalásom lenne az idő miatt, amit akár együtt is tölthettünk volna. Azt írod 2 évesen adtad be a lányod. Ez szerintem teljesen ideális. Mivel úgy néz ki önzőbb vagyok, mint hogy beadjam a fiamat idén bölcsibe, ezért ő 2 éves és 3 hónapos lesz mire bekerül. Ez szerintem nagyon ideális lesz mindkettőnknek.
De tényleg van benned valami kétség ami miatt megfogalmazódott benned ez a kérdés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!