Ha egy anyuka nem bírja a gyerekkel otthon és vissza menekül a munkába, az miben másabb, mint akit nagyon leterhel és stresszel a munka, és emiatt inkább megpihenne a gyerekneveléssel?
Feltételezzük, hogy minden körülmény adott (jó anyának tartja magát, anyagiak stb)
akkor miért írják azt, hogy "büdös a munka?" típusú válaszokat, vagy "gyerek miatt nem akarsz dolgozni" vagy "munka helyett inkább gyereket vállal"
és aki már azért beadja a bölcsődébe a gyerekét 1-2 éves kor között, mert nem bírja idegekkel és inkább visszamenekül dolgozni?
Mert van ilyen
(egyik kérdés ihletett)
Talán mert gyereket vállalni nem kötelező, de dolgozni igen. Ha valaki ezt nem bírja, akkor hogy akarja megállni a helyét a világban? A gyerek nem biztos, hogy megfogan, aztán felnő, a férj is elhagyhat, meghalhat stb, akkor mit csinál a nő akit annyira stresszel a munka?
Valamint vonzóbb azt hallani, hogy szeretem a gyerekem, de emellett a munkám is, így előbb visszamegyek, mint azt, hogy szültem egy gyereket, csak hogy ne kelljen dolgozni. Na persze ettől még ő is szeretheti a gyerekét, de aki annyira imádja, azt nem érdekli a megterhelő munka, nem fog azzal érvelni, az egyszerűen csak azt fogja mondani, hogy nagyon akart gyereket.
A visszamenekül a munkába szerintem erős. Én több, mint 3 évet voltam itthon a kislányomnal,,előtte folyamatosan dolgoztam 15 évet. Részben örültem neki, hogy dolgozhatok. Szeretem a munkámat és jó volt, hogy felnőtt emberek között lehettem miközben rossz volt, hogy nem voltam a kislányomnal.
Az, hogy valaki a gyerekszülésbe menekül, teljesen más. A gyerek ne azért szülessen, mert utálom a munkámat és minden jobb, mint dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!