Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 5-6 gyerek az már sok? Hány...

5-6 gyerek az már sok? Hány gyerekből áll egy normális család legfeljebb?

Figyelt kérdés

2015. máj. 24. 22:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
56%

Ha lenne penzem ra, siman vallalnek 5-6 gyereket. De csak annyit vallalunk amennyit el tudunk tartani, azaz szamszerűsítve hármat. Több nem fér bele, bármennyire is szeretném.

Mindenkinek az a normalis, amennyit tisztesseggel fel tud nevelni.

2015. máj. 25. 08:25
 12/16 anonim ***** válasza:
42%

Számomra 2, esetleg 3 gyerek az ideális, és a férjem is hasonló állásponton van.

Anyagilag, fizikailag és szellemileg szerintem nálunk a 3 a felső határ, több gyerkőccel már nem biztos, hogy tudnánk ugyan olyan türelmesek, játékosak, megértőek lenni, sőt, mivel egyelőre egy gyerekünk van, a 2-3 is kérdéses :)

Van egyébként ismerős család, ahol 10 (igen, tíz!) gyerek van, szeretetben, békességben élnek, a nagyobbak szinte szülei a legapróbbaknak, ők így boldogok. Magamnak viszont elképzelhetetlennek tartok egy ilyen családmodellt, tehát tényleg egyéni, hogy kinek mi a normális.

2015. máj. 25. 11:55
 13/16 anonim ***** válasza:
42%
Nekem 2 gyerekem van, nekem az az ideális. Nekem 5-6 gyerek már sok, de mindenki maga tudja, mennyit szeretne. Van 4 gyerekes ismerősöm is, neki úgy a jó, ahány ház,annyi szokás.
2015. máj. 25. 13:56
 14/16 anonim ***** válasza:
50%
1-3 gyereknél senki nem kapja fel a fejét, szóval szerintem ez lenne az átlagos, megszokott. Ahol már mondjuk négy gyerek van, ott is el szoktak csodálkozni, hogy milyen sok, 5-6 gyerek esetében már pláne. Mondjuk én ismerek kilencgyerekes családot is :) Ami nagyon érdekes, hogy ott például (bár már minden gyerek felnőtt) egyiküknek sem lett kettőnél több gyereke, sőt, többen vannak, akiknek egyáltalán nem lett, pedig már 40 körül járnak az idősebbek.
2015. máj. 25. 16:08
 15/16 anonim ***** válasza:
30%
Egyrészt kiszolgáltatottá teszi a családot,hisz így az anya aligha tud dolgozni, másrészt ekkora létszámnál már nagyrészt egymást nevelik a gyerekek és az anya feladata nagyrészt az ellátáukra korlátozódik, nehezem tudom elképzelni, hogy elég figyelmet, beszélgetési időt kapnak, pedig ez mindennél fontosabb lenne.
2015. máj. 25. 17:27
 16/16 Bea~ válasza:
59%
Szerintem ez nagyrészt pénztárcafüggő.Ha éltek olyan anyagi körülmények között,hogy biztosítani tudsz mindent a gyerekeknek,akkor 5-6 gyereket is vállalhatsz. (Bár sajnos inkább azoknak van ennyi akik nyomorban élnek) A másik nagyon fontos a türelem és lojalitás a gyerekek felé!Nekem egy 12éves egy 3éves és egy másfél éves van kell hozzájuk türelem bőven!:)
2015. jún. 22. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!