Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » El tudnám végezni az orvosit?

El tudnám végezni az orvosit?

Figyelt kérdés
Minden vágyam, hogy orvos legyek. Szeptemberben fogok szülni. Szerintetek pici mellett is el tudnám végezni az orvosi egyetemet ha nagyon akarom? Sokan mondják, hogy a gyerek nem ok arra, hogy az ember feladja az álmait. Ebben az esetben is igaz lehet? Van itt valaki aki pici mellett diplomázott esetleg valami nehéz szakon?
2010. febr. 25. 20:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én jogon diplomáztam a kicsivel, nem volt gáz, viszont tudom, hogy az orvosihoz képest ez sétagaloppnak nevezhető. A barátaim, akik oda jártak, nagyon sokat tanultak, és alig volt szabadidejük vizsgaidőszakban. Két vizsgaidőszak között kevésbé volt gáz. Minél magasabb évfolyamra jártak, annál rosszabb lett. Viszont ha tényleg ez az álmod, akkor vágj bele, csak azért írtam ezeket le, hogy készülj fel, nagyon nehéz lesz, de ha van megfelelő segítséged, és kitartásod, akkor meg lehet csinálni. Drukkolok, hogy sikerüljön megvalósítani az álmod!
2010. febr. 25. 20:33
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ha van aki segítsen neked, akkor el tudod végezni. Rengeteget kell tanulni, és orvosin nincs levelező, úgyhogy órára is be kell járni. Tulajdonképpen kb annyit lehetsz a kicsiddel mintha nyolc órában dolgoznál. Egy kisbabával nagyon kemény lenne, de ha kb. 1-2 éves korában kezdenéd, akkor szerintem kicsit könyebb lenne mindkettőtöknek.

2010. febr. 25. 20:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Én nem mernék belevágni. De te tudod, mennyit bírsz. Újszülött, pici csecsemő mellett nem tudom, milyen lehet, én szülés előtt egy hónappal kezdtem el egy távos gimnáziumot, mert vissza volt két évem (akkor voltam 20 éves). Őszintén szólva nekem az sem volt könnyű pici baba mellett. Az érettésigizős évem már jóval könnyebb volt, pedig csak egy évvel volt nagyobb a csemete. Idén kezdtem az egyetemet, na nem orvosit, ezt nem tartom különösebben nehéznek, de azért a vizsgaidőszak húzós volt, mert természetesen a gyerek pontosan akkor lett beteg, amikor nekem a leginkább tanulni kellett volna.

Jó, én az orvosit azért sem merném, mert nekem nincs agyam a biológiához, kémiához meg hasonlókhoz.

Én inkább azt javasolnám, hogy ha úgy érzed, vágj bele, de talán várj vele 1-2 évet, használd ki azt a kis időt, hogy ne kelljen tanulásban megbolondulni amíg olyan pici a babád.

2010. febr. 25. 21:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is jogot végeztem, és most van egy 7 hós babám, hát én nem vágnék bele az tuti. De te tudod, hogy mit bírsz. Én az egyetemen ismertem meg egy nőt, aki akkor már szakorvosként dolgozott, 3 gyereke volt, az egyik pici, és mindemellett levelezőn végezte a jogot.
2010. febr. 25. 21:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Hát én nem szeretnélek ámitani: nem tudod elvégezni pici baba mellett. Az orvosi pont olyan ,mint a gyerek,24/20 órát igényel.

A joghoz nem hasonlitanám,ott is rengeteget kell tanulni,de mást,és máshogy.

2010. febr. 25. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én távoktatásban jártam külföldön egyetemre a pici mellett. Így végeztem el két egyetemet, de nehéz volt időt szakítani mindenre. Max. akkor vágj bele, ha van nagyon stabil segítséged (több, mint 1 ember). Az orvosi nagyon hosszú és nehéz. Nem tudom, hogy hány éves vagy. Ha már 28-30 körül, lehet, hogy érdemes átgondolni, hogy esetleg más szakma is érdekel-e. Azt tanácsolnám, hogy várd meg még a kicsi megszületik és akkor majd meglátod, hogy mennyi szabadidőd marad és hogyan tudod beosztani. Nem kell feladni az álmokat, de hozzá kell igazítani őket az adott helyzethez. Ez a gyerekvállalásnál sajnos így megy. Épp ezért nem vállal az egyetemisták 90%-a gyereket. Nagyon nehéz. Megoldható minden, de sokszor fogod azt érezni, hogy nem bírod tovább, nehéz. Ha meg már belekezdtél, be kellene fejezni és ez egy olyan szak, amit ha be is fejezel, még félúton sem vagy ahhoz, hogy igazi orvos legyél.
2010. febr. 25. 23:11
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a biztatást!:) a pici 1 éves lenne mikor elkezdeném. Elötte biztosan nem mert szüksége van az anyjára. Még a késöbbi is szóba jöhet (2-3 év), csak hogy nem késtem-e le róla. Mindenki támogat szerencsére, apám nagyon sokat tudna mert anno öt helyhiány miatt nem vették fel, ezért vegyészmérnök lett. Sajnos késön jöttem rá mi is érdekel igazán de mindenképpen megpróbálom. Köszönöm mindenkinek!
2010. febr. 26. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!