Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha nem értek semmit kémiából,...

Ha nem értek semmit kémiából, akkor el tudom végezni az orvosit?

Figyelt kérdés
Érettségire fizikát választanék, mert kémiából semmit nem értek. 5 évet jártam a suli mellett is külön tanárhoz is, de egyszerűen nem tudtam megérteni az összes próbálkozásom ellenére. Kb. tudom az elemek nevét meg a kötéseket és ennyi, a többit nem értem, semmit. Fizikából szerintem jó vagyok, azt értettem mindig is. Így el tudom végezni az orvosit, vagy kémia nélkül neki se induljak?
2011. szept. 3. 17:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ööö, te tudod, hogy a "semmit nem értek" mit takar, de az első két évben elég kemény a kémia (biokémia), bár még nem tanultam, szerintem nem lehet csak bemagolni... vagy igen?
2011. szept. 3. 17:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Én sem értettem soha a kémiát, bár én nem is akartam orvosira menni, de azt tudom, hogy ez az a szak amihez nagyon kell a kémia. Szóval igyekezz megtanulni, legyél kitartó, mert az egyetemen nem lesz egyszerű dolgod. Szóval ha nem sokat konyítasz a kémiához akkor nem biztos hogy egykönnyen elvégzed az orvosit. Gyakorolj minél többet, figyelj órán, és a külön tanárnál is.
2011. szept. 3. 18:06
 3/8 A kérdező kommentje:
már nincs kémiám és a tanárhoz se járok, mivel soha nem értettem. Most vagyok végzős és nem akarok a kémiával próbálgatni, inkább megírom a fizikát jóra. Csak azt nem tudom, hogy magán az egyetemen mennyire kell a kémia...
2011. szept. 3. 18:24
 4/8 anonim ***** válasza:
Első két évben minden félévben van kémiád, másodév végén szigorlat van biokémiából (1 vagy 1,5 év anyagából). Nem a legkönnyebb szigorlat... Valamelyik egyetemen van még klinikai kémia, illetve a farmakológia is erre épül, úgyhogy kell. A fizika az élettanhoz jó, be lehet vele kerülni, de nem annyira létkérdés, mint a kémia.
2011. szept. 3. 19:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Az orvosi kémia szar lesz neked. Szerintem ha tényleg az égvilágon semmit nem értettél kémiából még magántanárral sem, akkor elég esélytelen lesz a dolog. De lehet, hogy kifogsz egy olyan tanárt, akinek elég, ha csak bemagolod az anyagot.

A bikémet szerintem annyira nem kell érteni, az magolósabb.

Én sem voltam jó kémiából, ezért fizikából érettségiztem, de azért ha leültem átnézni a kémiát, akkor felfogtam.

Próbáld meg, hátha.

2011. szept. 4. 11:09
 6/8 A kérdező kommentje:
Egyébként milyen szintű tudás szükséges, hogy az egyetemen orvosi kémián át tudjak menni? Miket kell tudni?
2011. szept. 4. 14:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Hát kb. az emelt szintű középiskolai anyag kibővítve.
2011. szept. 4. 14:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát ez nem valami biztató :/
2011. szept. 4. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!