Válaszolnátok pár kérdésemre?
1.Ha ''nincs,, (persze tudom ki az) a babának apja akkor milyen papírt kell vinnem magammal? És mikor fogják a kórházban megkérdezni ki az apa? És mit mondjak rá?
Automatikusan az én vezeték nevemre kerül? (Sosem voltam férjnél)
Ezért fognak rám máshogyan nézni? Lesznek megjegyzéseik?
2.Ha nem VIP szobába lesznek akkor is kerülhet mellém a baba? Meddig tartanak bent?
3.Lehet kérni hogy ne kapjak beöntést meg nem szeretnék gátmetszést?
4.Sokat hallottam hogy valami jeget kapnak a kismamák hogy jegeljék hogy hamarabb lemenjen a hasuk.Ezt kérni kell vagy nekem kell vinnem?
5.Mennyire ehető a kórházi koszt? Hova tegyem a mobilomat hogy ne lopják el?
6.Ha még nem dolgoztam diákmunkát leszámítva és még tanulok akkor ugye nem kapok majd gyest?
7.Ha egyedül neveled de a szüleimmel élek milyen támogatást vehetek igénybe?
8.Mennyire baj az ha a baba 2 hónapos lesz és én visszamegyek a suliba? Úgy értem nem lesz ettől a kisfiam szegényebb? :(
20/N
1. Csak a te irataidat tudod vinni, mert feltételezem nincs apasági nyilatkozatod. A kórházba be fog menni egy illető aki majd felveszi az adatokat, ő nem sokat fog veled beszélgetni, kihúzza az apa rész és kész. Viszont a gyámhivataltól fogsz kapni egy idézést, ahová el kell menned a kicsi családi jogállását rendezni. Ott faggatni fognak. Hogy mit mondj? Ez attól függ, hogy akarod-e, hogy a kicsinek kapcsolata legyen az apjával (amihez egyébként joga lenne).
2. Ez attól függ, hol szülsz. Vannak baba barát kórházak, ahol éjjel-nappal veled van a kicsi és van ahol csak szoptatásra.
3. Ez megint kórház és orvos/szülésznő függő. Vannak akik figyelembe veszik az igényeidet és vannak akik közlik, hogy nem kívánságműsor.. tapasztaltam..
4. Erről nem tudok sajnos, ott érdeklődd meg, ahol szülni fogsz.
5. Nekem ehető volt, csak kevés.
6. Gyesre így is jogosult leszel.
7. Egyszeri anyasági támogatás (ha voltál legalább 4 alkalommal terhesgondozáson), GYES, családi pótlék, kelengyetámogatás (ha olyanok az anyagi körülmények)
8. Ha menned kell, hát menned kell. Nyilván jobb lenne neki ha legalább 1 évet halasztanál még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!