Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mivel jár a gyerekvállalás?...

Mivel jár a gyerekvállalás? Hogyan változtatja meg a mindennapokat?

Figyelt kérdés

A gyerek 24 órás elfoglaltságot jelent? Mennyire marad az embernek ideje magával foglalkoznia, hobbijának hódolni, stb?

(28 éves férfi)

2015. máj. 20. 07:16
 1/10 anonim ***** válasza:
11%
igen egy gyerek főleg amíg pici 24 órás elfoglalrság. Nekem 9 hós fiam van ( anyuka vagyok) reggel felkel megetetem játszok vele egy kicsit. Jön a fejés ( anyatej) ahogy végzek már tízórait kell adnom aztán altatok. Itt van 1 órám reggelizni ha kell ebédet odarakni konyhát összedobni... meg ami előtte nap elmaradr... Aztán felkell végig a nyomába kell lennem mert feláll,elborul, pakol. Aztán ebéd majd altatoM itt 2.5 órát alszik ha tudok vele pihenek ha nem akkor van egy kis szabad időm ha épp nincs házimunka. Délután uszi aztán séta kint estig. Fürdetés etetés altatás. Este fejés( anyatej) 11 mire ágyba kerülök. Amikor ő vacsizott és még pihen egy kicsit az etetőszékben akkor zuhanyzok le. Apuka külföldön dolgozik segítségem nincs.van még kérdésed vagy elég részletes voltam?
2015. máj. 20. 07:42
 2/10 anonim ***** válasza:
75%
*uzsi .. apukák nézőpontját nem tudom de ha a párom itthon van mindent tényleg mindent megcsinál a pici és a háztartás körül ilyenkor pihenek én.:)
2015. máj. 20. 07:45
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Attól függ, milyen apa akar lenni az illető. Van, akinek semmit nem változik az élete, max. a bankszámlája csökken le valamennyivel. És van, aki igazán részt akar venni a gyereke életében, nah, annak teljesen.
2015. máj. 20. 08:51
 4/10 anonim ***** válasza:

Ahány család, annyi szokás.

Én nem korlátozom a férjemet, 3 gyerekünk van. Nem jár kocsmázni. Hobbija van, a terepjárók. (off-road)

Amúgy olvasgass itt néha, gyakori vitatéma:)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2015. máj. 20. 08:52
 5/10 anonim ***** válasza:
28%

a férjem kb. hasonló életet él mint előtte:

dolgozik 9.00-18.00-ig, 8-ra ér haza...egy héten egyszer elmegy a barátaival sörözni, az utolsó vonattal szokott hazajönni (pest-megyében lakunk). hétvégén kertészkedik, filmet néz, vagy ha megkérem, a babára vigyáz - ilyen is szokott lenni:)

az én életem annyiban változott, hogy altatok napi két, három alkalommal, meg szoptatok. Egyébként mikor ébren van, ugyanúgy főzök, takarítok, vagy vele játszom, vagy mint most, a gép előtt ülök ő meg játszik :)) ha alszik akkor megyek ki a kertbe..

szóval tekintettel arra, hogy a gyerek előtt napi 8-10 órát töltöttem a munkában, most szinte mondhatom, hogy több a szabadidőm :)))

persze azért nem fenékig tejfel a dolog: nem tudunk nyáron a balatonra menni a haverjaimmal, mert nem tudunk egy szobában aludni a gyerekkel, más opció meg nincs...nem tudok alkoholt inni, eljárni a barátnőimmel, ha megyünk valahova vinni kell a fél lakást, ki kell mennem sétálni napi 2 órát, akár van kedvem akár nincs, de nyilván ezekkel a dolgokkal számoltunk előtte :)

anyagilag hasonlóan vagyunk, amit megspórolok a munkába járás költségén (nekem ez havi 20-30 ezer..) az megy el a gyerekre egyenlőre...

de a miénk álom baba szinte sose sír...el sem tudom képzelni milyen lehet az életminősége annak, akinek egésznap hasfájós és sír a gyerek....

10 hónapos baba anyukája

2015. máj. 20. 09:12
 6/10 anonim ***** válasza:
32%
utolsó vagyok: még annyit hozzátennék, nem úgy fogalmaznék, hogy 24 órás elfoglaltság, hiszen nem jó ha állandóan a sarkába vagy, fontos hogy játszon önállóan, ne kelljen hozzá éjjel 8-szor kelni, ezek részben attitűd kérdése, részben hozzászoktatási dolgok..egy baba bármit meg tud tanulni, ha más kizáró oka nincs a nyugalmának (fogzás, hasfájás)..viszont 24 órás ügyelet...az ügyelet jobb szó :) mert ha bármi van akkor viszont menni kell hozzá.
2015. máj. 20. 09:14
 7/10 anonim ***** válasza:
83%

A férfinak kevésbé változik az élete, és főleg tőle függ, mennyire. Tehetsz úgy, mintha semmi sem történt volna (ha a feleséged eltűri), vagy változtathatsz sokat.

Te úgyis dolgozol tovább, ott nem változik semmi. Este meg vagy a családdal akarsz lenni, vagy te pihensz, kinek mi tetszik.

Ami nálunk változott, hogy kettesben nem tudunk elmenni gyerek nélkül sehová (nincs, aki vigyázzon rá). Szóval az olyan programok kiestek, bár korábban sem voltunk nagy eljárósak. Aztán az éjszakák: nem tudom, aludtam-e végig egyetlen éjjelt azóta, illetve kelhetünk jó korán.

Az én férjem ugyanúgy felkel a gyerekhez éjjel, nem vonja ki magát. Este velünk szokta tölteni az idejét, hétvégén sem vonul el filmezni, amíg én a lakást nyalom. Ha én takarítok, addig ők játszanak-sétálnak, főzni is szokott.

Mi segítünk egymásnak, nekem ez a "férjem pihen és filmezik" téma nem jön be.

Szóval a te és a feleséged döntése, számodra mennyit változik az élet.

2015. máj. 20. 11:07
 8/10 anonim ***** válasza:
:) Mintha mindnet beletennél egy dobozba, és jól összeráznád :) De csak egy a lényeg, hogy vedd lazán! Anya is vegye lazán. Ha rágörcsölsz/görcsöltök, akkor azt a pindur is megérzi, és feszült lesz. A manóm 4 hónapos, itthon vagyok vele. Van mellette egy nagy középiskolás kamaszom. Apa rengeteget dolgozik, de igyekszik fürdetéskor itthon lenni, és amikor csak tud, ha csak pár percet is, foglalkozik a kicsivel. Nagyon kötődnek is egymáshoz :) De az Én egész napomat sem veszi igénybe a picur. Az első időben sokat alszik, ott mondjuk kicsit álomkóros voltam a részletekben alvástól, de úgy 2 hónapos kora óta ahogy egyre ügyesedik, ha ébren van kell, hogy hagyjak időt neki, amikor "gyakorol". Tanul fogni, szájába venni mindent, forogni... Szinte mindent meg tudok oldani mellette. Ami meg nem készül el, az meg kivárja az idejét... A kosz és a kupi nem lep el minket, de nem áll minden az élén. Élni, és élni hagyni! Ez vonatkozik a család minden tagjára nálunk :)
2015. máj. 21. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Utolsó voltam! Az kimaradt, hhogy apának is jut ideje magára, lazításra, kedvtelésére. Mondjuk a munkája miatt ez inkább hétvégére jut, de ez a baba előtt is így alakult.
2015. máj. 21. 15:50
 10/10 anonim ***** válasza:
En anya vagyok,nem apa,d mivel a parom nem ugy veszi ki a reszet a gyereknevelesbol,mint vartam,nekem nincs hobbim. Magamra meg lenne idom,d ha odajutok,nincs kedvem meg neha hajat mosni se. Nincs kedvem a labam leborotvalni :-) baratnohoz ak megyek,ha epp nem kell foznom,es anyukam vigyaz a picire. 6Honap alatt 3x fordult elo. Parommal kettesben talan 2x voltunk valahol. Neki van hobbija,az edzes,megy is heti 6x. Neki annyiban valtozott az elete,h itthon hallkabban kell beszelnie,ha alszik a picur,es h en hisztizek,m egyre jobban ki vagyok ettol,h neki ilyen konnyu. Rajtatok all,milyen eletetek lesz :-)
2015. máj. 23. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!