Mivel jár a gyerekvállalás? Hogyan változtatja meg a mindennapokat?
A gyerek 24 órás elfoglaltságot jelent? Mennyire marad az embernek ideje magával foglalkoznia, hobbijának hódolni, stb?
(28 éves férfi)
Ahány család, annyi szokás.
Én nem korlátozom a férjemet, 3 gyerekünk van. Nem jár kocsmázni. Hobbija van, a terepjárók. (off-road)
Amúgy olvasgass itt néha, gyakori vitatéma:)
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
a férjem kb. hasonló életet él mint előtte:
dolgozik 9.00-18.00-ig, 8-ra ér haza...egy héten egyszer elmegy a barátaival sörözni, az utolsó vonattal szokott hazajönni (pest-megyében lakunk). hétvégén kertészkedik, filmet néz, vagy ha megkérem, a babára vigyáz - ilyen is szokott lenni:)
az én életem annyiban változott, hogy altatok napi két, három alkalommal, meg szoptatok. Egyébként mikor ébren van, ugyanúgy főzök, takarítok, vagy vele játszom, vagy mint most, a gép előtt ülök ő meg játszik :)) ha alszik akkor megyek ki a kertbe..
szóval tekintettel arra, hogy a gyerek előtt napi 8-10 órát töltöttem a munkában, most szinte mondhatom, hogy több a szabadidőm :)))
persze azért nem fenékig tejfel a dolog: nem tudunk nyáron a balatonra menni a haverjaimmal, mert nem tudunk egy szobában aludni a gyerekkel, más opció meg nincs...nem tudok alkoholt inni, eljárni a barátnőimmel, ha megyünk valahova vinni kell a fél lakást, ki kell mennem sétálni napi 2 órát, akár van kedvem akár nincs, de nyilván ezekkel a dolgokkal számoltunk előtte :)
anyagilag hasonlóan vagyunk, amit megspórolok a munkába járás költségén (nekem ez havi 20-30 ezer..) az megy el a gyerekre egyenlőre...
de a miénk álom baba szinte sose sír...el sem tudom képzelni milyen lehet az életminősége annak, akinek egésznap hasfájós és sír a gyerek....
10 hónapos baba anyukája
A férfinak kevésbé változik az élete, és főleg tőle függ, mennyire. Tehetsz úgy, mintha semmi sem történt volna (ha a feleséged eltűri), vagy változtathatsz sokat.
Te úgyis dolgozol tovább, ott nem változik semmi. Este meg vagy a családdal akarsz lenni, vagy te pihensz, kinek mi tetszik.
Ami nálunk változott, hogy kettesben nem tudunk elmenni gyerek nélkül sehová (nincs, aki vigyázzon rá). Szóval az olyan programok kiestek, bár korábban sem voltunk nagy eljárósak. Aztán az éjszakák: nem tudom, aludtam-e végig egyetlen éjjelt azóta, illetve kelhetünk jó korán.
Az én férjem ugyanúgy felkel a gyerekhez éjjel, nem vonja ki magát. Este velünk szokta tölteni az idejét, hétvégén sem vonul el filmezni, amíg én a lakást nyalom. Ha én takarítok, addig ők játszanak-sétálnak, főzni is szokott.
Mi segítünk egymásnak, nekem ez a "férjem pihen és filmezik" téma nem jön be.
Szóval a te és a feleséged döntése, számodra mennyit változik az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!