Milyen megdöbbentő tudatlanságot tapasztaltál gyerekvállalás témakörben?
Egy régebbi sztoriról jutott eszembe. Szülés után jött a gyerekorvos receptekkel, információkkal. Az egyik receptnél mondta, hogy ez lázcsillapító kúp, ha szükség van rá, vágjam félbe ÉS BONTSAM KI A CSOMAGOLÁSBÓL, mielőtt a sejhajába nyomom.
Itt nagyon döbbent fejet vághattam, mert elkezdett szabadkozni, hogy ő se gondolta, hogy ilyet el kell mondani, de hoztak már be gyereket ilyen problémával, azóta inkább elmondja mindenkinek...
Még terhesen lepődtem meg, amikor május 1-e előtt mentem a dokihoz, aki úgy búcsúzott el, hogy de a majálison nehogy bemenjek az ugrólóvárba ugrálni. Elég furcsán néztem rá, kikerekedett szemekkel, mire mondta, hogy tavalyi évben az egyik kismamájánál 7 héttel előbb indult be a szülés, mert elment ugrálni a nagyobbik gyerekével.
Nem tudom, nekem ekkora hülyeség eszembe sem jutott volna.
Ezen az oldalon félelmetes hülyeségek vannak. A teherbeeséstől a gyerek altatásáig minden. Tényleg nincs határ.
Nekem volt olyan ismerősöm, aki hónapokig (!) nem ment a gyerekkel ki a házból, mert hasfájós és sír. Láttam újszülöttet sportkocsiban ültetve sétáltatni. De mondom, bármit el tudok képzelni, alapdolgokkal nincsenek tisztában sokan.
Épp ma láttam a déli 30 fokos, tűző napsütésben egy hordozott csecsemőt (1-3 hónap körüli lehetett), a fején semmi nem volt, sütött rá a nap premier plánban. :(
4-es válaszoló, a babák tényleg pisilnek méhen belül!
Koraszülött osztályon dolgozom, így találkozok érdekes dolgokkal.
1. "Kisebbségi" 16 éves leányzóval folytatott beszélgetésem:
Ő: Most hány kg a baba?
Én: 1990g
Ő: Jajj, az már majdnem 3 kg..És mennyi idős is most?
Erre a kedves nagymama: Jajj lányom, ne légy már ilyen h*lye
Na igen.. :D
Fiatal kispapa, 1órája hozták be a 26hetes 3as ikreit:
A legelső két kérdése:
1. hétvégére hazaviheti őket?
2. miért nem az ő nevét kapták a gyerekek? (nem volt apasági)
Itt is furcsán néztünk, hogy ezek a legnagyobb gondjai
:D :D
Kedves kérdező!
Érdekes, amit leírtál, nekem szülés után mondták ugyanezt a kórházban a medikák a glicerines kúp felhasználása kapcsán, eszerint nemcsak megdöbbentő a sztori, de nem is egyedi eset...
6 hetes lányommal vártam hallásvizsgálatra a kórházban. Mellettem egy anyuka a szintén 6 hetes fiát etette milli krémtúróval. Legalább volt annyi esze, hogy a mazsolákat kiszedte a tesójának. :D
És ez csak egy a sok gyöngyszem közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!