Kétségbeestem! Mit tehetnék ebben a helyzetben? (33 hkm)
Bocsi, ha hosszú, de nagyon ideges vagyok.
33 hetes kismama vagyok, ikrekkel a pocakban. Van már egy 3 és fél éves kislányom.
Társasház földszintjén lakunk, egyetlen lakás van még ezen a szinten, amiben egy idős néni lakik.
Már mindent megvettünk a babák (uh szerint egy fiú, egy lány) érkezésére, ezeket egyelőre a lenti nagy tárolónkban tartottuk, mert a férjem a héten akarja kimeszelni az ikrek szobáját.
Hétvégére elmentünk anyósomékat látogatni, ma délelőtt értünk haza - a tárolónkat teljesen kirámolták, minden cuccunk eltűnt, az általános babaholmiktól kezdve a kiságyig, a lányom biciklije, de még a törött virágládám is...
A házban még két másik lakó család járt így, (külön tárolók vannak az egyes lakásokhoz). Az idős néni semmit nem látott-hallott, pedig az ő lakásajtaja mellett van a lejárat.
A férjem most ment el feljelentést tenni, de tiszta ideg vagyok, minden odalett, amit megvettünk. (Szerencsére a babakocsi, pihenőszékek nem, mert azokat anyukáméknál tároljuk.)
Mit tehetnék ilyen helyzetben? Elég szűkösek az anyagi lehetőségeink ahhoz, hogy újra minden egyes kisruhát megvegyek! (Főleg, hogy szinte csak márkás ruhákat vettünk!) Nem is beszélve a kiságyról, cumisüvegekről, stb.
A védőnőmet már hívtam, de nem igazán tud segíteni, mert errefelé nem igazán szoktak hozzájuk leadni ruhát.
Kihez fordulhatnék ilyenkor segítségért? Szülők kizárva, így is rengeteg dologra költöttek, anyósoméktól múlt hónapban kaptam egy új sütőt, mert az előző tönkrement, anyukámék pedig a babakocsit vették meg ajándékba, az sem két forint volt.
Ismerősök, akiktől babaruhát és egyéb holmit tudnék kölcsönkérni, nem nagyon vannak, mert mindenki vagy most babázik éppen, vagy már elég nagy a gyereke és elajándékozta/eladta a ruhákat. Kb. 45.000 forintom van a hó végéig.
Kit hívhatnék fel, vagy kitől kérhetnék segítséget? A dokim szerint így is nagyon valószínű, hogy kb. a 37. héten meglesznek a picik, ha nem hamarabb, mert elég nagy a súlyuk (2391 és 2245 gramm a becsült érték múlt pénteken), de most az idegtől olyan görcseim és keményedéseim vannak, hogy egy gőzmozdony hozzám képest smafu.
szerintem nem olyan vészes a helyzet, remélem egy kis lelket öntök beléd :)
fogsz kapni anyaságot, ráadásul kettőt is, abból mindent meg tudtok venni. az talán 2-3 hét, tehát arra az időre kell pár dolog.
azt írod babakocsi van, gondolom abból kettő, hozzá mózes, abban remekül elalszanak az első 3 hétben! kiskád se sürgős, feltételezem van lavórod (vagy a családban valakinek), az is tökéletes pár hétig, de simán a kézmosó csapban is meg tudod fürdetni őket ha nem olyan picike.
amik a hétköznapokban kellhetnek (orrszívó, lázmérő, ezek az apróságok) azok meg vannak a nagy miatt.
szóval szerintem egy pár aprósággal ki lehet húzni, mondtad már kértél, így biztos fogsz kapni kisruhákat, pelenkákat... nem hiszem hogy gond lesz!
csak a macera, hogy majd újra menni beszerezni... bár azt is egy este meg tudod oldani netes bababoltból, ekkora összegben ingyen kihozzák 2-3 napon belül.
aztán meg mire a biztosító fizet, egyenesbe jöttök
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, bocsánat az "eltűnésemért", de muszáj volt lefeküdnöm tegnap pihizni, mert nagyon keményedtem.
Azoknak, akik ajánlottak fel babaruhát és holmit, hálásan köszönöm, de nem szeretném arra használni ezt az oldalt, hogy másoknak ebből gondot okozzak. :) Írta valaki "Butikos Andit"? Ő ki? Mármint, a "neve" elég sokatmondó, de nem hallottam róla, pedig elég sokat olvasok itt.
Még tegnap este is beszéltem a védőnőmmel, ő is ajánlotta az elsőként belinkelt szivesseg.net-et, csak a regisztrációs e-mailt várom onnan. :)
Egyelőre sikerült pár dolgot beszereznie a férjemnek egy volt munkatársától, kb. 8-10 fiúruha, de 68-72 méretűk, szóval épp nem a legelején kellenek.
Babakocsink van (dupla), de mózes rész sajnos nincs hozzá - 180 fokban dönthető és bébihordozós, mózest direkt nem akartunk. Most már persze bánom, de mindegy. :(
A férjem azt mondta, hogy az első hetekben, míg újra meg tudjuk venni a kiságyat, a picik alhatnak köztünk is - nyomorgás lesz, de nincs mit tenni.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat még egyszer, igyekszem kicsit megnyugodni - a párom is azt mondta, hogy örüljünk, hogy legalább nem a lakást rámolták ki.
Igen, közben már utána olvastam, hát nem semmi az ilyen. :(
Nekünk is volt anno hasonló, akkor még Pest alatt laktunk, a nagylányom születése után a babruháit, amiket kinőtt, leadtam a védőnőnek, rá két hónapja meg ugyanazokat akarták nekem eladni bababörzén. Rosszul esett, azóta én is csak olyannak adok, akit személyesen ismerek.
Amit még javasolni tudnék, ha van facebook-od, lépj be a környékeden lévő adok-veszek, csere-bere csoportokba, ahol babaholmikat árulnak. pl. a 17. kerületi-ben van, aki már 100 Ft/áron szabadulna a bébiholmiktól. Ezek az anyukák karácsony előtt összefogtak és az olcsón kínált, de hibátlan holmikat inkább felajánlották egy segítőháznak.
Sokan jóval áron alul kínálnak kiságyat, matracot (van, akinek nem jött be a kókuszmatrac, két használat után féláron adja), ruhákat, alig használt mellszívót, sosem használt cumisüveget, 1-2-es megmaradt csomagos, márkás pelenkát. Akár leírhatod a sztoritokat, és kérdezd meg, kinek vannak a kellő holmik, megvennéd.
Szerintem pont a kiságyak a fontosak, mert abba tudsz légzésfigyelőt betenni, az pedig kisebb súlyú, korábban jött babáknál fontos.
Menjetek el valamelyik teszkóba, a legkisebb 0-0 feliratú holmikat ki lehet túrni, sokszor 30-70%-os kedvezménnyel, mert kevesen viszik. Kereshetsz a face-en olyan csoportot, ahol picike ruhákat árulnak, az 56-os méret alatti holmikat fillérekért adják, mert nem mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!