Úszásoktatás: Mennyi idő után került gyereked a mély vízbe?
Hát ez szerintem attól is függ,hogy mennyire van érzéke hozzá,mennyire élvezi,bár ugye ha jár,akkor valószínűleg nem véletlenül:)Az én lányom 5 évesen kezdett el úszni,először ő is heti egyszer,aztán egy hónap után elkezdett heti 2-szer,úgy élvezte:)3 hónap után úgy úszott,hogy csak a kopoltyú hiányzott róla:)Utána már sokszor el vittem a nagy uszodába is,hogy kedvére úszkálhasson és ott csak egy mély medence van(ahol úszni tanult,ott csak egy kis medence volt):)Imád úszni azóta is,most 8 éves és már semmilyen vízben nem féltem:)
Mondjuk ő már babaként is egy kis vízimanó volt:)
5 éves fiam 2 hét alatt megtanult úszni, heti 5-ször járt 1 órát. A 2 hét után már a mély vízbe úszott.
3 évesem kb fél év alatt tanult meg, de ő heti 2 alkalommal járt csak, és olyan pici volt, hogy az oktató medencében sem ért le a lába, csak a lépcső melletti peremnél. De mivel a bátyja úszott, ő is akart.
Szia! A gyereked szeretne már mély vízbe menni? Szerintem ne siettesd, bízz a tanárban, mert ha átrakják, bár még nincs itt az ideje, egy életre elmehet a kedve a víztől a rossz élmény hatására.
Azt gondolom egyébként, hogy a heti egy alkalom „halottnak a csók” (ahogy pl. nyelvből is), jobban járnál, ha beíratnád egy intenzív tanfolyamra év végén.
Az én gyerekem 7 évesen egy ilyet végzett (heti 3 alkalom 4 hétig), és a második héten már a mélyvízbe rakták, holott nem egy sportoló típus (a vizet imádja mondjuk).
Utána volt még nyáron egyhetes úszótáborban, majd a sulival is jártak fél évet úszni. (A nyári úszótábort azóta is minden évben ismételjük, volt, hogy két hetet is töltött ott.) Két év elteltével azt mondhatom, hogy már nem féltem, ha víznél vagyunk, tudom, hogy biztosan úszik.
Köszi a válaszokat, igazad van utolsó, valóban felesleges erőltetni.
Fiam amúgy imád járni úszni, és tábort is tervezünk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!