Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Neked miért nem lesz 3 vagy...

Neked miért nem lesz 3 vagy több gyereked?

Figyelt kérdés

Lehet kicsit hülyén hangzik a kérdés, de tényleg ez érdekelne :)

Szóval, akiknek 1 vagy 2 gyerekük van és nem tervez többet, az mivel tudná megindokolni, hogy miért nem?

2015. ápr. 23. 19:15
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt is későn szültem (38), és bár terveztünk tesót, a gerincbetegségem belobbant, így tesó helyett egy hatalmas műtét vár rám.Utána már nem akarom kísérteni a sorsot.
2015. ápr. 23. 19:18
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

- 36 évesen szültem a másodikat

- mindkettőnél epilepsziás rohamaim voltak

- két szoba + nappali van, hozzáépíteni nem lehet

2015. ápr. 23. 19:21
 3/24 anonim ***** válasza:
Kicsi a lakásunk is(nem hiszem h nagyobbra tudnánk cserélni) meg épp kijövünk a bevételeinkből
2015. ápr. 23. 19:23
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, nem biztos, hogy tudunk annyit bővíteni, hogy 3 gyerek elférjen, pláne több. Én fontosnak tartom a külön szobát, mert nekem nem volt és nagyon utáltam, úgyhogy ez nekem szempont.

Másrészt nekem soknak tűnik. Én ennyire nem akarom magamat/magunkat háttérbe szorítani, ennyi gyerek mellett már úgy érzem, kizárólag arról szólna minden percem, hogy az ő igényeiket kielégítsem, ide-oda vigyem őket stb. Minden tiszteletem azé, aki csinálja, én nem akarom. Kettőt szeretnék mindenképp, most az elsőt várom, úgy érzem kettő mellett még jutna idő magunkra is a férjemmel, több mellett már nem hiszem, én nem igazán vagyok jó az idővel való sakkozásban.

2015. ápr. 23. 19:26
 5/24 anonim ***** válasza:
93%
Nekem 1 fiam van és nagyon egyszerű a válasz. Nem vágyom több gyerekre. 3 vagy több gyerek pedig egyenesen elképzelhetetlen számomra.
2015. ápr. 23. 19:42
 6/24 anonim ***** válasza:
100%

Későn szültem a 2. -at is.

Meg az orvos azt mondta, hogy a hasam (izom, szövetek) katasztrófális állapotban van.

Szóval 3 . után tuti műteni kellene.

Azt meg nem akarom.

2015. ápr. 23. 19:44
 7/24 anonim ***** válasza:
100%
2-őt terveztünk. Érzem és tudom, hogy minden szempontból nekünk ez a max kapacitásunk. 2 gyerekszoba van, én is fontosnak tartom a különszobát, nekem se volt. Meg lehetne oldani, hogy egybe rakunk két gyereket, és még az anyagi részét is kiköhögnénk valahogy, de idegileg és időbeosztásilag már nem férne bele még egy. Így is elég nehéz megoldani, hogy mindkettővel foglalkozzunk. Még csak 4.5 éves és 4.5 hónaposak. 2-vel már sokkal kevesebb a szabadidőm, nehezebben jutok oda mindent megcsinálni.
2015. ápr. 23. 19:54
 8/24 anonim ***** válasza:
én 3 gyereket szeretnék, a párom csak 2öt. két gyereket eltudunk tartani ebből a fizuból hármat már nem. tehát így nem erőltetem. egyenlőre csak egy fiúnk van.
2015. ápr. 23. 20:18
 9/24 anonim ***** válasza:

Mindig 3at vagy többet szerettem volna. De most jön a második, most vhogy úgy érzem nem akarok több terhességet de leginkább szülést. 3 szobás a lakás amiben vagyunk, sztem fontos a külön szoba.

De amúgy talán az anyagiak ami mindenképp közbeszól. Sajnos olyan helyzetbe kerültünk januárba h jaj... örülünk ha minden hónapba telik minden alap dologra... de már látni a fényt az alagút végén :) mire megszülök úgy néz ki h mindem rendbe lesz :)

Ezt a pár hónapot soha többé nem szeretném úgyh ez ellen akarok mindent megtenni. Bár régen sose gondoltam volna h ilyen helyzetbe kerülhetünk bármikor.

Így marad 2 gyerek :) egy fiú, egy lány :)

2015. ápr. 23. 20:38
 10/24 anonim ***** válasza:
51%

Mi hárman vagyunk testvérek, ahogy édesapámék, és nagymamámék is. Mindig úgy gondoltam, hogy 3 gyereket szeretnék.

Aztán ilyen huszonéves koromban változott a véleményem és csak kettőt szeretnék. Kettő mindenképp, fontosnak tartom a testvéri kapcsolatot, de egyelőre úgy érzem, hogy nem szeretnék 3.at. A párom is kettőben gondolkozik, így nincs ezen vita.

Egyébként a kor remélhetőleg nem fog számítani, bár én 35 felett nem szeretnék szülni. 28 és 30 évesen szeretnék szülni, remélem össze is jön és nem kell majd sokáig várni a babákra. :)

2015. ápr. 23. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!