Neked miért nem lesz 3 vagy több gyereked?
Lehet kicsit hülyén hangzik a kérdés, de tényleg ez érdekelne :)
Szóval, akiknek 1 vagy 2 gyerekük van és nem tervez többet, az mivel tudná megindokolni, hogy miért nem?
- 36 évesen szültem a másodikat
- mindkettőnél epilepsziás rohamaim voltak
- két szoba + nappali van, hozzáépíteni nem lehet
Egyrészt, nem biztos, hogy tudunk annyit bővíteni, hogy 3 gyerek elférjen, pláne több. Én fontosnak tartom a külön szobát, mert nekem nem volt és nagyon utáltam, úgyhogy ez nekem szempont.
Másrészt nekem soknak tűnik. Én ennyire nem akarom magamat/magunkat háttérbe szorítani, ennyi gyerek mellett már úgy érzem, kizárólag arról szólna minden percem, hogy az ő igényeiket kielégítsem, ide-oda vigyem őket stb. Minden tiszteletem azé, aki csinálja, én nem akarom. Kettőt szeretnék mindenképp, most az elsőt várom, úgy érzem kettő mellett még jutna idő magunkra is a férjemmel, több mellett már nem hiszem, én nem igazán vagyok jó az idővel való sakkozásban.
Későn szültem a 2. -at is.
Meg az orvos azt mondta, hogy a hasam (izom, szövetek) katasztrófális állapotban van.
Szóval 3 . után tuti műteni kellene.
Azt meg nem akarom.
Mindig 3at vagy többet szerettem volna. De most jön a második, most vhogy úgy érzem nem akarok több terhességet de leginkább szülést. 3 szobás a lakás amiben vagyunk, sztem fontos a külön szoba.
De amúgy talán az anyagiak ami mindenképp közbeszól. Sajnos olyan helyzetbe kerültünk januárba h jaj... örülünk ha minden hónapba telik minden alap dologra... de már látni a fényt az alagút végén :) mire megszülök úgy néz ki h mindem rendbe lesz :)
Ezt a pár hónapot soha többé nem szeretném úgyh ez ellen akarok mindent megtenni. Bár régen sose gondoltam volna h ilyen helyzetbe kerülhetünk bármikor.
Így marad 2 gyerek :) egy fiú, egy lány :)
Mi hárman vagyunk testvérek, ahogy édesapámék, és nagymamámék is. Mindig úgy gondoltam, hogy 3 gyereket szeretnék.
Aztán ilyen huszonéves koromban változott a véleményem és csak kettőt szeretnék. Kettő mindenképp, fontosnak tartom a testvéri kapcsolatot, de egyelőre úgy érzem, hogy nem szeretnék 3.at. A párom is kettőben gondolkozik, így nincs ezen vita.
Egyébként a kor remélhetőleg nem fog számítani, bár én 35 felett nem szeretnék szülni. 28 és 30 évesen szeretnék szülni, remélem össze is jön és nem kell majd sokáig várni a babákra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!