Neked miért nem lesz 3 vagy több gyereked?
Lehet kicsit hülyén hangzik a kérdés, de tényleg ez érdekelne :)
Szóval, akiknek 1 vagy 2 gyerekük van és nem tervez többet, az mivel tudná megindokolni, hogy miért nem?
Viccesen azt szoktam mondani, hogy ez az egy gyerekünk is aki van kitesz hármat, plusz a férjem egyet, 4 gyerek mellett meg minek egy ötödik?:)
De a viccet félretéve egy gyerekünk van és nagyon úgy néz ki, hogy ennyi is marad.
Hogy miért? Örülünk ha ezt az egyet mind anyagi, mind pedig érzelmi biztonsággal fel tudjuk nevelni. Sok egészségügyi problémám volt a terhesség alatt és után is, műtétem is volt, állandó gyógyszereket szedek már vagy 3 éve, amiket terhesen nem szedhetnék, viszont az nélkül rendszeres rosszulléteim lennének (reflux és IBS betegségem van). Pánikbeteg voltam a terhességem alatt, amiből szerencsére kigyógyultam. Toxémiám is volt a terhességem alatt. Kórházban is feküdtem már a szülésem előtt is. Azt mondták az orvosok, hogy nagy valószínűséggel a második terhességnél is kijönne. Szóval az egészségügyi dolgok is közrejátszanak.
Illetve a házasságunk sem a legstabilabb alapokon áll sajnos.
Illetve nem is lenne elég türelmem 3 vagy annál több gyerekhez. Ez durva vagy sem, hogy így leírom, de szerintem nem elég, ha valaki csak az anyagiakat nézi, érzelmileg, türelem szintjén is nézni kell, hogy ki mennyit bír. Sajnos valakinek még egy is sok, nem, hogy több, de mégis szül, aztán kicsit odalesz, amit meg a gyerekek sínylenek meg. Én nem akarok ilyen anya lenni. Még egy gyerekhez esetleg lenne türelmem, de többhöz nem. Akinek meg van, azelőtt meg le a kalappal!:)
Több oka is van,hogy miért marad 1.Írom sorban:
- kisebb egészségügyi gond
- a gyermekemnek van egy betegsége amit kinő,de ami miatt elég beteges.Hiába telt le a gyes,nem tudok mellette dolgozni,hiszen most is éppen harmadik hete vagyok itthon vele,és általában ez van két hét ovi után.
- úgy érzem,hogy a fenti miatt most a tanulásra és a majdani munkára kell koncentrálnom,nem érezném helyesnek,hogy 7 év munkaviszony után,3 év gyed-gyes,és most munkanélküliség után megint a szülés következne,illetve mivel a gyerekbetegség hajlama öröklődik,könnyen meglehet,hogy a kis tesó is örökölné,nekem meg nagyon nincs kedvem megint 5 évig ezt csinálni amit most.Belefáradtam.
- Párom rengeteget dolgozik,nem igazán vállal felelősséget a gyerekért ha megkérem valamire (vigyázzon rá,menjen el szülőire) csak könyörögni kell érte.
És ami a legnagyobb indok mind közül,hogy a kapcsolatunk nem érzem,hogy annyira stabil lenne,hogy merjek vállalni még egyet
A második szülésem életmentő műtét lett, nem teszem ki mégegyszer ennek magam. A 2 gyerekemnek szüksége van még rám.
Két gyereket tudunk pillanatnyilag közel azon a színvonalon nevelni, amin szeretnénk, én is dolgozom.
Kezdek kifutni az időből, sokáig nem várhatnék, és jelenleg ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!