Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vállalnátok ilyen helyzetben...

Vállalnátok ilyen helyzetben második babát?

Figyelt kérdés

27 éves vagyok, a párom 33, a kislányunk 3,5 éves.

Jelenleg a szüleim házában élünk (ők másik városban dolgoznak, csak hétvégén vannak itthon - anno ezért is költöztünk ide Pestről, mikor 4 hós volt a csajszink).

Idén szeretnénk saját házat venni, ehhez használnánk fel nem túl jelentős megtakarításunk (kb. 400.000 forint), plusz a CSOK-ot. Ha a házvétel nem is sikerülne, de minimum albérletet keresnénk, mert a szüleimmel a kapcsolat elég problémás. (Szeretem őket, de mindketten nehéz természetűek).

Sajnos úgy néz ki, hogy nem kapnék GYED-et (hiába van meg az elmúlt két évben a 365 napom, sajnos elvesztettem a munkámat), de van kereseti lehetőségem, tehát szinte a szülésig és a szülés után már két héttel is tudnék dolgozni (itthoni munka, nem bejelentett - sajnos). 50-100.000 forint között keresek egy hónapban, a párom 112.000 forintot hoz haza (plusz túlórapénz: 40-50.000 körül).

Ti ilyen helyzetben bevállalnátok egy második babát? Mi nagyon vágyunk rá, és nem akarom, hogy a lányom egyke legyen, vagy épp túl nagy korkülönbség legyen közte és a tesó között.

Ja, és a kötözködőknek: igen, tudom, először találnom kéne bejelentett munkát és normálisan ledolgozni két évet. Tudom. Azonban mivel ez hosszú hónapok óta nem sikerül 3 nyelvvizsgával és több képzéssel, oklevéllel, így erről már lemondtam. Ahogy arról is, hogy valaha az életben normális körülményeink lesznek.

2015. máj. 15. 14:14
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

No azert nektek nagy szerencsdtek van,hogy ezek szerint a lakas rezsivel egyutt kb 50.000 ft es a kajatok ahogy irod max 25-30.000 ft.

ez egyik sem jellemzo egy atlag csaladnal.

mint ahogy az sem hogy van egy autotok es nem jartok vele mondjuk kotelezo biztositast azert fizetni kell akar hasznaljatok akar nem.

2015. máj. 15. 19:05
 12/12 anonim ***** válasza:
A mi albink is 30E+ rezsi volt megyeszékhelyen.
2015. máj. 15. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!