Nektek mi a bevett válaszotok a "mikor jön már a baba? " kérdésre?
Próbálkoztok egy ideje, nem sikerül, vetélések, simertelenség. Persze egy idő után kérdezgetik a rokonok, ismerősök, hogy mikor jön már a baba? Mi erre a jó válasz? Sokszor nem érik be annyival, hogy majd, ha eljön az ideje, mert akkor folytatják, hogy de próbálkoztok? De mióta? De miért nem sikerül? stb...
Azt sem szeretném mondani, hogy még nem akarunk, nem szertek hazudni és nagyon rosszul érezném magam attól, ha azt mondanám, hogy nem akarok...
Szóval nálatok mi a titkos fegyver erre a kérdésre?
Èn mindig azt mondtam, hogy ha Isten úgy akarja.
De ha nagyon kérdezősködnek neked akkor mondd azt, hogy szeretnétek babàt, annyira nem erőltetitek, úgy értve hogy nem csak arra koncentráltok hogy most rögtön legyen gyerek, hiszen most a ...-val is kell foglalkoznod (ide helyettesíts be valami relevánsat az életedből pl. munka, egy vizsga megszerzése), de persze örülni fogtok neki ha összejön. Valami ilyesmi. Fogalmazd meg jól. Ès akkor kicsit mondtál is valamit, meg kicsit nem. :)
Utolsó ez nagyon jó!! Totál kész voltam az ilyen idiótáktól!! Senkire nem tartozik hányszor miért meg hogyan...nem értem, hogy a babatervezés ténye miért jogosít fel arra embereket, hogy kibeszéljek a szexuális életemet!
Nálunk anyós volt ilyen tapintatos...megkérdezte hogy mi nem sikerül egy gyereken másfél éve... mondtam neki hogy mi nem úgy működünk hogy ahányszor dugunk gyerek lesz...majd jön ha akar...erre hogy biztos velem van a gond mert a ő kisfia biztos egészséges...na a férjem akkor mondta hogy irány a kocsiba megyünk haza.
23 hetes vagyok, azóta nem írtak mi nem írtunk nem mentünk, nem tudják az unokát...
Én elismerem,hogy idegesítő lehet,de nem hiszem,hogy bántásból kérdezik.
Lehet,hogy ti is kérdeztetek már mástól olyan kényesebb témára rá, amiről meg ő nem akart beszélni. Pl. soha senki nem kérdezte már meg egy gyerek ismerősétől,hogy "na mikor lesz tesó"? Pedig gondolom, történt már ilyen. Az is kb. hasonló kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!