Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nem rendelek a gyereknek...

Ha nem rendelek a gyereknek tortát nagyon rossz anya vagyok és csóró?

Figyelt kérdés
Komolyan ez a mai felfogás? Szégyen!
2015. máj. 15. 08:43
1 2 3 4 5
 11/50 A kérdező kommentje:
Nemtudom, én eddig inkább büszke voltam magamra, hogy igenis mopst elkezdem és sütök tortát a gyerekemnek!!! De úgylátszik, inkább szégyellnem kellene??? :( Komolyan, fél perc alatt elvették a kedvem tőle.
2015. máj. 15. 08:56
 12/50 A kérdező kommentje:
Gyümölcstorta és vakondtúrás torta :) Mondom, még kezdő vagyok, direkt ezért választottam egyszerűbb tortákat :D
2015. máj. 15. 08:57
 13/50 anonim ***** válasza:
100%

Aki azon aggódik, hogy nincs rá pénzed... azt azért homályosítsd már fel legyél kedves, hogy néha az otthon sütött jóval drágábban jön ki, mint amit egy olcsóbb cukrászdából rendelsz... :D

Legalábbis, ha minőségi alapanyagokból akarod csinálni. Tény, egy sima piskóta, mondjuk csokipudinggal lényegesen olcsóbban kijön, de egyébként kb. fifty-fifty.

Plusz egy adalék: oviban a lányomra irigykedett pár társa... azért, mert neki az anyukája sütött, míg az övéké csak megvette... a gyerekek néha másképp látják a dolgokat, mint a szülők.

2015. máj. 15. 08:57
 14/50 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok. Nehogy foglalkozz ilyenekkel, sötétek és kész. Egyszer én is biztos megpróbálom (bár anyukámnak kis segítséggel már sütöttem és ízlett mindenkinek), de a fiam most épp Verda és Thomas korszakban van, szeretnék olyan tortát adni idén neki, az pedig biztos nem menne :) Hajrá, biztos finom lesz a tortád.
2015. máj. 15. 08:58
 15/50 A kérdező kommentje:
Na igen, az ilyen Verdás tortát én sem vállalnám be, szerencsére az én fiam még nem tart ott :D
2015. máj. 15. 09:02
 16/50 anonim ***** válasza:
83%

Mint 25 éves "gyermek" és mint leendő "23 hetes" anyuka mondom hogy fel vagyok háborodva! Életem legszebb emlékei, hogy anya hajnalba-éjjel titokba dugdosva a kertbe veri fel a habot hogy ne halljam...igen, most is ha épp otthon vagyunk!

Az amit ő csinál nem egy torta...nem csak édesség. Az egy szelet belőle!! Soha de soha nem szeretnék készített tortát kapni szülinapomra. Úgy gondolom, hogy Anya tortája érték..soha nem kellett ezt nekem elmondani...én mindig büszke voltam ha zsúrt tartottam, hogy nekem anyukám süti. Szerintem ahol rendelnek ott talán több a pénz...de kevesebb az idő. Lusta a gyerkőcére 2 estét meg egy kus szorgoskodást szánni. Na nekem ő a szegény!

2015. máj. 15. 09:08
 17/50 anonim ***** válasza:
91%
Én eddig azt hittem, hogy az a "normál eset", ha otthon süt valaki és az rendel, aki nem tud sütni (nekem ezzel sincs bajom). A csóróságot meg végképp nem értem hogy jön ide. Én rendszeresen sütök tortákat és mindig drágább, mintha boltban vennék egy készet. Igaz én igazi vajat, tejszínt, marcipánt, jó minőségű csokoládét használok.
2015. máj. 15. 09:08
 18/50 A kérdező kommentje:

Örülök, hogy így gondoljátok. Nekem soha nem volt itthon készített tortám, sőt volt hogy semmijen nem volt. Anyu folyton melózott, aput akkor még nem ismertem. Úgyhogy nekem ilyen emlékeim sajnos nincsenek. Már régóta szeretnék a fiamnak sütni és úgy érzem eljött az idő :) Remélem neki is ilyen szép eélmény lesz, mint neked utolsó előtti (boldog babavárást!) .

Örülök hogy kiírtam a kérdést, mostmár sokkal jobb kedvem van. Köszönöm nektek!

2015. máj. 15. 09:16
 19/50 anonim ***** válasza:

Évekig rendeltem, aztán 3 éve nem ért rá az a cukrász hölgy, akihez addig jártunk. Mivel a lányom allergiás a szójára, nem mindenki vállalta, és kifutottunk az időből.

Kerestem egy egyszerű csokitorta receptet, és megsütöttem magam.

Hát olyan rondát még nem láttatok:-) Dőlt az mindenfelé, a díszítés szétcsúszott, katasztrófa volt!

De az íze...az mennyei lett.

A következő családi szülinapnál újra rendelni akartam, de a gyerekek megvétózták az ötletet, annyira ízlett nekik az enyém, hogy az sem zavarta őket, hogy bűn ronda.

7 tagú a családom, ez évi 7 tortát jelent (magamnak is én sütöm).

Egyre szebbek. Rájöttem ugyanis, hogy a tésztalapokat a krémmel a tortaformába visszarakva érdemes, és csak akkor lehet leszedni, ha már összedermedt. Onnantól meg, hogy normális lett a formája, kísérletezni kezdtem a burkolattal.

Jó ötlet pl. csak a tetejét megkenni krémmel, az oldalát meg körülvenni roletti rudakkal, és selyemszalaggal körbekötni. Gyönyörű és egyszerű megcsinálni! Emeletesen meg extra jól mutat.

A legutóbbinál már fondant bevonatot is készítettem pillecukorból, és ugyanabból az anyagból formáltam meg a díszítését is. Ehhez itt a recept:

[link]

A lényeg, hogy nem feltétlenül pénzkérdés a rendelés kontra sütés. Egy pillecukros torta többe van házilag, mint a bolti műanyag.

2015. máj. 15. 09:25
 20/50 anonim ***** válasza:

19-e vagyok,és kimaradt az egyik mondatomból egy szó.

A lényeg, hogy a tortaformában kell rétegezni a krémet a tésztával.

2015. máj. 15. 09:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!