Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Perverz, szadista gyerekdalok,...

Perverz, szadista gyerekdalok, mondókák?

Figyelt kérdés

Egy éves a gyerekem, mióta bele kellett ásnom magamat a népdalokba, mondókákba, rendre fennakadtam, hogy ejha, milyen szadista mondókák vannak.

"ég a házad", "leszakadt a pajta", "doktor bácsi, ne gyógyítsa meg, mert a mókus újra fára megy (törött lábú mókus))", "se füle, se farka", "vak varjúcska", stb.

Erre a cikkre most bukkantam, kommentben másolok be néhány kevésbé ismert versszakot, ha valakinek nincs kedve végigolvasni az egészet.

Mit gondoltok róla?

[link]

2015. máj. 14. 21:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

A csitári hegyek alatt:

A csitári hegyek alatt régen leesett a hó.

Azt hallottam, kisangyalom, véled esett el a ló.

Kitörted a kezedet, mivel ölelsz engemet?

Így hát, kedves kisangyalom, nem lehetek a tied.

Amoda le van egy erdő, jaj de nagyon messze van,

Közepibe, közepibe két rozmaringbokor van.

Egyik hajlik a vállamra, másik a babáméra,

Így hát kedves kisangyalom, tied leszek valaha.

És egy dal a Ghymes gyerekcédéről:

Pad alatt, pad alatt van egy ház,

Abban lakik a patás.

Kértem tőle, kértem tőle szalonnát,

Azt mondta, hogy pofon vág.

Ha pofon vág, ha pofon vág, meghalok,

Elvisznek az angyalok.

Héja, héja, héja, héja lakatos,

Látom, lábad ripacsos.

Karra, karra, karra, karra héja,

Kilenc pipém híja.

Ha nem adod, ha nem adod vissza,

Kutyám véred issza,

Lementem én, lementem a pincébe

Vajat csipegetni.

Utánam jött, utánam jött apám, anyám

Hátba veregetni.

Szerintem a mesékben, úgy mint a dalokban a gyermeki félelmeket próbálják manifesztálni, egy gyereknek minden természetes, elkezd rettegni, félni valami ismeretlentől és megnyugszik, ha megmondjuk, hogy mi félelmetes és miért. A személyes tapasztalatom is ez, én a gyerekemnek, mikor elkezdett félni sötéttől, teljesen ártalmatlan tárgyaktól, gallyaktól, akkor mondtam neki, hogy na, akkor féljél, ha meglátsz egy oroszlánt, de akkor fuss! :-D Nagy hallgatás lett a vége, mondtam neki rögtön, hogy oroszlánt nem fog látni és hogy miért, de attól aztán lehet félni. Régen gondolom a törökökre sok mindent ráfogtak és tőlük is valóban kellett félni.

2015. máj. 19. 23:15
 22/27 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy a gyerekek értik vagy legalábbis valóban perverznek, agresszívnek értelmezik ezeket a dalokat :) visszaemlékezve pici koromra, soha nem jutott eszembe, hogy se füle se farka milyen morbid. Ellenben felnőtt fejjel már A kis hableány Ringat a víz c. dalából az a sor, hogy "hidd el kedves, jobb ahol nedves" is gyanúsan szól :D
2015. máj. 20. 08:32
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Hosszú, vékony a pipaszár,

Végigcsorog rajta a nyál.

Csorog a nyál, fröcsög a lé,

Hogy a fene essen belé.

Szerettelek sok ideig,

Nyolc órától fél kilencig.

Ugye babám, de sok idő,

Száradjon beléd a tüdő.

Ez is kedves, még egy hittantáborban a tábortűznél tanultam sok-sok éve.

2015. máj. 20. 10:12
 24/27 anonim ***** válasza:
Én a múltkor a hamupipőkét néztem a 6éves kislányunkkal, és a végén azt hittem, hogy rosszul leszek, mikor a mostoha baltával levágta a saját lányának a lábujját, hogy beleférjen az üvegcipellőbe.én kiakadtam, meséltem anyukámnak, ő meg csak röhögött,hogy miért mit hittem, mikor mi voltunk kicsik,nem így volt a történet? Mondom,nem tudom, de ez azért durva.
2015. máj. 20. 11:12
 25/27 anonim ***** válasza:
én még bakelit lemezen IS hallgattam gyerekként a hamupipőkét, egyszer sem volt benne csonkításról szó...
2015. máj. 20. 11:20
 26/27 anonim ***** válasza:

Utolsó! Google megmutatja.

Még nem a bakelit az első felbukkanása a meséknek.

A harag, a düh már az egészen kicsi gyerekekben benne van. A mesék egyfajta elvezető szelepként működnek. Nem anyát utáljuk, hanem a boszorkányt vagy a mostohát, illetve nem apa őrzi a kislányt, hanem a sárkány.

Mi a kengyelfutó gyalogkakukkon és a Tom&Jerryn nőttünk fel, mégse jutott eszünkbe kalapáccsal agyonverni egymást. Illetve, ha eszünkbe is jutott, nem valósítottuk meg. :)

2015. máj. 20. 11:59
 27/27 anonim ***** válasza:
A Bociboci második versszakában sokan azt éneklik, hogy meg kellett őt pofozni, de ez nem így van. Haza kellett kergetni, vagy de a nadrág kicsi volt, a boci meg kövér/beteg volt, vagy nem tud benne táncolni.
2016. dec. 28. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!