Szép, ritka és különleges lánynevek?
Nekem az alábbi magyar, de manapság már nem túl gyakori lánynevek tetszenek: Zsuzsanna, Katinka, Andrea.
Kisebbik lányomnak szívesen adtam volna a Johanna vagy Jusztina nevet, nekem ezek is tetszettek, de Júlia lett. Aztán ez utóbbiról kiderült, hogy mennyire gyakori :)
Egyébként szerintem Erzsébet, Katalin, Mária, Klára, Magdolna névre manapság nem sok kislányt keresztelnek.
Remélem, segítettem.
Johanna,
Janka,
Hermina,
Alíz,
Noémi
4. válaszadó, a felsorolt 5-ből 4 benne van a tavalyi Top 100 leggyakrabban adott névben.
Johanna: 40. helyezett
Janka: 43. helyezett
Alíz: 32. helyezett
Noémi: 23. helyezett
De az ötös válaszadó Hannája a legbrutálisabb tipp a ritka és különleges lánynévként, mivel hogy évek óta a leggyakrabban adott keresztnév...
A Boglárka pedig TOP 8. helyezésével szintén marhára ritka.
Látszik, mennyire nincsenek képben a válaszadók, mit jelent a ritka név... Ezért van kismillió Zselyke, és a szülő azt hiszi, egyedit választott. Ahogy az egyik válaszadó írta, ma már az a ritka, ami úgymond régies.
Kérdező, itt van az összes adható női név:
És itt a statisztika: (mondjuk kizárni a gyakran adottakat, ha ritkaságot keresel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!