Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki vagyok borulva, nem megy...

Ki vagyok borulva, nem megy 18 hos gyermekem, tipp?

Figyelt kérdés

Majus 4en lett 18 hos a kisfiam. Minden mozgast keson kezdett: 8 hosan kezdett forogni, 12 hosan maszni. 10 hos kora ota felall, kapaszkodva lepeget. 2 hete onalloan, kapaszkodas nelkul is felall. Honapok ota ugyesen motorozik, imad hintazni, ha mutatunk neki egy feladatot leutanozza, csak eppen menni nem megy.

Szakemberek szerint: keso forgaskor 8 hosan latta 3 devenyes, semmi ilyen izomproblemaja nincs, elvittem egy nagyon jo neurologushoz. Minden reflexe rendben, idegei elvaltozas nincs. Tehat sem szervi sem semmilyen elvaltozasa, problemaja nincs. Maszas beinditasara tsmt tornara jartunk azota is csinaljuk a gyakorlatokat, nagyon szereti.

A beszede nagyon elore van, rengeteg szot mond, szinte minden hetkoznapi szot tud es mond. Mondokak szavait befejezi. 2-3 szot osszekapcsol. Tobbikepessege is jo, ugyesen osszerak legot, butykol stb.

Gyerekorvos, vedono szerint varjunk meg, ugyesnek latjak minden masban. Maszni is egyik pillanatrol a masikra kezdett el. Egyebkent magas novesu, josulyban levokisfiu.

Nagyon rosszul erzem magam,mert minden anyuka azt kerdezgeti,meg mindig nem megy?? Mit tehetnek meg? Ossze vagyok torve lelkileg. Gyerek elott eros vagyok es nem ereztettem vele,sot sokat dicserem. Valaki hasonlo cipoben? A legnagyobb fajdalmam, hogy szerintem teljesen egeszseges, de amikor kerdezik olyan mintha valami fogyatejossagrol beszelnenk, hogy meg mindig nemmegy :(

2015. máj. 9. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia! Ne aggódj, te a legjobbat teszed. A TSMT torna szuper, a legjobb amit ilyen problémákra alkalmazni lehet. Gyakoroljátok is, ez is szuper. Ne aggódj, jól csinálod, a kérdezgetéssel meg ne törődj, biztos nem rosszakarat. Te így szereted a kisfiadat, szerintem mindent be fog hozni, de ha bármiben elmarad, akkor is a te kisfiad és így szereted. Ennél jobb nem is lehetne neki, hogy ilyen gondos anyukája van, aki ennyire utánajár a dolgoknak.
2015. máj. 9. 21:16
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, ez nem verseny. Az, amit érzel ez ügyben, nem a te hibád, hanem ennek a teljesítményorientált világnak a hozadéka. Nem te tehetsz róla. Nem kell naptári napra pontosan 18 hónapos korra önállóan járni a gyereknek, főleg, ha egyébként is kitolódott nála minden. A lényeg azon van, hogy a mozgásfejlődése folyamatos volt, minden fázis megvolt eddig, kicsi csúszással, egyébként ügyes, nincs nagy elmaradás más kompetenciáiban (beszéd, szociabilitás) sem.

Ssakemberekhez elvitted, ami fejlesztés kellett azt megkapta, TSMT remek fejlesztés. Szerintem mindent megtettél/teszel, és szerintem nincs is messze az önálló járástól.

Nekem a nagyobbik lányom hypoton, két és fél éves lesz nemsokára, és most tartunk a kapaszkodás nélküli felállásnál, és egy-két önálló lépésnél. Pontosan tudom, mit érzel, milyen rossz ez a kérdezgetés. Én eleinte állandóan elmondtam, amikor kérdezgették, mennyi idős, hogy ennyi meg ennyi, de még nem beszél, nem jár önállóan. Majd egy nap rájöttem, hogy hülye vagyok, mit magyarázkodom, főleg idegeneknek, így most már nem teszem hozzá ezeket. Túlléptem rajta, gondoljanak, amit akarnak.

2015. máj. 9. 22:03
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, ne aggódj, utánajártál, minden rendben, majd fog menni is! A kérdezgetőkkel ne foglalkozz, ha nem ez lenne, akkor másba kötnek bele. Nálunk a mozgásfejlődése villámgyors volt, úgyhogy mi a következőket kaptuk: Még nem rág? Még nem beszél? Nem dob puszit?

Védőnő szerint nem szoktak mindenben egyszerre fejlődni, a te fiad a beszédet, kézügyességet csinálja gyorsabban.

2015. máj. 9. 22:06
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Hasonló helyzetben voltunk mi is, kislányom 18 hónapos korában kezdett járni. Neurológus, Dévényes, tsmt megvolt, mint nálatok. Többet nem nagyon tudsz, mint bátorítod, dicséred.Nálunk volt egy visszamaradt reflex, de az igazi oka az volt, h félt elindulni.Cserébe, amikor rávette magát, rögtön gyönyörűen járt, nem esett-kelt.Ne törődj vele, ki mit mond. Anno kínos volt, ma már csak nevetek rajta, amikor a kis barátnői anno a játszón alighogy megtanultak járni, majd kislányomat utánozva visszamentek mászásba. Kislányom - kisfiadhoz hasonlóan - nagyon jó beszélőkével rendelkezett már akkor is (ez azóta csak hatványozódott), én úgy gondoltam, ami energiát nem fektetett anno a mozgásba, azt a beszédbe tette, vagyis a fejlődése akkor inkább a beszédre irányult, nem a nagymozgásokra. Tarts ki, hamarosan biztos elindul!
2015. máj. 9. 22:10
 5/6 anonim ***** válasza:

Nekem három kisgyerekem van-mind más volt mozgás, beszéd, szobatisztaság stb. terén. Amit mellettük megtanultam- hogy azzal teszünk a legrosszabbat a gyerekinknek, hogy mindig másokhoz hasonlítjuk őket, másoknak akarjuk őket megfelelteni- és sürgetjük őket, mert a szomszéd már ezt is csinálja meg azt is-akkor a mienknek is kell. Nem kell!! Oké, hogy észreveszi az ember azt, hogy valamit nem az "átlag" szerint csinál a gyeremeke, akkor utánajár, szakemberhez fordul- ezt te is megtetted. Ha nincs elváltozás, akkor csak türelem!! Menni fog neki, nyugi!!!

Az én egyik fiam is "csak" 15hósan indult el és én is rengeteget kaptam, hogy milyen visszamaradott. Amióta jár, senki meg nem kérdezte, hogy mióta jár, 9 -15hós kora óta? Ez már senkit sem érdekel, hidd el.

A másik a szobatiszaság volt,amit megjártam. Már közeledett a három év, rányolultunk a témára, de annyira, hogy a gyerek azóta is dadog. Kell ez nekünk- komolyan? Abbahagytuk a nyektetést és utána magától szobatiszta lett pár nap alatt még mielőtt betöltötte a három évet. (de azóta is dadog szegénykém)És ha a szomszéd két évesen szobatiszta? Attól az enyém még nem butább, vagy rosszabb a másénál.

A te gyereked sem, hidd el!!! Ha elérkezettnek érzi az időt, el fog indulni! Bíztasd őt, és fogadd el, hogy ilyen. Egyébként nálatok is ott a másik oldal-hogy a mozgás kicsit hátrébb van az átlagnál, a beszéd előrébb, és a kézügyesség is. 3éves korra kiegyenlítődnek általában ezek a részképességek. Lehet majd mostanában a mozgása fog jobban fejlődni. Tessék türelmesen kivárni, és ne érdekeljen, hogy más gyereke mikor mit csinál!! :)))

2015. máj. 10. 11:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én is biztatni szeretnélek, hogy nyugodj meg, az én fiam 18 hónaposan kezdett járni. Ő is az átlagnál később kezdett minden mozgásos tevékenységet (sokáig nem kúszott pl., hanem oldalvást hengergőzve közlekedett a szobában :), aztán persze minden mozgásfázison végigment), viszont másfél évesen már mondatokban beszélt. Nem mondom, hogy nem aggódtam, de szerencsére körülöttem olyanok voltak, akik nyugalomra intettek, és hittem nekik. Ma már tudom, hogy egyszerűen arról van szó, hogy minden gyerek másképp fejlődik, a fiamnál megmaradt, hogy választékos szókinccsel, sokat és szívesen beszél (és általában ma kortársainál gyorsabban átlátja a dolgokat). Hozzáteszem, bringázni is csak 6 évesen tanult meg, hiába kapott biciklit már háromévesen, nem érdekelte, aztán egy napon, mikor mentem érte az óvodába, közölte, hogy megtanult biciklizni – és tényleg, egyedül megtanulta, mert akkor érdekelte, és azóta is vígan bringázik.

Ahogy írod, sok „szakember” megvizsgálta a fiadat, így nem lehet semmi gond, hidd el, ha már áll, egyszer csak hipp-hopp el fog indulni.

Próbáld erősíteni magadban, hogy mindig lesz olyan „jóindulatú” szülőtárs, aki valamiért be fog szólni, vagy furán néz, mert az ő „Pistikéje” másképp csinál valamit, mint a te fiad, de nem szabad ezzel foglalkozni.

2015. máj. 11. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!