Van egy kislány a gyermekem csoportjában, aki állandóan piszkálja a többi gyereket. (kissebbseghez tartozó a piszkálódó) Ellopja a lányom cuccait, szerintem anyjával osszejatszva, ráncigálja a gyerekeket stb. Mit tegyek?
Figyelt kérdés
2015. márc. 31. 12:25
1/4 anonim válasza:
Ne kezdd el az előítéleteskedést. Ő csak egy gyerek, még nem játszik össze senkivel. Ő csak egy óvodás, jó lenne ezen a szinten megoldani a problémát és nem a rasszizmus szintjén. Az a kislány is ugyanúgy izgul ovi előtt, ahogy a tiéd, neki sem mindegy milyen az ottani napja... Nálunk amikor tetű volt, mindenki az egy kislányra mutogatott, aki kisebbség volt, de szerencsére nem hagytuk, hogy a megkülönböztetés elharapódzon, mert már a kicsik is kiközösítették a kislányt és ezt nem akartuk. Megegyeztünk, hogy mindenki megvizsgálja kicsijét és kezeli, ezután el is tűnt a tetű és a kislányt is elfogadták a társai... Mert mi, szülők nem mentünk bele ebbe az "összejátszós" felfogásba. Oldd meg óvodai szinten, de ne előítéletekből kiindulva. Nálunk egy MAGYAR!!! kislány lopikálta a kislányom cuccait, kiderült, beszéltünk a szülőkkel, és megoldódott. Nem mellesleg az én kislányom is egy időben lopta a legókat bentről, hát odavittem az óvónénihez, hogy bevallja és utána semmi baj nem volt. De hidd el, nem játszottam össze vele : )
2/4 anonim válasza:
Előző, pedig bizony van ilyen, h a gyerek pőici korától lopásra van tanítva. Nálunk is volt olyan kis cigánygyerek, aki csak összenézett az anyjával és már haza is mentek a másik gyerek kabátjában.
3/4 anonim válasza:
1! Van a gyereked csoportjában/osztályában kisebbségi gyerek? Az az igazi? Azt gondolom nem. Nincsenek előítéleteim, de igenis van, higy ovis korban kiütközik a vér.
4/4 anonim válasza:
Teljesen eltekintve a származástól, ha a gyerek rosszra van nevelve, akkor rosszat fog csinálni. Illetve, ha rosszat csinál, és ezt nem büntetik, sőt még meg is erősítik, akkor is rossz mintát fog követni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!