Hogy lehet boldog, kiegyensúlyozott, mindig mosolygós gyermekem?
Sajnos nem jó családban nőttem fel, mindig mentek a viták, ordítások, depresszió. Én is nagyon magamba voltam fordulva, hirtelenkedtem sokáig. Vagyis amíg a párom teljesen megnemváltoztatott, megtanított higgadtnak és boldognak lenni, akkor is mikor hallom , hogy otthon megint ordibálás volt.
Már rég elköltöztünk, szeretnénk kisbabát, de nagyon félek.
A családban 3 kisgyerek is van, a húgom (4 éves) , az unokahúgom (7 éves) és az unokaöcsém (3 éves).
Mind annyira rosszak, nyűgösek, sírnak , ordítoznak, csúnyán beszélnek meg minden amit csak el lehet képzelni. Ezért nagyon haragszom anyáékra, hogy a kislány előtt ordibálnak, meg vele is , meg is ütik néha. Utálok otthon lenni, nem is ez a lényeg.
Van egy ismerősöm (távoli) mindig tölt fel képeket, videókat a kislányáról aki 4 éves. Minden képen annyira boldog és kiegyensúlyozott , látszik rajta/ rajtuk. Minden videón nevet a kislány , mosolyog,énekel . Folyékonyan beszél mondatokban.
Annyira irigylem őket.
Nagyon szeretném , ha az én gyermekem is ilyen boldog , kiegyensúlyozott és okos lenne.
De ehez mit kell tennem?
Sajnos nemtudom, rossz példa volt előttem :(
Ezt a kérdést te se gondolhatod teljesen komolyan. :) Minden kisgyereknek vannak nyűgös és kiegyensúlyozottabb napjai, csak a hisztit normális ember nem pakolja fel a Facebookra. Az én gyerekeim is vidámak, mosolyognak és énekelnek szinte az összes róluk készült videón, amin meg véletlenül nem, azt nem mutogatjuk senkinek, emellett viszont kegyetlenül rosszcsontok és hisztisek képesek lenni, ha rájuk jön.
A 4 évesek pedig, hacsak nincs valami problémájuk, folyékonyan beszélnek mondatokban, ebben nincs semmi extra.
Figyelj átérzem a helyzeted az én szüleimnek 15 éve el kellett volna válniuk, el tudod képzelni mi lehetett otthon nap mint nap. Egyet megfogadtam olyan nem leszek mint ők. Van egy 15 hónapos kislányom, iszonyat akaratos és hisztis, de ha kezd kiborítani számolok sokáig magamban, nagyon nehéz néha nem odacsapni amikor 25x dobálja a földre az ételt vagy levágja magát az utcán, de a rossz példát javadra fordíthatod, tudod hogyan ne viselkedj. Mindig lebegjen a szemed előtt anyádék ordibálása. Ja és ha vitatkozunk a férjemmel akkor azt is normál hangszínen mintha csak beszélgetnénk. Ez sem egyszerű de nem akarom hogy ordibálást halljon.
Olyan gyerek meg nincs aki mindig mosolyog, a facebookra mindenki cuki muki képeket tesz fel. A földre vágom magam és ordítok képeket meghagyják a családi fotó albumban. Vagy inkább csak az emlékeikben.
Sokat lehet tanulni a rossz példából is. Nem kell olyannak lenned mint amilyenek ők voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!