Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti be mertétek volna vállalni...

Ti be mertétek volna vállalni ilyen bevételre a harmadik babát?

Figyelt kérdés
400-450 ezer közötti a bevételünk. 50 a lakástörlesztő, plusz elmegy mondjuk 100-130 ezer rezsire, egyéb fizetnivalókra, tankolásra. Most még így oké, hogy ovisok lesznek, de félek mi lesz később, ha jön a suli, taníttatás, egyebek. Így is mindig van valami plusz kiadás. Nem letolást kérek csak véleményeket. Amúgy szeretettel várjuk a harmadik babát is.
2015. máj. 4. 14:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
69%

Mi is kb. ennyit keresünk, de nem vállalunk 3. gyereket, pedig már hitelünk sincs.

Bocsi mindenkitől, de az a legnagyobb önáltatós baromság, hogy ahol 2 van, ott elfér 3 is! Mégis hogy a fenébe??? 20 nm a gyerekszoba és nem fér el még 1 ágy! 5 személyes az autónk ugyan, de nem fér el hátul 3 gyerekülés! Ha eddig 4 zsömlét ettünk vacsira, akkor majd ugyanúgy 4-et eszünk, csak 5 felé osztjuk? Vagy a gyerekek 1-1 gombóc fagyijából csinálunk 3-at, hogy jusson mindenkinek?

Persze sarkított példákat írtam, de a lényeg gondolom azért átment.

Ja és nekünk a nagyobbik gyerek már iskolás és az a nem piti, amennyibe kerül, na és akkor ezt szorozd be 3-al! De persze valakik szerint itt is majd megoldódik, hiszen ha egynek jut, akkor 3-nak is... Csak szegény legkisebb majd éghet, hogy ő miért csak leharcoltat kap mindenből...

2015. máj. 4. 22:12
 12/15 anonim ***** válasza:
28%

" Bocsi mindenkitől, de az a

legnagyobb önáltatós baromság,

hogy ahol 2 van, ott elfér 3 is! "

A 3. gyerek miatt több mint 100 ezerrel növekszik a havi bevétel egy átlagos budapesti 300 bruttos fizu esetèn. Szerintem a masik kèt gyerekre se megy el havi 100, szoval az a 3. gyerek a magával hozott több mint 100 ezerből ellátható.

És akkor még a rengeteg nagycsalados kedvezmenyt nem is szamoltuk: pl egyetlen 50%-os vonatjegy árábol mind az öten utaznak!

Persze ez csak a mai adoszabalyok szerint, ki tudja mi lesz pár év mulva. De jelenleg ahol már van kettő ott elfér 3 is, ez tèny. Persze valoszinu gyerek nelkul a legjovedelmezobb de ha már van 2 akkor annál nem rosszabb a 3 sem. Ismetlem: a jelenlegi igen kedvezo szabalyok mellett, ami sajnos barmikor valtozhat!!

2015. jún. 12. 12:52
 13/15 anonim ***** válasza:

Utolsónak: nem 100e Ft-tal nő az adókedvezmény, hanem 80e-rel, hiszen 20e már így is volt a 2 gyerek miatt, vagyis a 3. gyerek 80e Ft pluszt jelent a kasszában.

Azt hangsúlyoztad, hogy ez ugye nem biztos, de azt nem, hogy most sem mindenki tudja kihasználni.

Az én fizum ugyan jó, viszont a párom vállalkozó, a bevétele pedig ingadozó, tehát mi a táppénz/gyed alatt nem tudnánk kihasználni.

És nem igaz, hogy a 2 mellett elfér a 3. is, leírtam már, hogy miért, de hozok még példákat.

Ellenkező nemű vagy ellentétes évszakban született gyereknél a ruhák nagy része használhatatlan, vagyis meg kell venni.

Már 2 gyerekkel is nehéz megfelelő és megfizethető szállodai szobát találni, 3 gyerekkel meg szinte lehetetlen, max. apartmant!

Ha bárhol plusz egy fő van, akkor mindenképpen többet kell fizetni, ez tiszta logika. Több kaja, több víz, több belépő, több bármi stb. Persze, vannak kedvezmények, de arra szeretnék rávilágítani, hogy a 3. gyerek az mindenképpen plusz egy fő, tehát az az elgondolás, hogy a jelenleg 2 gyerekre megvett bármi majd elég lesz 3-nak is, az nagyon-nagyon nagy kiszúrás a gyerekekkel!

Ennyire nem lehet önző bárki is, hogy a meglévő gyerekeinek kevesebbet ad valamiből, csak hogy legyen egy 3. is! És most nem a luxus dolgokra gondolok, hanem tök alap helyzetekre, pl. a gyerekeimnek elég 1 db lángos elfelezve, akkor majd a tesó kedvéért csak az 1/3-át kapják?

Mert az az elgondolás, hogy ahol jut 2-nek, ott jut 3-nak is, az ezt jelenti!

2015. jún. 12. 14:41
 14/15 anonim ***** válasza:
47%

Nettober.com-on szamoltam ès több mint 100 ezer volt a kulonbseg 2 es 3 gyerek kozott! (csaladi potlekot lehet te nem szamoltad, azt se hogy 3 esetén fejenként is többet adnak) Nem ertem a ruha, langos problemadat... +100 ezerbol szerinted nem telik erre a plusz költségre?

Mondjuk azt megertem ha valaki az adoszabalyok valtozasatol fèl, én is félek ettol. De jelenleg átlagfizuval vagy picivel felette határozottan jobb gazdasagilag 3 mint 2. Normalis vegzettseggel, munkaval pedig akkor sincs csőd ha változnak a szabályok.

2015. jún. 13. 06:54
 15/15 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy jönnek a válaszok még mindig. Csak kíváncsi voltam a véleményekre, de igazából a lényegen nem változtat, hiszen 28 hetes vagyok a harmadik babával.
2015. jún. 13. 13:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!