Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Dolgozó anyukák, hány nap...

Dolgozó anyukák, hány nap szabitok van egy évben?

Figyelt kérdés
2015. máj. 2. 13:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
Papírforma szerint 14 napom van. Gyakorlatilag meg nincs. Mert nálunk ez úgy működik, hogy ha szabin vagyok, és aznapra olyan munkám van, amit másnak kell helyettem megcsinálnia, akkor azt tőlem levonják. Szóval nem igazán megyek szabira. Tudom, hogy ez így nem oké, csak sajnos ezzel nem tudok jelen pillanatban mit kezdeni.
2015. máj. 2. 14:24
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Utolsó vagyok. Nem 14, hanem 24.
2015. máj. 2. 14:30
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Már nincs olyan, hogy a gyerekek után járó szabit csak az egyik szülő veheti igénybe! Mindkettőnek jár a gyerekenkénti 2 nap!
2015. máj. 2. 14:37
 14/20 anonim ***** válasza:
69%

"A KÖZSZFÉRÁBAN. A magánszférában viszont a kutyát nem érdekli."

Miért, a közszférában nem dolgozhat senki? Ezt úgy írtad, mintha ott maximum ufók lennének, és nem lenne releváns egyáltalán, hogy ott hogy van. Én pl. közalkalmazott vagyok, nem számít, hogy hány éves vagyok, csak az, hogy hány éve dolgozom, és az, hogy milyen magas a végzettségem.

Nekem így van 24 nap szabim (gyerek után járó két nap pótszabadsággal együtt). Teszem hozzá, egy iskolás gyerek mellett szerintem rohadt kevés ennyi (nyilván akinek több, annak sem olyan hű de sokkal több általában, szóval nem csak magamra értem, hogy kevés). Úgy, hogy az apjával egy napot sem tudunk egyszerre szabin lenni, még úgy sem elég még a nyári szünetre sem, és akkor még ott a többi szünet, meg az ilyen-olyan tanítás nélküli munkanapok.

2015. máj. 2. 14:51
 15/20 anonim ***** válasza:
38%

20 nap az alapszabadság, életkorért azt hiszem a következő a sávozás: 25 év felett pedig +1 nap 28 éves korig, onnantól meg 45 éves korig két évente +1 nap jár.

Aztán gyermekenként 2, de max 7 nap, (fogyatékos gyerek esetében gyermekenként +4), 2 nap rendkívüli szabi temetésre - ennyi jár, mint teljes fizetett szabi (férfiaknak 5 nap apa szabi, ikrekre 7)

nekem e pillanatban 23 nap járna (+2 rendkívüli), ha dolgoznék..

2015. máj. 2. 15:14
 16/20 anonim ***** válasza:
38%
? ezeket a válaszokat hogy lehet lepontozni, nagyérdemű???
2015. máj. 2. 16:37
 17/20 anonim ***** válasza:
50%

14-es!

Szövegértés!

Azért javítottalak ki, mert úgy írtad, mintha mindenhol számítana a fizetési fokozat és a ledolgozott évek száma, holott nem. Csak a közszféra sajátossága ez.

Mindenhol máshol csak és kizárólag az életkor és a 16 éven aluli gyerekek száma számít.

Egyébként én ugyanúgy közalkalmazott vagyok (sajnos).

2015. máj. 2. 16:46
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
38 éves vagyok, 20 év munkaviszonyom van, 1 gyerekem és közalkalmazottként dolgozom. 27 napom van + 2 nap a gyerekre így összesen 29 napom van.
2015. máj. 2. 17:11
 19/20 anonim ***** válasza:
50%
Nekem 34.
2015. máj. 2. 17:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálunk a kor szerint és a a gyerekek után törvény szerint megjárt szabadságon kívül van évi 2 további szabi esélyegyenlőségi címszóval már egy 18 alatti gyerek után is, amit elsősorban családi eseményekre lehet felhasználni (bár igazolást nem kérnek, tehát akár a szülinap is az lehet). Valamint minden hónapban van egy 4 órás munkanap, amikor ők döntik el, 4 órával előbb mennek haza, vagy később jönnek be dolgozni, de teljes napnak fizetik.

(Állami cégnél vagyunk munkavállalók.)

2015. máj. 3. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!