Miért ilyen rosszindulatúak az emberek a fiatalabb anyukákkal szemben?
Nemrég egy 19 év körüli lány kiírt egy kérdést azzal kapcsolatban,hogy kisbabát szeretnének a barátjával. A "kedves" válaszadók pedig szinte neki ugrottak és leszedték a fejét , hogy neki 'nincs 300.000.-re egy gyerek felnevelésére, minek szül a srác nyakára , lusta elmenni dolgozni' stb..
Nem értem ezeket az embereket ..
Én 16 évesen összejöttem a 23 éves barátommal, rá talán egy évre összeköltöztünk..a saját lakásunkba. Egy 1 szobás lakásba. Mind a kettőnknek volt kötve LTP , a páromnak 2 is volt.
Neki fix munkahelye volt/van mostmár lassan 7 éve, én iskolába jártam,takarítottam, főztem és mellette dolgoztam is .
Szerencsém volt mert volt a szüleimnek egy üzletük ahol dolgozhattam, plusz a Melódiák álltal ajánlott munkát is megcsináltam.
Gyereket akartunk ,mert nem láttuk akadályát és vágytunk is rá.
Talán a családunkból kifolyólag szerettünk volna szülők lenni..
Kicsivel érettségi előtt össze jött a baba és 18 (és fél) évesen megszültem a sikeres érettségim után.
1 éves a kisfiam , már bejelentett munkahelyem van az üzletünkben.
A kisfiam semmiben nem szenved/szenvedett hiányt, megtudtuk oldani. Persze leginkább páromé az érdem , büszke is vagyok rá!
Nem haltunk éhen, rendes ruhákba járunk, normális a lakásunk és a kocsink sem egy csotrogány.
Nem kell elítélni azért mert érettségi után anyuka lettem és a másik kérdezőt sem kellett volna.
Legalább is én így látom..
Olvasd el megegyszer amit írtál. Te 16 évesen a szuleidnel dolgoztál, nem rendes munkahelyen. Nem a te jövedelmedbol lett lakásotok.
Nem kell havi 300e, de kell egy biztos munkahely, megfelelő led öltözött idő és egy stabil párkapcsolat. 16 - 19 évesen nem valószínű, hogy bármelyik is megvan
Nézd, én hasonló helyzetben szültem, mint az általad említett kérdező. És így nem ajánlom. Öt éves a lányom és rengeteg szar helyzetet megjártunk. A férjemmel már megbeszéltük, hogy valószínűleg már nem lennénk együtt a gyerek nélkül.
Volt munkanélküliség, éhezés, elvitte a bank a fejünk fölül az albérletet, laktunk putriban, ami beázott... Mire ide eljutottunk.
És nekünk volt és van segítségünk. De ez akkoris hihetetlenül nehéz. Én a gyerekemnek is azt fogom tanácsolni, hogy várjon.
Hova siet?
Az általad említett kérdésben a lány még soha egy napot nem dolgozott, ez volt vele a probléma. Amúgy én nem ítélem el azt, aki fiatalon (de már felnőttként) szül, én is csak 20 éves voltam, amikor a fiam született, szerintem nincs ezzel probléma. Viszont én 18 éves korom óta dolgoztam, rendes, főállású munkahelyen, nem diákként, nem anyunak/apunak "segítve", hanem igazi munkahelyen, amit én szereztem magamnak.
Igaz, nekünk nincs saját lakásunk, nekem a szüleim nem kötöttek ltp-t, de ennek nem is éreztem hiányát sosem, nekünk a bérelt lakás ugyanúgy megfelelt és megfelel már kb. 8 éve, szóval azt, hogy nektek éppenséggel van sajátotok, nem érzem olyan hű de nagy érdemnek, vagy előnynek.
Bocsi az offert... Legyszi leirnad, hogy a baratodnak hogy volt egyszerre ket lakastakareka? mert az nem kivitelezheto...
Amugy a kerdesedre (amit nem egeszen ertek, hogy mi, mert abszolut altalanositas, magyaran ertelmetlen vitagerjesztes) annyit valaszolnek, hogy Ti szuperjok vagytok, nem eletkor, hanem az erettseg szamit, Mi 25- 26 evesen ertunk meg ra... Addigra befaltuk a vilagot, tapasztalatot szereztunk a munka vilagaban es a 300 000 ft sokszorosa is a szamlankon volt (nekunk kellett annyi, a biztonsag kedveert, mert egy esetleges betegseg, komplikacio eseten, senki nem segitett volna).
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó; A húga (szintén nagykorú) nevére kötött még egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!