Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha az ember megígér valamit...

Ha az ember megígér valamit akkor azt miért nem teljesíti? Tényleg csak a hecc kedvéért ígérgetnek?

Figyelt kérdés
Volt nemrég egy kérdés! Az anyuka nem kért semmit, de a helyzetükre tekintettel sokan megígérték, hogy segítenek ezzel-azzal. Azóta lassan 1hónap telt el és csak 2-3anyuka tartotta amit írt. Ez csak szerintem olyan szomorú? Miért ír valaki olyat amit nem tart be? Ha én lettem volna az anyuka helyébe akinek ennyien "ígértek", hát elég pocsékul érezném magam. Más nem gondol bele a helyzetb? Csak én lennék ennyire érzelgős?
2010. febr. 21. 21:51
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
85%

Már bocs, de ez kezd gusztustalan lenni. Valaki már a kérdésnél megírta a véleményét az ígérgetőkről, amivel ott egyet is értettem. Ez, hogy most új kérdésbe kiírtad, már totál rossz színt vet szerintem, az eddig szerényen csak tanácsot kérő anyukára. Manapság tényleg örülni lehet, ha valaki segít, ráadásul én nagyon meglepődtem, hogy egész csomag pelenkákkal segítettek, még, ha csak 2 ember is az elején. Ez szerintem több, mint amit az anyuka remélt. Mivel az apukának most már van munkája, nincsenek olyan rossz helyzetben.

Ilyen helyzetben számtalanszor voltam, de szerencsére itt a közelben mindig volt egy-két anyuka, akitől tényleg csak egy-két napi mennyiséget kaptam és utána vissza is adtam a pelenkát.

Nem szép dolog csak igérgetni, de számon kérni ismeretleneken még csúnyább, főleg, ha szerintem összességében többet kaptak, mint sokunk gondolta volna.

2010. febr. 23. 20:50
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Már itt is nagyon divat lett a kéregetés...

van akinek pelenka kell, van akinek ruha...

Mi is egy gyes+cspből élnünk, akkor én is kérjek valamit?

Mert nem eszünk szalámit, nincs sajt, tejtermék, nincs gyümölcs, mosószer tescos, öblítő tescos, lány ruhája teszveszes 1ftos, férjemről leszakadt a cipő és lukas a nadrágja...

Ki mit küld?

Egyik oldalról én is azt vallom, hogy ha mindenki csak egy kis keveset küldene, segítség lenne.

De honann tudjam, ki mennyire szorul rá egyáltalán? -egyrészt, másrészt mégsem küldhetünk mindenkinek, aki kér, nem? ...

Én amit megígérek, küldöm és betartom.

2010. febr. 23. 20:58
 23/30 anonim ***** válasza:
88%
Vicces ez a számonkérés. Én is egyetértek azzal, hogy ez nem szép dolog, de az, hogy Te itt számon kérsz??? Hmmm. Ha az anyuka tenné egyszer, azt megérteném "talán"
2010. febr. 23. 21:04
 24/30 anonim ***** válasza:
0%
Én meg azt nem értem a nagy szegénységben hogy lehet netezni már multkor is volt olyan kérdés hogy ugy lehet sporolni ha nem fürdünk csak mosakszunk.De a potyogtatos vécét is használhatnánk gondolom oda meg viszük az újság helyet a laptopot magunkkal. Sporolunk de internet van.GYANUS AZ EGÉSZ !
2010. febr. 23. 21:45
 25/30 anonim ***** válasza:
olvastam azt a kérdést én is...szerintem úgy értette,hogy amikor nem koszolja be magát,nem fürdik vagy nemtudom..amúgy nekem is nagyon rosszul esik,amikor valaki enm tartja be az ígéretét,de neked télleg nincs jogod számonkérni.jöhet a lepontozás
2010. febr. 23. 22:01
 26/30 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem olvastam a korábbi válaszokat.

Én egyszer ígértem, de nem teljesítettem, (még kb. 1,5 hónapja), mert akkor kaptam meg az 1. gyed-em, és váratlanul ért az alacsony összeg a tgyás után... Sajnos ez történt. Azóta meg nem ígérgetek :)

2010. febr. 23. 22:26
 27/30 anonim ***** válasza:

én is szívesen segítettem volna az anyukának, de tudtam, hogy tökig érő hóban nem fogok pici babával póstára caplatni. de ha szép idő lett volna lehet elkértem volna én is a címét aztán még se küldtem volna mert közbe leesett a tökig érő hó. húúú, nagyon késő van...

sajnálom, hogy nem tartották be sokan az igéretüket de csöppet túlzásnak érzem, hogy 2 naponta valaki feltesz egy kérdést arra hívatkozva... majd ha anyuka kiír egy kérdést amiben konkrétan pelust kér tőlünk majd talán többen küldik :) (

jó éjt

2010. febr. 24. 02:18
 28/30 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Az az anyuka vagyok aki a belinkelt kérdést feltette. Fogalmam sincs hogy ki lehet a kérdező de nem is nagyon érdekel. Én soha nem kérnék számon senkit,pláne nem követelőznék és nem is tettem. Nagyon örültem az eddigi segítségnek is. A kérdést anno nem azért tettem fel, hogy kunycsorogjak ilyen-olyan segítségért, de jólesett, hogy ennyien segítettek.

A kérdést pedig szerintem csak provokáció céljából írták ki, elég szomorú hogy egyesek mások helyzetét kihasználva "élvezkedik". Egyszerűen figyelmen kívűl kell hagyni, hamarosan úgyis lekerül az oldalról és nem emelheti ki többet.

2010. febr. 24. 06:47
 29/30 anonim ***** válasza:

Én megígértem, küldtem is. Ugyan nem aznap, mert rohadtul lebetegedtünk (gyerekek + én), de ezt meg is írtam az anyukának.

Mivel nem itt az oldalon történik az oda-vissza levelezés nem tudhatod, hogy ki miért nem küldött végül. Pl. volt rajtam kívül is beteg anyuka. Nem hiszem, hogy ezt a csontot tovább kéne rágni.

2010. febr. 24. 08:24
 30/30 anonim ***** válasza:
20:58:ha te is kérnél,talán valaki küldene.de nem így...
2010. febr. 27. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!