Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit mondanátok a nagyobbik...

Mit mondanátok a nagyobbik gyereknek, miért kap ő is ilyen nagy ajándékot?

Figyelt kérdés
2 és 4 éves gyerekeim vannak. A kicsinek most lesz a szülinapja és egy tabletet kap ajándékba (nem kérek rá megjegyzést, köszönöm). Mivel júniusban nyaralni megyünk, így kézenfekvő volt az ötlet, és persze a nagyobbik gyerkőc is kap egyet, hogy n legyen veszekedé az útn, na meg otthon sem. Egyébként is szoktak a másik szülinapján valami apróbb ajándékot kapni, de ez most túl nagy. Azt nem tudom megcsinálni, hogy megvárom vele a nagy szülinapját, mert nyaralni előbb megyünk el. Gondoltam arra is, hogy megmondom, ő is a szülinapjára kapja, csak előbb adjuk oda. De ennek a megértéséhez talán még túl kicsi, és a júliusi szülinap is túl messze van ehhez.
2015. ápr. 20. 11:09
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
97%

Ez tök gáz, hogy a kicsi szülinapján kap a nagyobbik is ajándékot. kiábrándító, teljesen elvész a szülinap varázsa, hogy az a nap csak az ünnepelté. Ő kap tortát, őt köszönti mindenki, ő kap ajándékot.

Ma meg az van, h jaj, a másik gyerek nehogy sza.rul érezze magát, vinni kell neki is ajándékot...Pedig a szülinap attól különleges, h a szülinapos van a középpontban. Az oviban-bölcsiben is őt ültetik középre, ő fújja el a gyertyát, az ő neve van a tortán, stb. Úgy kel nevelni a gyerekeket, h felfogják, h nekik is lezs, várják csak ki szépen és ők is kapnak figyelmet, tortát, ajándékot.

Én mindkét gyereknek vennék egy játékot a szülinapjára, a tabletet meg megkapnák soron kívül az utazás előtt.

2015. ápr. 20. 13:12
 22/38 A kérdező kommentje:

Az a baj hogy 2 féle szülő van. Az egyik ellenez minden elektronikus eszközt (tv, dvd, telefon tb), a másik meg támogatja. Mi az utóbbi csoporba tartozunk, nem tiltjuk a gyerekeinket ezektől a kütyüktől, mert ebbe a világba születtek bele. Persze lehet azzal jönni, hogy régen nem volt ilyen, akkor is felnőttek a gyerekek rendes játékokon, de én nem szeretnék régen élni, most élek, és élek az új lehetőségekkel is. A gyerekek köszönik szépen, jól vannak, életben maradnak tv és tablet nélül is, le tudják foglalni magukat egyéb játékokkal. Nagyon jók a motorikus és logikai képességeik. Oviba és bölcsibe járnak, nem volt még rájuk panasz. Energikusak, nem egyhelyben ülő tipusok. Pont ezért is tartok a 8 órás úttól. Persze van az a gyerek, aki ebből 4-et mondjuk alszik, 3-at nézelődik, de nekünk nem ilyen gyerekek jutottak. Azt meg megnézném, hogy ismeretlen utakon hogy tud koncentrálni valaki 2 nyűgösködő gyerek mellett... Amúgy ötleteket is várok a lefoglalásra, mert valószínűleg nem fogják 8 órn keresztül a tabletet bámuni.

A hasznos tanácsokat köszönöm, talán az lesz belőle, hogy megmodom a nagyobbnak, hogy ezt a szülinapjára vette a mama, csak előbb megkapja. A szülinapján meg majd úgyis kap még ajándékot, hiszen vannak szülei, nénikéje, másik mamája, papája és unokatesói is.

2015. ápr. 20. 13:18
 23/38 A kérdező kommentje:
Tudom, a mindkét gyerek kap ajndékot dolgot elrontottam. Nagyon féltem a testvérféltékenységtől, és ezt a tanácsot olvatam több helyen is. De mint írtam, szeretném erről már leszoktatni a rokonokat.
2015. ápr. 20. 13:22
 24/38 anonim ***** válasza:
81%
Utazásra a legegyszerűbb, ha este/éjfélkor indultok. Tudom, h ti fáradtak lesztek másnap (már aki vezet), de a gyerekek simán kialusszák magukat reggelig.
2015. ápr. 20. 13:28
 25/38 A kérdező kommentje:
Nem hinném, hogy ülő helyzetben olyan nagyon ki tudnák magukat aludni. Ráadásul nagyon rossz alvók :( A családi nyaralás békéjét meg végképp nem rontanám el azzal, hogy már az első nap mindenki nyűgös, ideges, ingerlékeny a kialvatlanság miatt. Tudom, hogy sokaknak megy az éjszakai utazás, de nekünk nem. Még nekünk felnőtteknek sem, nem hogy a gyerekeknek :(
2015. ápr. 20. 13:41
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Hát, pedig ki tudja magát aludni. Láttam rajtuk, ők nem voltak fáradtak. Hát ha nem, akkor nem. Csak egy ötlet volt. De azt továbbra sem értem, miért kell két tablet. Egy nem elég?
2015. ápr. 20. 13:57
 27/38 A kérdező kommentje:
Nem tudnak ketten egy tableten játszani. Ha meg csak az egyik játszik, akkor a másik hisztizik, hogy ő akar most játszani. Gondolom nem csak az éngyerekeim olyanok, hogy mindig az kell, amivel a másik játszik... Na meg a mesékben sem értenek mindig egyet. De egyébként meg, ha a mama megteheti, hogy vegyen kettőt (nem 30.000ft-os gépre kell gondolni, csak a legegyszerűbbre), akkor miért ne tegye meg :)
2015. ápr. 20. 14:21
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Vigyél mesekönyvet, olvass nekik az úton, énekelj meg tabletezzenek, nézzenek rajta mesét. Az út egy részét úgyis átalusszák.Szívem szerint belekötnék abba is, hogy minek cipeltek el ilyen pici gyerekeket 8 órás autóútra, amit még a felnőttek is alig bírnak. Valszeg közelebb is lett volna nyaralóhely, de nyilván nem mondhatom meg ezt.Sok minden mást sem, és nincs jogom beleszólni, de véleményt alkotni igen, amit úgyis figyelmen kívül hagysz, de legalább megpróbáltam. Három fajta szülő létezik. Az egyik támogatja, a másik elítéli, a harmadik mértékkel hagyja és egyben korlátozza az elektromos kütyüket.... sokkal nagyobb élményt szerez nekik, ha kézzel foghat meg egy memória kártyát, mert a vizuális élményen kívül fizikális élményt is okoz...de ebbe kár belemenni... elb@cott egy világ lett ez sajnos,és erős a gyanúm, hogy nem vagy túl idős te sem, csak nem értem ezt a nagy technikai evolúció életszemléletet. Jobban jársz, ha a valóságba rángatod be őket, és nem a vizuális világba.
2015. ápr. 20. 14:28
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 1 tablet van útközben, ki kell várni a sorukat. Igaz nekem a kicsi 4 éves, tudja hogy 15 percenként csere van, hisztivel nem ér célt. 2 évesnek nem adnék tabletet a kezébe, pedig van itthon 2 tablet , de akkor sem, nagyon nem neki való még. De ez mindegy.

Szerintem az utazás előtt add oda a tableteket "csak úgy" ajándéknak, mert azért az elég fura hogy a nagy ugyanolyan ajándékot kap a kicsi szülinapján, amit a kicsi szülinapra kap. Akkor majd a nagy szülinapján a kicsi is kap ugyanolyan értékű ajéndékot? Az enyémek is kapnak apróságot de ez max egy csoki, vagy színező, ceruzák vagy hasonló.

2015. ápr. 20. 14:57
 30/38 anonim ***** válasza:
100%
Vagy vegyetek inkább egy autós dvd lejátszót a fejtámlákra, ott tudnának mesét nézni útközben.
2015. ápr. 20. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!