Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit mondanátok a nagyobbik...

Mit mondanátok a nagyobbik gyereknek, miért kap ő is ilyen nagy ajándékot?

Figyelt kérdés
2 és 4 éves gyerekeim vannak. A kicsinek most lesz a szülinapja és egy tabletet kap ajándékba (nem kérek rá megjegyzést, köszönöm). Mivel júniusban nyaralni megyünk, így kézenfekvő volt az ötlet, és persze a nagyobbik gyerkőc is kap egyet, hogy n legyen veszekedé az útn, na meg otthon sem. Egyébként is szoktak a másik szülinapján valami apróbb ajándékot kapni, de ez most túl nagy. Azt nem tudom megcsinálni, hogy megvárom vele a nagy szülinapját, mert nyaralni előbb megyünk el. Gondoltam arra is, hogy megmondom, ő is a szülinapjára kapja, csak előbb adjuk oda. De ennek a megértéséhez talán még túl kicsi, és a júliusi szülinap is túl messze van ehhez.
2015. ápr. 20. 11:09
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
7%
Nem a nyaralásra kell a tablet istenem olvassatok már... Hanem a 8 órás útra, mit nem lehet ezen megérteni? Nekem van egy barátnőm, akiknél ugyanígy kicsi koruk óta mindig is ez volt, hogy ha az egyiknek szülinapja névnapja volt, a másik is kapott ajándékot, kb ugyanabban az értékben. Magyarázat nem tudom mi volt, beszéljétek meg a pároddal. Esetleg nincs kivételezés, ha az egyik kap valamit, kap a másik is.
2015. ápr. 20. 11:57
 12/38 A kérdező kommentje:

Nyilván nem fog problémázni a 4 éves, hogy tabletet kap amikor neki nincs is szülinapja :P Azt szeretném, ha nem venné természetesnek, hogy ő is olyan értékű ajándékot kap a tesó szülinapján, amilyen az ünnepeltnek jár. Amúgy is szeretnék már mindenkit leszoktatni arról, hogy mindkettő kapjon ajándékot, amikor csak az egyiknek van szüli- vagy névnapja.

A tabletet egyébként az egyik mamától kapják, nem tőlünk, és már megvette.

2015. ápr. 20. 11:58
 13/38 anonim ***** válasza:
89%
Akkor egész egyszerűen magyarázd el, hogy ez most kivételes alkalom, és csak a hosszú út miatt kap ő is :) Vagy valami ilyesmi :) Utolsó voltam
2015. ápr. 20. 12:03
 14/38 anonim ***** válasza:
95%

gratulálok, remek nevelési elv. Adjunk meg mindent a gyereknek, akkor is ha nincs rá ok/alkalom, nehogy véletlen megtanulja, milyen vágyni valamire.

Én már azon is mindig lefagyok, hogy a nagyobbik/kisebbik ajándékot kap, ha a másik is...a tabletet meg inkább nem kommentálom.

Bocs ha nyers voltam, de ez olyan oldal ahol leírhatom a véleményem. Leírtam :)

2015. ápr. 20. 12:08
 15/38 anonim ***** válasza:
7%
Persze, a véleményedet leírhatod, csak a kérdésre nem válaszolsz... Csak kötekedni és beszólogatni olyan jó móka. Remélem jobban érzed most magad :)
2015. ápr. 20. 12:15
 16/38 anonim ***** válasza:
81%
Mivel ez különleges eset, így ebben az évben én úgy csinálnám, hogy a kicsi a nagy szülinapjakor szintén nagyobb ajándékot kap.
2015. ápr. 20. 12:23
 17/38 anonim ***** válasza:
100%
Egy négy éves nem érti, hogy milyen értékű egy-egy ajándék, ez alap. 8 órás úton tablet nélkül is le lehet foglalni a gyereket, könnyedén, ha akarod.
2015. ápr. 20. 12:39
 18/38 anonim ***** válasza:
91%
Akkr nem egyszerűbb, tietek lesz a tablet, az autóút alatt, meg oda adod nekik, hogy legyen mi lekösse őket. De könyörgöm, ne már... 2 ás 4 évesnek tablet. Oké néha kösse le őket, amikor nincs energiád vagy lehetőséget foglalkozni velük, de tudod mit csinálsz? Iskolába kerülnek és elfognak mindig mindent várni, mert náluk az lesz a természetes, hogy alájuk van tolva minden. Na meg ez ha az egyiknek szülinapja van, akkor kap vmit a másik is :D érdekes nevelési elvek vannak kialakulóban. Tényleg nem bántani szeretnélek és elhiszem, hogy bármit megtennél értük, de tisztában vagy tudatában vagy annak, hogy ezzel teszed őket tönkre, és a későbbiekben öntelt, kicsinyeskedő, semmit nem megbecsülő gyerekekké válnak. És igen, ha az ember találkozik ilyennel és akár itt vagy máshol, de kötelessége figyelmeztetni az ilyen szülőt, hogy tönkre teszi a gyerekeit a jóakaratával. ez nem beszólogatás
2015. ápr. 20. 12:41
 19/38 anonim ***** válasza:
91%

A 4 éves majd néz rád a születésnapján, h hol az ajándék. Hidd el, egyre fontosabb lesz nekik a szülinap és igen, várja majd az ajándékot.

Az enyémek is tabletről néztek mesét a 11 óra autózás alatt, de a miénkről. Miért kell mindjárt kettőt venni? Nálunk a fejtámlára volt rögzítve, előlről lehetett kezelni, napközben meg kb 10 percet foglalkoztak vele, ezért nem vettem volna kettőt. Azóta is kb kétnaponta 10 percet érdekli őket. Memóriajátékunk szuper kártyás van, a 4 éves a 16 párast nyomja, tablet nélkül is.

2015. ápr. 20. 12:48
 20/38 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb baj az, hogy egy két éves az extrém módra ingerelt agyhoz van szokva: jó eséllyel soha nem lesz képes offline azt érezni, hogy 100%-ban jól van, mert a túlingerlés lesz számára a normális.

tetszik, nem tetszik, ezt valakinek el kell neked mondani.

Ahogy azt is, hogy egy négy éves gyerek nem látja át azokat az összefüggéseket, hogy milyen értékű ajándékot, mi miatt kap, a születésnapjához képest mikor. Ebben is pont olyan tévúton jársz, mint a két éves gyerek monitorra szoktatásával.

2015. ápr. 20. 12:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!