Találkoznátok ilyen ismerőssel?
Pár napja összefutottam egy munkatársammal (jelenleg gyeden vagyok egy éves kislányommal). És megbeszéltük, hogy valamelyik nap beülünk valahová. Erre egy másik munkatársunk, aki nekem nagyon jó barátnőm, és a nagyobb gyerekem keresztanyja, meséli, hogy az említett munkatárs az egész irodának olyanokat mond, hogy szép a lányom, de nagyon kövér. És hogy biztos édességgel tömöm, egy életre tönkretéve ezzel. Egyébként nem eszik sok édességet, amit igen, azt is házilag csinálom és nem cukorral, hanem gyümölccsel édesitek. De ez nekem nagyon fájó pont, mert mindig is küzdöttem a túlsúllyal, szülés óta sem sikerült visszafogynom (erre egyébként szintén tett megjegyzést).
Most hivott, hogy mikor lenne jó nekem a találkozás. Nem akarok vele találkozni, sőt. De rosszban sem szeretnék vele lenni, mert napirenden van hogy részlegvezetővé nevezik ki.
Én találkoznék vele, és csak a gyerekről beszélnék, meg hogy mennyire nincs időm, mert mindent magam csinálok neki, még a nasit is, hogy minden cukormentes legyen...
Hidd el, ha túl sokat beszélsz a gyerekről, meg a szülés utáni életről, ő maga fogja hanyagolni a találkozásokat. És semmi rosszindulat nincs benned...
(bár azt nem tudom, neki van-e gyereke, tehát tapasztalata ebben)
Nekem nem tetszik az 1-es tippje, magyarázkodás az egész. Védekezés. A mi ellen is? hiszen a kérdező elvileg nem is tud arról, h kövérnek nevezte a lányát a háta mögött.
Én nem célozgatnék, meg magyarázkodnék, h de én csak édesítővel, meg mindent magam csinálok, hanem egyenesen rákérdeznék, h mit javasol egy egyéves esetében, mert hogy hallottad, h szóvá tette a gyerek súlyát. Innentől magyarázkodjon ő.
Pedig tényleg egészségesen étkezik. Kb 8 hónapos koráig jóformán csak anyatejet fogadott el. Azóta főleg zöldségeket, gyümölcsöket. Bolti édességet még nem is evett. Én csinálom a kekszet, túrókrémet, natúr joghurt gyümölccsel.
És eddig sem a védőnő, sem a doktor nem tett megjegyzést a súlyára. Ráadásul most kezdett járni, valoszinuleg formálódik majd.
Hú, sajnállak, nehéz helyzet... Én sem szeretem az ilyen szarkeverő kollégákat. De ha vissza akarsz menni dolgozni, tényleg célszerűbb vele jó viszonyban maradni. Az első válaszoló tippje zseniális, én még megfűszerezném a beszélgetést a baba emésztésének taglalásával és hasonlókkal :-) Tuti nem akar majd többet találkozni.
A gyerek súlya miatt ne aggódj, ha egészséges táplálkozásra szoktatod, nem lehet nagy gond (én pl. mindig duci gyerek voltam, és mégis sovány felnött lettem, pedig már a negyedik x-nél tartok)
Találkoznek vele, de próbálnek semmit, vagy csak a legáltalánossagban beszélni a családról, helyette inkább en kérdezgetnek a munkahelyi dolgokról, mi tortent mióta nem vagyok ott. Ezek a pletykara éhes nők ilyenek, biztos azert akar veled találkozni, hogy újabb pletykatémája legyen, amit majd jol elferdítve elmondhat bent a többieknek. Sot csak egyedul találkoznek vele, gyerek nélkül, hogy ot se lássa, mert megjegyezhet dolgokat hogy hogy eteted, milyen ruhában van, stb, amit majd elmond bent.
Mellesleg -ez a sajat véleményem- egy 1 evesrol nem lehet még azt mondani hogy kövér. Vannak zsírparnak a legtöbb baban, de ez átalakul később a sok mozgástol. Egy 5-6 evesrol mar jogosan mondhatják hogy köver.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!