Álláskeresési járadékot kapok, de az egészségbiztosító-nál azt mondták, hogy Tgyás-t kapok majd 6 hónapig, utána Gyes-t. Gyed nem jár, jelentessem be magam valahova egy ismerőssel. Miért nem jár a Gyed, ha meg van a biztosított idő?
Figyelt kérdés
2010. máj. 25. 16:15
1/3 anonim válasza:
Én munkanélküli segélyt kaptam, nekem is ezt mondták, hogy tgyás és majd utána a gyes.
Azért van így, mert míg kapod az álláskeresési járadékot, biztosított vagy, fizetik utánad a tb-t, ahogy ezt el kezdik szüneteltetni ezt a járadékot már nem leszel biztosított (mivel hogy a tgyást és á.ker.járadékot nem lehet egyszerre kapni), ekkor jön a tgyás 6 hónapig, mert a tgyásból nem vonnak tb-t. Aztán ahogy lejár a tgyás már csak gyest fogsz kapni.
Véleményem szerint is elég sz... dolog, de hát nem tudunk mit csinálni, 4 évnyi munkaviszonyom volt meg, majd mikor kirúgtak utána derült ki, hogy jön a baba :(
Én már gyest kapok, 8 hónapos a fiam.
2/3 anonim válasza:
Sziasztok!Én is álláskeresésin vagyok!Ismerős az ügyintézőm!!!!!És úgy kell csinálni,hogy ha lejár a tgyás,újra be kell jelentkezni álláskeresésisre(csak pár napra)És megigényelni a gyedet és akkor jár is gyed!!!Ez tuti!!!Én is így fogom csinálni!Mert ha nem mégy vissza egy pér napra álláskeresésire,akkor valóban csak a gyes fog járni!!!
3/3 anonim válasza:
NEkem sajnos ezt nem mondták, így nem kapok. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!